Festival Slobode

poruka: 6
|
čitano: 1.105
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Festival Slobode

Što mislite o tom festivalu slobode što bi u subotu (05.09) trebao krenuti kao protest u velikoj većini gradova RH?

Gledam komentare po fejsu, i jedna žena koja doma imaju djecu invalide također dolazi. Ja sam shvatio da je ta corona opasna najviše za starije ljude i osobe koji imaju narušeno fizičko zdravlje. Znači i za invalide isto (znači, ona riskira da joj dijete umre). Znam neke liječnike opće prakse i svi vele da je corona opasna. A sad se sprema festival slobode gdje se veli da je corona velika izmišljotina i uopće nije opasna. Što se točno želi postići tim protestom? Smeta im nošenje maskica ili je nešto veće u pitanju? Vi koji idete na "festival slobode", koju poruku želite poslati?

16 godina
Re: Festival Slobode

iza svega stoji plinski lobi :) ... tj pravi protesti su s bocom plina i tad postoji jasan interes onih koji stoje iza, kao politika. Uvjek lijevi protiv desnih i obrnuto, dok su činjenice nevažne tj protest neće nikako utjecati na činjenice osim mogućnosti da kao u usa policija malo ubija crnce ili pendreči ako tako naredi vlast.

-jogurtaši, sve neki invalidi, svi će doći, pa i oni iz 91ve i 41ve i koje već godine nakon dinosaura od st.sedmog.. jer ovo je neizdrživo (dok se tipka na fejsu..) -smiješno/tužno istovremeno.

-maske su obvezne, propis, poštujem .. pomažu li? -ne. Što mislim o tome je jedno, no ne prosvjedujem zbog tog jer mi je jasna odluka o makama i slažem se mada jednako znam da maske nisu zaštita-rješenje..

npr najavljuju se katastrofična predviđanja, u st priprema šatora-kreveta, pomor.. i kaže doktorica u kameru, to je prevencija. Ja joj mogu na to reći, uz dužno poštovanje i priznanje na znanju doktora koje sigurno ima, da može usput naučiti i ''riječi'' tj što koja riječ znači.. i ti kapaciteti za prihvt nisu prevencija, nego priprema za mogući scenario .. dok su prevencija samo u slučaju da ih gledatelji dožive kao znak opasnosti i time na odgovarajuće ponašanje koje će za posljedicu imati smanjenje transmisije i indirektno prevencija. Prevencija-prevenirati.. ako dokrorica ne zna što koja riječ znači, tko zna? Zašto se (slučajno?) tad u izjavi za medije koristi ta riječ a ne neka druga-primjerena.. tj nisu doktori-stožer i sl. neka baba s placa pa da joj je vokabular ograničen na dvosložne imenice u nominativu ili tak nešt..

-izjave daju glasnogovrnici, pripremljeno-uvježbano.. slučanjo? onako šeće novinar i gurne osobi mic pod nos? ..

-festival slobode, još jedan dernek, pive i droge.. zrče-2 .. dok jogurtaši kao i plineri-šatoraši imaju svoje agende ili delirijume, frustracije.. za sve je kriva vlast, nikad mi, dok u slučaju globalnog virusa čak ne mi kao država-regija-ljudi nego netko tamo daleko i eu-turizam? .. tj što je neki štef iz zagorja ili stipe iz zagore kriv? Možda glasa za istu stranku, možda za onu drugu ili za muzikaše-treće koji govori u saboru o nekim pokojnim prethodnicima koji se okreću u grobu.. od muke kad čuju takvu patetiku, jamačno itd.. tj može na vlati biti neki 'kurac' (ausitrija), fašisti, komunisti, lijevi-desni, trumpek ili ping-pong loptica, sranje je globalno i mada je 150 zemalja ujedinjeno s ciljem lijeka-cjepiva onih par glavnih kao usa-uk ne žele jer im je primarni interes novac-biz .. dok će dernek (aka festival slobode) proteči u potocima pive ili krvi, ovisno kako se tumači sloboda-demokracija npr u zemlji hrabrih-ponosnih kauboja ili kod nas gdje nema takve demokracije ali barem ne tuku i ne ubijaju crnce ko zečeve po ulici.. -zar ne? .. ma ne, manta mi se, jamačno korona.

edit: ili za doktore koji nemaju mašte ili izbor riječi, kao i one niže staleže koji nemaju doktorate (aka pučani..) ... par hintova, eto razglabile se bakrene maskice, biz, a sad i tema o toplomjerima, prodaju se ko kifle, treba ljudima za djecu-školu ujutro i tako to, parsto kuna, štaš, treba-mora se.. ne mora iza biti plinski biznis, može neki običan, novac-interesi ili kako to da su njemci otkrili otrov dok rusi nisu.. tj politika daje drugačije 'činjenice' ovisno o potrebi te politike i sama politika je važnija činjenica od nekih znanstvenih ili recimo dokaza, kao broj-cifra.. .na što će opet patetikom ,,, nije važno to što je u hr 180 umrlih, ili par u danu, nego ako je ta osoba vaš bližnji.. pa ovako, patetika je patetika, no to tad nije pandemija i smrtonosni virus nego nešto sasvim drugo, politika-panika i biz.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 15:11 (ihush).
17 godina

ako napisem kaj mislim dobit cu crveni karton.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
ihush kaže...
-maske su obvezne, propis, poštujem .. pomažu li? -ne. Što mislim o tome je jedno, no ne prosvjedujem zbog tog jer mi je jasna odluka o makama i slažem se mada jednako znam da maske nisu zaštita-rješenje..

Maska je najeftiniji i najlaksi nacin da se primjeni siroka mjera koja moze imati utjecaja. Testiranje, koje bi bilo bolji pokazatelj, je nemoguce provesti u kolicinama i ucestaloscu kojom bi se garantirali tocni podaci.

No ovdje postoji nekoliko problema:

1. Kao i uvijek - nije problem sto se zagovara (jer treba biti dobar, a ne zao, pa mi je zagovornik postene drzave koji zastane na tom prvom argumenti da ljudi trebaju biti dobri a ne zli uvijek sumnjiv) vec tko zagovara. Problem u voom slucaju nije maska - vec se pokusava nalijepiti crvi koji uzrokuju autizam a cijanodim i bornom kiselinom izadju iz anusa djeteta i Wakefiled koji je heroj a ne zlocinac.

Ovakve spodobe su majstori u lijecenju - ali lijecenju vlastitih kompleksa.

Zasto nema spomena o inzulinu kojem cijena buja godinama? Jer inzulin djeluje - pa i baba glupaca koja tvrdi da autizam uzrokuju crvi zna da ako ne uzme inzulin i pomisli bit festivalski slobodna - da ce crči u najgorim mukama. I tu je pametna pa ne sere.

No eto, takvi kompleksaši namjere se na maske - jer nitko neće crči u najgorim mukama - bar ne vidljivo kao što bi se crklo u satima bez inzulina.

No kako je moguće da se prosvjeduje zbog slabo dokazivih gluposti, a ne zbog inzulina? Za koji postoje lijepi obojeni grafovi koji pokazuju porast cijene?

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-47491964

Pa jer se Kristo i spodobe ne bore za neciji zivot nego za nastavak drkanja vlastitog penisa. Ona to ne cini jer bi nekome spasila zivot - jer ima milijun dokazljivih rabota - vec se namjerno protestira nesto ovako uopceno - studije kojima trebaju decenije da bi bile relevantne, opskurne tvrdnje automehanicara, potresna izjava pokaznog strucnjaka - sve ono sto se moze godinama razglabati u medijima, a bez da instant ne popusi kaznenu prijavu.

Zakon tu kasni - pa se onoj imbecilnoj glupaci koja je izbjeljivacem istjerivala crve autizma iz anusa djece jos uvijek nije oduzeo festival slobode. Ali ni vorteksima Ane Bucevic i slicne papazjanijama. No Cjepivo je mitsko, jer su boginje mitske i nema ih, pa se na racun Big Pharme babaroge prosvjeduje, haraci i galami.

Ali, zasto je prosvjed na trgu, a ne ispred Big Pharme?

Kako to? Pa upravo se i stoku sitnog zuba i mami da se bore protiv Big Pharme, da oni kontroliraju sve - pa zasto ona prosvjed protiv Vlade? I opskurni nazivi da je to sve za zlobodu malog covijeka? Jer se tako moze laprdati dok Kristo ne crčne od prirodne smrti, a do tada je kreyuba stoka dala joj i plaću i penziju.

I to je ta ironija. Big Pharma krade na inzulinu, ljudi umiru, Kristo se bori za slobodu i skuplja stoku, ali tko pobjedjuje?

Pa kako Kristo NE prosvjeduje ispre Glaxo Smith Kleina - oni dobivaju pare, Kristo dobiva pare, a tko ne dobiva pare i tko je na kraju price umro - Ana od nedostatak inzulina ili izmisljeno dijete sa autisticnim crvima iz price Vidovic Kristo?

A tko ima penziju? Krezuba stoka ili Vidovic Kristo?

Tako je i maska, poput cjepiva mitska - jer se moze laprdati. Maska je zlo, dajte Vidovic Kristo jos jednu placu da se bori protiv zla!

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
nixass kaže...

ako napisem kaj mislim dobit cu crveni karton.

-crveno-crno, oba su totalitarizmi ili konačno rješenje... dok je mišljenje kao i ovaj festival slobode ili množina, sloboda, u svim oblicima pa i gluposti ili oportunizmu-lobijima itd. tj parafrazirano, sloboda je šupak i ima ga svako, kao i mišljenje.. kao i pravo na to da ima šupak i mišljenje :)

-ili kao ispravak, ne nećeš zato dobiti karton, nego ako se to tvoje mišljenje ne poklapa s onim tko kartone dijeli.. a to nije isto, tj moraš znati što on misli i bolje-sigurnije je ne misliti o tome nego malo profešatati na festivalu, to je kul.. :)

-kad bi sad parafrazirao wyksa, viknu bi umjesto dolje vlast, dolje lobiji-farmaceutika-biz-politika-interesi (pojedinih vs ljudi-globalno).. ali neću nego ću to potiho, kao 'tihomir'.. :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Festival Slobode

Isto kao sto pucanstvo ima priliku vidjet napredak znanosti u realnom vremenu. 

Tako cemo od 05.09. Imat zanimljiv pregled sirenja korone kod velikih okupljanja ( ako bude veliko okupljanje). 

Darwine, povedi nas. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice