25 godina Amige

poruka: 11
|
čitano: 1.231
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
25 godina Amige

Sutra se obiljezava tocno 25 godina otkad je Commodore predstavio prvu Amigu, model 1000.

Amiga je donijela mnogo toga u svijet kompjutera, specijalizirane kartice, moderan OS i naravno gomilu popularnih igara i aplikacija koje se i dan danas pokrecu na raznim platformama.

Ja sam osobno imao prilike uzivati u drustvu jedne Amige 500, al nas je rat prijevremeno rastavio Mršti se

Ove godine ce se dogoditi svojevrsni revival Amige modelom X1000, koji je dobio brojcanu oznaku u cast svom dalekom prethodniku.

Long live Amiga!

15 godina
odjavljen
25 godina Amige

Definitivno budi uspomene!

Ovo su stvari i teme koje mlade osobe, nazalost nikada nece shvatiti.

Amiga FTW

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
16 godina
neaktivan
25 godina Amige

Imao A500+, nikad boljeg kompa necu imati, i dan danas zalim sto sam ga prodao za sitne novce. Malo mi je zao sto nasljednik samo nosi ime, ali ne i mogucnosti za igranje kao origi Amiga. O Amigi dovoljno govori cinjenica da se i nakon 25 godina njezino ime spominje sa postovanjem  Cool

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
15 godina
neaktivan
25 godina Amige

Imao sam amigu commodore kad sam imao 6 - 7 godina i sjecam se svega.Dobre uspomene.Disketa se ubacivala u tastaturu,mis sa koluticem,cini mi se da jos negdje imam joystick za njega.Pa sve one igre.Sjecam se Lotus Turbo Challenge pre dobra igrica u to vrijeme.Imao sam i Aladin i Worms.Po cijele dane sam je igrao a prva igra koju sam igrao bila je Tetris.Nitko ju nije znao upaliti dok nisam ja probao,stisao P i proradilo.I od tad igram igre :)

15 godina
neaktivan
25 godina Amige

Povodom velike godisnjice, odrzava se nekoliko velikih commodore amiga okupljanja, 2 najveca vjerovatno onaj u Las Vegasu i Essenu.

Slike sa danasnjeg showa u Essenu

Jos malo slika

Predstavljeno je dosta novog hardwarea(medju ostalim, i originalni AAA chipset o kojem se je nekad naveliko pricalo i spekuliralo kao spasitelju Amige i Commodorea) i softwarea, sto je fenomenalno za platformu koja je, de facto, umrla prije 15ak godina.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 15:52 (Coverdale).
18 godina
25 godina Amige

amiga je zakom.  hvala na podsjetnik pokretacu teme.

a tek commodore 128 kojim sam plijenio paznju sviju u kvartu :)

pa ona mala kacavitica od sivace masine za stelovanje glave kasetofona ..omg  :D

teško vrijeme za matore
15 godina
neaktivan
RE: 25 godina Amige
torrente kaže...

pa ona mala kacavitica od sivace masine za stelovanje glave kasetofona ..omg  :D

Uh, koliko zivaca sam na tome izgubio Smijeh

Znalo se i po 20 min stelovati da se ucita zeljeni program. Dobra stara vremena...

17 godina
25 godina Amige

Imah A500+ i A1200 (još uvijek živa).

Nema boljih računala... ikad... Nakon 16 godina A1200 još  šljaka ko i prvi dan...

Ti dani cijelodnevnih igranja, učenja LOGO jezika (prvi dodiri s programiranjem), pa opet igranja...

Puna kuća susjeda uvijek kod mene bila :))

All hail Amiga Cool  (je**** Commodore koji upropastio sve Plač  )

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 18:01 (gkelekov).
15 godina
neaktivan
gkelekov kaže...

Imah A500+ i A1200 (još uvijek živa).

Nema boljih računala... ikad... Nakon 16 godina A1200 još šljaka ko i prvi dan...

Meni se sve vise javlja zelja da si i ja priustim jednu 1200 ili 4000. Preferirao bi 4000, al moze i 1200, cisto jer je 4000 u nas vrlo, vrlo rijetka.

Sto vrtis od OS-a na 1200?

17 godina
Coverdale kaže...

Meni se sve vise javlja zelja da si i ja priustim jednu 1200 ili 4000. Preferirao bi 4000, al moze i 1200, cisto jer je 4000 u nas vrlo, vrlo rijetka.

Sto vrtis od OS-a na 1200?

Teško je naći očuvane 4000. Nitko se ne želi od njih rastati... :)

Što se OS-a tiče, još uvijek je gore Workbench 3.5 (trebao sam odavno staviti 3.9, ali ovo radi dobro pa nikada nije prioritet bio)

15 godina
neaktivan
25 godina Amige

Imao Amigu 2000,takoder nikada nisam prezalio sto sam je prodao.Trebalo je para za PC 486,sada ne mogu vjerovati s kakvim sam smecem zamijenio Amigu:(

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice