Chat tema ljubitelja hardvera
- poruka: 24.323
- |
- čitano: 2.954.476
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam ali ovo je bolesno dobro što je AMD napravio... Još samo da izađe to napokon pa da ih ekipa poćme cijedit pa da vidimo kakvo je stanje u gejmingu ali čini mi se da će ovaj 1600x bit majka za gejming. Valjda će dogurat OC do 4 - 4.2.ghz
ako bi išao tako daleko (4ghz) onda bi trebali biti skoro pa podjednaki i7 i 1600x u gaming performansama
slobodno me ispravite ako griješim hehe
ali na kraju krajeva..... obećavali su brda doline, to smo i dobili
EDIT: e da mi je vidjeti da 1800x ostvari 5Ghz sa vodom... no to je jako malo vjerojatno, ali ipak
sumnjam da ces vidjeti 5ghz na vodi s obzirom:
World Record: 1800x chip OCed to 5.14Ghz under LN2 with heavy voltage (1.875v)
http://www.tweaktown.com/news/56401/amd-breaking-world-records-ryzen-7-1800x-already/index.html
Mene isto kopa kako će se ovo odrazit na gaming tržište...
Ok, nije više cpu toliko bitan budući da idemo na više reze, ali opet...Mislim ako postane 8 core mainstream....hmhmhmh
Ne mora znacit da ce imat nizi OC potencijal, nije on clockan nisko jer je 65W proc nego je 65W proc jer je nisko clockan..
klokan je nisko radi niskog "curenja" struje. gotovo sigurno je da se neće moć klokat na frekvencije 95w modela s razumnim voltažama. kad mu overklokom digneš potrošnju na 95w neće za 95w moć radit na istu frekvenciju ko original 95w model tj prije če udrit u limit samog pakiranja(površine i termalnog otpora die-a) i samim tim limitirat maksimalnu frekvenciju na kojoj može radit u odnosu na "jaći" model.
Bas suprotno, kod intela bolji clockeri u pravilu dolaze sa nizim defaultnim naponom, dakle bolji su i za potrosnju.
Binanje kosta i obicno je neisplativo, kod intela je provjereno da ne idu kvalitetniji cipovi u 5830K nego u 5820K, ili u 6850K nego u 6800K. Sve je stvar lutrije.
Binanje im je jedino nuzno ako je 1800X vec blizu maksimuma i ako ne idu svi cipovi na 4ghz (sta je lako moguce s obzirom na to da za 5,1ghz treba ln2).
Sve mi se čini Druže Tile da će tvoj komp promjeniti vlasnika
Treba i 6900k ln2 za 5ghz, 5960x je druga priča, on se klokao dosta bolje.
Prodajem svoj 6600k za 300 kn, placam dostavu jedini uvjet je da me pozovete na benchanje ryzena ako ga se dokopate prije mene, donesem i kokice.
Mislim da nemožemo očekivati preko 4.5GHZ, i to pod dobrom vodom, zrak možda 4.2-4.3GHZ.
Ma bomba u svakom slučaju, 5GHZ bi mogli 4/8 a 4.7-4.8GHZ 6/12 modeli.
sumnjam da ces vidjeti 5ghz na vodi s obzirom:
World Record: 1800x chip OCed to 5.14Ghz under LN2 with heavy voltage (1.875v)
http://www.tweaktown.com/news/56401/amd-breaking-world-records-ryzen-7-1800x-already/index.html
tebi jasno da je to 16 thredova? intelu valjda treba pogasiti 15 jezgri da bi ga uopce uspio upaliti
U novom bugu clanak "kako je hrabri forumas ostao bez svog PC-a"
U novom bugu clanak "kako je hrabri forumas ostao bez svog PC-a"
ne jednog već tri!
Još da amd napravi nešto tako da i perfomanse gtx1070 dođu u cjenovni razred rx480... Mislim da bi forum bio na aparatima. Uskoro će valjda nekakav događaj o vegi...
pa ima vega, budes vidio ako su ovo napravili sa cpu zasto nebi i gpu ultraoptimizam
bdw vega izlazi 2Q....
I ima li koga da je preorder napravio ?
Još da amd napravi nešto tako da i perfomanse gtx1070 dođu u cjenovni razred rx480... Mislim da bi forum bio na aparatima. Uskoro će valjda nekakav događaj o vegi...
Ne treba pretjerivati
pa ima vega, budes vidio ako su ovo napravili sa cpu zasto nebi i gpu ultraoptimizam
bdw vega izlazi 2Q....
Znam da ima vega ali ko zna kakva je vega - da je dobro počelo - je al treba i but sumnjičav malo. 28.02. je nekakva prezentacija http://digiworthy.com/2017/02/22/amd-vega-10-vega-11-gpus-feb/
chaselol ma znam ali treba se nadati.
U novom bugu clanak " Evo kako je hrabri forumas ostao bez svog PC-a"
Uglavnom se ispravne procesore "sakati" da bi se proizvelo dovoljno jeftinijih modela, pa ti opet ne treba binanje..
Izgleda da ce se 1800x i 1700x prodavati bez coolera? Dok 1700 ima stock cooler
Steta, da 1700x ima cooler vjerovatno bi potegao i uzeo njega (primarno mi je radi posla - vise threadova), ovako ostaje dilema izmedu 1700 (zabrinjava me dali ce se moci klokati i biti solidan za gaming) i 1600x cije recenzije tek trebamo vidjeti (mozda ce bas on biti najisplativija kupnja, opcija za posao i gaming)
Mislim da cu uzeti ili preko alze ili casekinga proc jer su cijene ovdje prevelike... a maticnu, rame u Hr
Edit. kolko vidim pol slikama R5 dolaze tek za 2 mjeseca- q2? Hm tko ce to cekat :D
Uglavnom se ispravne procesore "sakati" da bi se proizvelo dovoljno jeftinijih modela, pa ti opet ne treba binanje..
možda si još pod dojmom jer si osta bez svog kompa stajaznam...
uglavnom binanje se ne može preskoćit i nije opcionalno, u procesu binanja se dobivaju osnovni parametri tipa voltage id a i ostalo tipa jeli l3 keš ispravan, leakage itd., binanje se jednostavno MORA radit i radi se prije lemljenja i ljepljenja samog ćipa na pcb s pinovima/kontaktima i stavljanja ihsa.
u svemu tome se možda može dogodit da su yieldovi tako dobri da su recimo svi ćipovi s jednog wafera (praktićki nemoguće) testirali ok za frekvencije voltaže i sve ostalo za cpu tipa 6700k , tek onda se ispravne cpuove sakati i od 6700k radi 6600k, kad nema dovoljno "neispravnih".
šta sve nekoj firmi prolazi pod ok i koliko su im niski standardi nemam pojma ali stvar je jednostavna svaki ćip je binan.
ako ti i dalje nije jasno imaš na jutubu how its made ili slićna serija kako rade cpu ima i proces binanja i izrade test kontakata.
daj mi jedan dobar video o binanju majke ti, intel proda u jednom kvartalu 100milijona procesora..pa nije to da runis kukuruz u slavoniji
njegovi procevi su posebno binani zato ce izgubit oba kompa
Nadam se boljem uspjehu AMD-a u budućnosti.
1700x nekako se čini primamljiv.
Izgleda da ce se 1800x i 1700x prodavati bez coolera? Dok 1700 ima stock cooler
Steta, da 1700x ima cooler vjerovatno bi potegao i uzeo njega (primarno mi je radi posla - vise threadova), ovako ostaje dilema izmedu 1700 (zabrinjava me dali ce se moci klokati i biti solidan za gaming) i 1600x cije recenzije tek trebamo vidjeti (mozda ce bas on biti najisplativija kupnja, opcija za posao i gaming)
Mislim da cu uzeti ili preko alze ili casekinga proc jer su cijene ovdje prevelike... a maticnu, rame u Hr
Edit. kolko vidim pol slikama R5 dolaze tek za 2 mjeseca- q2? Hm tko ce to cekat :D
Pa kuler za njega ce te kostati mizeriju, moci ces ga ohladiti sa bilo kojim 4 heatpipe 120mm kulerom tipa LC CC 120
AMD i INTEL burza
slike u privitku
Vidi se lagani pad Intel-a, a dizanje AMD-a, ali kroz povijest obje tvrtke osciliraju, ali AMD ima lagani porast kroz duži period.
Di smo mi u cijelom tom paragrafu?