12 V na 220 V

poruka: 4
|
čitano: 841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
12 V na 220 V

Šta bi se dodgodilo kada bi alkalnu bateruju 12 V spojio na pretvarač 12V - 220V - snage 1000W, te povezao da se baterija puni sa izvora pretvarača?

Vjerovatno glupa ideja ali volio bi da mi neko objasni šta bi se dogodilo?

17 godina
Re: 12 V na 220 V
slavko15 kaže...

Šta bi se dodgodilo kada bi alkalnu bateruju 12 V spojio na pretvarač 12V - 220V - snage 1000W, te povezao da se baterija puni sa izvora pretvarača?

Vjerovatno glupa ideja ali volio bi da mi neko objasni šta bi se dogodilo?

Dakle ti bi punio bateriju koju uopće ne možeš napuniti (jer alkalne baterije nisu za punjenje) i još bi to spojio na kilovatni izvor 

Što bi se dogodilo, vjerojatno bi ti se baterija rastopila.

11 godina
neaktivan
12 V na 220 V

Pretvarac moze isporuciti 1000W ako mu se na ulaz dovede 1000W, odnosno izvor koji pri naponu od 12V moze isporuciti 83.3333A (P=W/t=U*I).

Ta baterija vjerojatno moze isporuciti par desetaka ili stotina mA, sto rezultira snagom manjom od 1W. Znaci na drugoj strani pretvaraca bi dobio 220V na stezaljkama ali bi mogao isporuciti struju par mA, ako i toliko.

Sto se tice spajanja tih stezaljki ponovno na bateriju, nisam siguran sto bi se dogodilo, ali baterija se ne bi dobro provela cini mi se

14 godina
Re: 12 V na 220 V

imao bih malo vatromet(radije cekaj novu godinu)

Mislim da su ti kolege sve rekle ..ulazna snaga i izlazna snaga su iste  tj nisu sto posto iste zbog gubitaka u doticnom izmjenjivacu i transformatoru (pretpostavljam da si mislio na 220(odavno 230) izmjenične struje).

Nemoj se uvridit al tvoje pitanje je malo glupo i vec je dosta puta pitano na forumu .. u fizici takav stroj bi se zvao perpetum mobile (e sad neznan jel prvi ili drugi) a tko je pazio na satu fizike zna da taj perpetum mobile nije isti ...

ugl laicki receno nemoguce ... da slucajno spojis bateriju koja i može izbacit navedenih 90 A to ti ne bi dugo trajalo jer bi u vjetar išli oni gubici tj vise bi inverter povuka iz baterije  nego vratija nazad u nju ...

Al evo jos jedna stvar ..jesi li mozda razmislio da se netko kroz citavu povjest toga mogao sjetiti... msm nije neka astronomska fizika ..vjerojatno bi se neki tesla ili edison novjeg doba toga sjetio ..ali naravno nemoguce je ...

ako zelis naucit vise onda se uhvati knjige jer stvar da zelis punit alkalnu bateriju mi previse govori o tvom poznavanju elektrotehnike . ..dakle uhvati se knjige ako imas volje fizicki ili online 

a ako vec zelis bit ''koristan'' napravis malu vjetrenjacu od stepper motora ..imas ih u starim folppiyija .. mogu punit neka male baterije tipa one od 3,7 volti i napajat neku malu led rasvjeticu ... guglaj micko guglaj....

pozdrav i ziv mi bio

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 20:41 (ante5656).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice