Bicikli postali "vruća roba"

poruka: 167
|
čitano: 52.471
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Oduvjek mi nisu bili jasni ljudi koji ostavljaju bicikle u stubištu ili podrumu! -.-
17 godina
neaktivan
Re: Bicikli postali "vruća roba"
Nekad jednostavno nemas izbora.
Kako da ga drzim u stanu koji ima 27 kvadrata i nemam balkon?
I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
14 godina
odjavljen
Našao bi mjesto, da nebi naučio na teži način kao Mario Baksa npr.
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Istina,ali ako ima mogučnost mogu se postaviti zidni nosači (opcija uradi sam http://bksutla.com/?p=2425 )

17 godina
neaktivan
Zuti_Zg kaže...
Danny_HR kaže...

Istina,ali ako ima mogučnost mogu se postaviti zidni nosači (opcija uradi sam http://bksutla.com/?p=2425 )

U stanu od 27 kvadrata nema mjesta za zidne nosače jer bicikl zauzima puno prostora. Ipak moraš nekamo i s drugim stvarima. Moj je osobno iza troja zaključanih vrata u zajedničkom spremištu ljudi s mog kata. Sigurno ga nikad ne bih ostavljao u prizemlju na stubištu ipak rađe ne bih imao bicikl.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
17 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
unimatrix001 kaže...

Ostao sam i  ja bez bicikla prije kojih mjesec dana....naravno..bio je zakljucan za stubiste u ulazu...ali...

Vezan čime? Sajlom?

A eto... Sad si naučio na teži način. Isto kao i ja. Od kad mi se to dogodilo, bicikl sam prvo par godina držao u dnevnoj sobi, a poslije sam ga izbacio na zajednički, zaključan balkon. Ne bih ga dolje vezao ni za što - radije ga lijepo uguram u lift i pravac na 11. kat.

Sajlom i odebljim lancem.....mogao sam i zavariti...ne bi pomoglo 

resistance is futile
15 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje,u vezi kupnje lokota.Gledao sam po ebayu i ima dosta jeftinih U lockova.Sada pitanje,isplati li se kupovati preko ebaya lokot,(moze staviti link,al da ima free shiping)

Hvala!

14 godina
odjavljen
Naravno ni 2 U-loka nebi pomogla.
16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Ha čuj ima isto toliko i vlasnika skutera koji na njih ne sjednu više od jednom mjesečno, posebno preko zime, pa su opet uredno registrirani.
A eto skuteri se ipak toiko ne kradu, a nije da nisu na "izvolte".

Da, samo sto je skuter jedan malo veci luksuz od bicikla. 

Kod mene u kvartu je bila jedna ekipa koja je sutere dizala ( pohapseni sad ) i posto ja imam skuter pito sam ih kak da ga zastitim da mi ga neko ko oni ne dignu. 

Rekli su samo "neka ti ne izlazi iz vidokruga" 

15 godina
neaktivan

Nažalost ovo je primjer događaja svakodnevnice u svakom podrumu,spremištu zgrade u kojoj većina živi.

.

Vjerujem da zajednički držači,posebne legure lanaca i lokota pa i neki alarm kojim bi vlasnici bili obaviješeteni da se nešto zbiva u podrumu,spriječile krađu.

15 godina
neaktivan

Recenzije,recenzije...ima i modela koji se mogu naći na našem tržištu ali....http://reviews.mec.ca/9421-en_ca/2534374302692967/locks-reviews/category.htm

15 godina
neaktivan

Potvrda da niš nije sigurno........ :(   joj, joj 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 0:17 (Zuti_Zg).
14 godina
odjavljen
Di je Baksa da vidi kako Ulok pada?
14 godina
neaktivan

samo sajla  i dobar katanac i nema straha :D

17 godina
neaktivan
Da, jer svi po gradu furaju takva klijesta i nikome to ne bi bilo sumnjivo. Osim toga lokot stavis tako da je stisnut uz bicikl i opet je lopovu teze.

Ugl, ne brine me ovaj video ni najmanje.
17 godina
moderator
Diplomat kaže...
Di je Baksa da vidi kako Ulok pada?

Voliš pametovati, a? Koliko je "u divljini" (pod tim mislim na prave lopove, a ne novinara koji se navaža s alatom "industrijske snage") ukradeno bicikala vezanih U-lockom u toj emisiji? Koliko vidim, sve su ih vezali sajlom (jedino se za zadnji primjer ne vidi čime je vezan, ali spominju wire-cutter pa je za pretpostaviti da je isto bila sajla u pitanju). Da su dio bicikala vezali U-lockom i da smo gledali kako lopovi kradu takve bicikle jednakom mjerom kao i ove, onda bi imao što za reći. Jesi pogledao i drugi dio videa? Što kaže na 11:59? Buy a decent hardened steel D-lock or preferrably two (Kupite kvalitetan D/U-lock od pojačanog čelika ili, preporučljivo, dva komada). Što ćemo sada? Pametuj kad imaš zbog čega pametovati, a ne ovako bezveze. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 1:29 (mbaksa).
17 godina
Zuti_Zg kaže...

Nažalost ovo je primjer događaja svakodnevnice u svakom podrumu,spremištu zgrade u kojoj većina živi.

.

Vjerujem da zajednički držači,posebne legure lanaca i lokota pa i neki alarm kojim bi vlasnici bili obaviješeteni da se nešto zbiva u podrumu,spriječile krađu.

A kaj s snimkom od kamere pa na njoj se fino vidi,{#} o kome se radi i gdo je ukral bicikle čemu služi snimka s te kamere za ukras jesu ih ulovili ili nisu fučkaj ga.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina

Ma ok, nije za svađu, video je poučan. Meni je najzanimljivije u biti to kako nitko

ne želi reagirati na teatralno bučno i dugotrajno brušeje, piljenje i cvikanje lanaca.

Gradsko otuđenje "nebi se štel mešat". Mislim da smo mi postali identično društvo,

moožda bi neki dedica reagirao, no i tako banda ne krade bicikle da baš toliko

riskira, na glavnim trgovima usred špice. dvorišta, haustori i stubišta su i više

nego dovoljni za redovitu zalihu narkićima i lopinama.

17 godina
moderator
overhaul kaže...

Ma ok, nije za svađu, video je poučan. Meni je najzanimljivije u biti to kako nitko

ne želi reagirati na teatralno bučno i dugotrajno brušeje, piljenje i cvikanje lanaca.

Gradsko otuđenje "nebi se štel mešat".

To je jedan od faktora, a mislim da je drugi faktor i opasnost od takvog lopova, koji se usudi takve stvari nositi po ulici - s takvim tipom nije za za*ebavati se. Baš će se naći neki faca koji će mu prići kad brusilicom reže U-lock. Ta ista brusilica će daleko prije prerezati ljudsku ruku nego U-lock. Ili da nekog odalami teškim, masivnim kliještima. I sama teatralnost može biti uzrok - ljudi sami sebe uvjeravaju da je onda "sigurno" izgubio ključ, kad već tako slobodno šeće s alatom po ulici. Pogledaj prave lopove - ni jedan nije teatralan, malen alat ima spremljen u ruksaku, kad zapazi bicikl diskretnom mu se približava, provjerava ga, provjerava da ga nitko ne gleda i kad cvika sajlu obično cvika u takvom položaju da se zapravo ni ne vidi što radi, odnosno ako ne stojiš ispred njega, koliko ti znaš on jednostavno otključava svoj bicikl.

17 godina

Da, ina videu se vidjelo, kad je policija postavila mamac bicikl, da prvo izvidnica

pregleda osiguranje i idu uglavnom na one sa najslabijim vezovima za koje su kliješta dosta.

17 godina
overhaul kaže...

Da, ina videu se vidjelo, kad je policija postavila mamac bicikl, da prvo izvidnica

pregleda osiguranje i idu uglavnom na one sa najslabijim vezovima za koje su kliješta dosta.

Normalno tak to ide uvjek se kradu,{#} oni najlošije zaštičeni jer su takvi u večini ima ih ko blata zbog nemarnih vlasnika zakaj se natezat s nečim bez potrebe čista klasika.{#}

Treba se malo i nasmijat usput, pa pogledat usput kaj kaže gospon Hal koji djeli ocijene za zaključavanje bicikala itd.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
neaktivan
A sta sam ja dozivio u osijeku na okretistu visnjevac, stoje tamo oko 20 bicikala zakljucanih sto sajlama sto u lokotima al dodu dvojca sa kombijem i jednostavno ih tako utrpaju u kombi zakljucane, prolazi policijska patrola i ni ne okrenu glavu..

doma u miru otpile sve lokote i nikom nista, a steta barem 15.000kn (do 1000 je prekrsaji, do 10000 je kazneno djelo krade, a iznad 10000 je kazneno djelo teske krade)
TD za glupost
14 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
A sta sam ja dozivio u osijeku na okretistu visnjevac, stoje tamo oko 20 bicikala zakljucanih sto sajlama sto u lokotima al dodu dvojca sa kombijem i jednostavno ih tako utrpaju u kombi zakljucane, prolazi policijska patrola i ni ne okrenu glavu..

doma u miru otpile sve lokote i nikom nista, a steta barem 15.000kn (do 1000 je prekrsaji, do 10000 je kazneno djelo krade, a iznad 10000 je kazneno djelo teske krade)

kakva policija tkava i držva...žalosno.....:(( de mi živimo....aaaaghhhhhhrrrrrrrrrr

to što si ti vidio gledao sam zadnjih par godina...studirao sam tamo.....

a ti bicikli su ti uglavno završavali u bih i u rs....

najjači biznis u zadnje vrijeme... tek su nedavno uhitili neke koji su švercali bicikle u bih vrijednosti cca 50 000 kn

15 godina
neaktivan

da nista cudno ako neko 20 bicikala strpa u kombi

ali ako vozis po plocniku ili nemas macje oci, drzavni si neprijatelj br.1

doduse u splitu policajce jos nije briga, u zg su dosta strozi, koliko cujem

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
15 godina
neaktivan

Ma nabijem policiju na kolac.Drzava nema novaca,pa odlucili i bicikliste kaznjavati.SRAMOTA!

15 godina
neaktivan

Najbolje imat bicikl koji nitko nebi dirao ni da je nezaključan ono cca 50kn vrijednosti :)

pero_HR
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 14:11 (peroko).
17 godina
neaktivan
peroko kaže...

Najbolje imat bicikl koji nitko nebi dirao ni da je nezaključan ono cca 50kn vrijednosti :)

Ukrast će ti i to, ne brini.

Frendu su ukrali 15 godina star limex, žute boje, s izlizanim gumama do ibera...

14 godina
Danny_HR kaže...

Frendu su ukrali 15 godina star limex, žute boje, s izlizanim gumama do ibera...

Meni su krali gorivo iz auta, još manje vrijedno od tih 50kn...Kamoli neće biciklo.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
17 godina
Danny_HR kaže...
peroko kaže...

Moj prvi ukradeni je bio takav, neki bezimeni kinez kupljen još u nekadašnjim duty free shopovima.
odradio desetak godina hrđanja i prljanja, mijenjao sam samo dotrajale pakne i zračnice, i to nije spriječilo nekog da ga mazne.

16 godina
neaktivan

Ah to su oni mangupi debili koji dignu tak bicikl odpeljaju se kam trebaju i sam ga bace nekam u sikaru. 

Takve bi ja na stadion u nedelju na streljanje. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice