Brzo čitanje i učenje -tečajevi

poruka: 12
|
čitano: 18.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Privuklo me brzo čitanje i ovi tečaju učenja pa me zanima da li tko sa foruma ima kakva iskustva sa tim, di ste polagali tečaj, kakva su iskustva, rezultati....

Ovo je moj potpis...
17 godina
RE: Brzo čitanje i učenje -tečajevi

ja sam bio i nis od toga(iskreno nisam se uopce ni trudio),dok je par ljudi na tom tecaju procitalo knjige puno brze neg ja i znalo dosta vise detalja dok sam ja znao samo okvirnu radnju(to su vecinom bile knjige od 150str a citali smo ih oko 1h ak me pamcenje dobro sluzi)neg kad smo kod pamcenje jako pomaze ak imas dobro pamcenje jel je meni to u banani poslje kad smo pricali o knjizi da vidi ko je kaj skuzil vidio sam da sam i ja znao neke te stvari ali se nisam mogel sijetiti :)

Nothing is true, everything is permitted
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 23:46 (R4zOR229).
16 godina
neaktivan
Kako to 'radi'? Na kojem principu?
(_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
17 godina
mislim da si upoznat s cinjenicom da tvoj mozak ne cita svaku rijec posebno vec kao cijelinu,i onda ti je princip da ti zapravo ne citas(tj.nesmijes se uopce upusiti da citas taj tekst)nego ga gledas i ajmo rec memoriras i sad ima vise opcija gledas red po red i vise redova zajedno npr 3 i to sta polovis makar nije po redu nakraju ispada da ipak znas nes od tog i bila je malo brza fora isto iso si u kriz po stranici sto je znatno brze ali meni nije bas islo zgubil sam se dok se dosta ljudi dobro snaslo,i tamo ti tocno veli kak se to radi u detelje milijun sitnica i tak ;D
17 godina
neaktivan

@R4zOR229

a di si išao?

Ovo je moj potpis...
17 godina
a hebi me sad pitat cu staru ak se sijeca pa napisem
16 godina
neaktivan

Ja sam pročitao jednu pdf knigu o brzom čitanju, i mogu reći da to funkcionira! naučio sam se u sedmom razredu i otada sam svaku lektiru pročitao sa savšenim razumijevanjem bez napora.... stranice doslovno pročitam u skrolanju. Ako nađem tu knjigu dati ću download link.

Life taker and heart breaker
16 godina
neaktivan
The Geek kaže...

Ja sam pročitao jednu pdf knigu o brzom čitanju, i mogu reći da to funkcionira! naučio sam se u sedmom razredu i otada sam svaku lektiru pročitao sa savšenim razumijevanjem bez napora.... stranice doslovno pročitam u skrolanju. Ako nađem tu knjigu dati ću download link.

Ajd molim te...Namigiva

(_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
16 godina
neaktivan

evo, čini mi se da je to to: link. Ono što sam rekao nije šala, ako pratite korake u tekstu, brzina čitanja će vam sa višestruko povećati.

Life taker and heart breaker
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 17:35 (The Geek).
17 godina

našao sam i neki softwer, pa možete probati

https://www.eyeqadvantage.com/tv/index.cfm?&CFID=273691&CFTOKEN=39974300

znam da sam prije imao knjigu u pdf-u na engleskom o power readingu, ali ju ne mogu naći Plač

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 17:30 (denix).
15 godina
neaktivan
The Geek kaže...

evo, čini mi se da je to to: link. Ono što sam rekao nije šala, ako pratite korake u tekstu, brzina čitanja će vam sa višestruko povećati.

thx na linku :D

Dont bug me!
14 godina
neaktivan

Ako se smijem ubaciti, predstavnik sam škole brzog čitanja Ubrzano.net te bih jako rado odgovorio svim članovima foruma na pitanja vezana za ovu tehniku.

Naime, realno je da se brzina čitanja može povećati za kojih 10-tak puta, opet, ovisi o vježbanju, kompleksnosti teksta i sl. Npr. zanimljiva je činjenica da se font Arial čita brze i lakše od Times New roman Osmijeh  (dobar savjet za one koji piše neke tekstove, ljudi će ih tada lakše čitati čak i bez "brzog čitanja")

Tehnika ima mnogo. Npr. čest sinonim je tzv. foto čitanje koje se bazira na tome da čovjek brzo pogledom prelazi preko teksta i samo šiba kroz knjigu. To se treba izvježbati, ali može se postići npr. stanje da mozak jednostavno zna točno koja riječ se gdje u knjizi nalazila (fotografsko pamćenje čuda čini), ALI da čovjek uopće nema razumijevanje onoga što je prošao.

S druge strane postoji S čitanje gdje se kružnim pogledima prelazi preko stranice i tako apsorbiraju veči komadi teksta odjednom. Štos je da aktivacija brzog čitanja koristi drugi dio mozga (onaj vizualni) nego li tipično čitanje. Kod tipičnog ljudi često imaju glas u glavi dok čitaju, a brzo se svodi na to da čovjek jednostavni vidi nešto i razumije to. Možete pokušati i s ovim tekstom. Nemojte "čitati" nego gledajte tekst. Imat ćete njegovo značenje u glavi. A kad se koristi vizualni dio mozga, obrada podataka je mnoo brža nego inače.

U tome je ta glavna caka - stupanj koncentracije koju čovjek ima i način obrade teksta. Dakle, stvar stvarno ide. Jasno, vježba je potrebna, ništa nije džabe bez truda :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice