Carina, pomoć! zaključana tema

poruka: 19
|
čitano: 2.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Carina, pomoć!

Pozdrav!

Firma Pele sports mi je poslala nešto opreme (besplatno) ali je ostala na carini u Hr. Leskovcu.

Sad oni mene traže (između ostalog) potvrdu o plaćenom prijevozu pošiljke i dokaz o uplati pošiljatelja..

I sad kako da ja dam dokaz o uplati kad sam to dobio besplatno? Isto tako sam sa time dobio papir za punomoć i papir iz pele sportsa na kojem pise sta su mi poslali i pise samples without charge.

R.I.P Tupac 1971. - 1996.
14 godina
neaktivan
Carina, pomoć!

Pa trebalo je na paketu biti označeno da je poklon.

The truth is...I am IronMan.
15 godina
odjavljen
Carina, pomoć!

Pa piše Samples without charge, to je isto zar ne?

Isto tako, oni su platili poštarinu.

14 godina
neaktivan
Carina, pomoć!

Ja kad bi naručivao sa eBay-a, bude na paketu √ Gift, znaći da je poklon, da se ništa ne nepalačuje, ali neznam,  jeli to falsificirana roba, jer ako je možeš dobiti kaznu za uvoženje i do 500kn.

The truth is...I am IronMan.
15 godina
odjavljen
Carina, pomoć!

ffs, pa nije falsificirana roba kad sam dobio papir, firma mi je poslala odjeću njihovu..

16 godina
Re: Carina, pomoć!

Vrlo jednostavno.

Kontaktiraj carinu i objasni im situaciju.

Isto tako ti to možeš i dokazati.

Naime nije njima s neba palo napamet da sad tebi pošalju to besplatno, nego sigurno imaš neke emailove, skpye ili bilo koji drugi "pisani" oblik komunikacije za dokazati da su ti stvarno to poslali besplatno.

18 godina
footballer kaže...

Pozdrav!

Firma Pele sports mi je poslala nešto opreme (besplatno) ali je ostala na carini u Hr. Leskovcu.

Sad oni mene traže (između ostalog) potvrdu o plaćenom prijevozu pošiljke i dokaz o uplati pošiljatelja..

I sad kako da ja dam dokaz o uplati kad sam to dobio besplatno? Isto tako sam sa time dobio papir za punomoć i papir iz pele sportsa na kojem pise sta su mi poslali i pise samples without charge.

Firma koja šalje mora uz pošiljku poslati fakturu u kojoj piše kolika je vrijednost za potrebe carine.

Na osnovu te vrijednosti se kalkulira carina i porez, ovako oraju raditi procjenu.

15 godina
odjavljen
Carina, pomoć!

Imam mailove sve. Sad ću ih zvat i čut će svoje.

18 godina
footballer kaže...

Imam mailove sve. Sad ću ih zvat i čut će svoje.

Nemaju što oni "čuti". Čekaju papire.

15 godina
odjavljen
Carina, pomoć!

Dobro, piše vrijednost 41,80€, koliko je % carina?

15 godina
footballer kaže...

Ima i carina i porez.

Kontaktiraj tu svoju firmu i reci im neka posalju mailom tebi jedan obrazac u kojem stoji sto su ti poslali i neka napisu cijena 0(svejedno cega,$,kn...) i dolje neka bude potpis i pecat.Barem sam ja tako prosao kada sam dobio s garancije jedna predmet,pa su mi rekli na carini da trebaju nekakav dokaz da je to s garancije i dobio sam mailom obrazac s pecatom i potpisom i prihvatili su.

18 godina
footballer kaže...

Mislim da je carina 0%, trebalo bi proći kroz tarife. Ako se ne varam plaćaš samo 25% PDV-a.

15 godina
odjavljen
Carina, pomoć!

Poslao sam mail firmi prije nego šta sam napravio ovaj topic, čekam da odgovore.

Sad sam zvao i dali su mi neki drugi broj, zvao sam par puta bilo je zauzeto. Pokušavat ću opet.

16 godina
footballer kaže...

Poslao sam mail firmi prije nego šta sam napravio ovaj topic, čekam da odgovore.

Sad sam zvao i dali su mi neki drugi broj, zvao sam par puta bilo je zauzeto. Pokušavat ću opet.

Samo ne zaboravi na carinu, jer mislim da je već dosta vremena rok za vraćanje paketa nekih 7-8 dana samo. Dakle ako im se u tih 7-8 dana ne javiš oni šalju paket natrag.

15 godina
odjavljen
Carina, pomoć!

Evo zvao sam, ženska je rekla da bi pomoglo da dobijem neki papir od firme DAP- delivery at place, ali ako ne onda trebam više plaćat. Bem ti državu.

18 godina
footballer kaže...

Evo zvao sam, ženska je rekla da bi pomoglo da dobijem neki papir od firme DAP- delivery at place, ali ako ne onda trebam više plaćat. Bem ti državu.

Država radi točno ono što joj je posao. J**** firmu koja ne zna što treba pratiti paket.

15 godina
odjavljen
Carina, pomoć!

Isto tako, rekla mi je da joj napišem kao neki "dopis" i da napišem što je to ustvari, kakva je to pošiljka, zašto sam je dobio itd.

15 godina
odjavljen
Carina, pomoć!

Samo napomena, meni nije problem plaćati carinu i pdv, sve dok naravno nije preskupo.

17 godina
neaktivan
Carina, pomoć!
World Championships: 7, GP started: 299, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,546
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice