Ljudi, jel mi može tko reći kolika bi bila približna maximalna(nominalna) snaga woofera za automobil, a da ga nemam spojenog preko pojačala, tj. da radi samo preko auto radia...Je li uopće to moguće izvest?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
teoretski ga mozes spojit, radit ce, samo nece biti niti blizu pravoj stvari.
Audio sustavi za auto i nisu danas nesto skupi kao sta su prije bili.
Danas se jednostavniji sustav mozes uzet za 2000kn (bez playera naravno).
Ja imam pojacalo od 800W, 4 izlaza.
Na izlazima ima spojeno sub od 400W (jede dva izlaza) i 2 okrugla zvucnika od 200W svaki.
Auto samo po sebi ima 4 svoja zvucnika od nesto sitno (50tak W)
I mislim da me to sve ispalo oko 3 soma kuna (s kutijom koju sam sam napravija) ali to je bilo prije 5 godina, danas su cifre sifurno drugacije.
Obavezno, moras odma gledat i novu bateriju za auto, imao sam neko smece od 45 amper sati i ostao sam nekoliko puta bez baterije, sad sam stavio od 60 i desilo mi se samo jednom prije 6-7 miseci, ali tada je ekipa pila nekoliko sati.
Razumijem..to znam da ne dobivam neku dobru snagu...kaj se tice akumulatora, znam da treba malo jaci jer moj sogor ima 1kW woofer i 1kW pojacalo(2 izlaza spojena) i nakon cijelonocnog sviranja, auto nije htio upalit...tak da...
gledaj, ako ti je to puno para uvjek se moze uzet polovno. Mislim pojacalo, dok polovni sub i nije pametna investicija.
Ako jos naletis na nekakvo pojacalo od njemackog ili americkog proizvodzaca tim bolje, kloni se kineza jer oni sve rade traljavo.
Ponovno govorim za bateriju, nema te beterije koja ce izdrzat 4-5 sati srednje pojacanog pojacala povise 800W. Ekipa koja se bavi tim ugradzuje po nekoliko baterija i kondezatora kako nebi ostali na 'fukodromu' bez baterije.