Problem Mac OS X instalacije sa iBoot-om

poruka: 41
|
čitano: 9.975
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Problem Mac OS X instalacije sa iBoot-om
Wikiboo kaže...

Ma problem je što mi ne radi DVD-ROM na laptopu pa nemrem instalirat, sad sam prek kompa instalirao Mac OS X na eksterni hard disk, ali opet ga nemrem pokrenut na laptopu jer nemam kako učitati bootloader nekakav, ima tko kakvu ideju? Jel se može chameleon il neš staviti na USB da s njega bootam?

kakv bootloader ucitati ?

bootaj sa externog pa ce se ucitati

14 godina
neaktivan

U tom je i problem, neće ga pronać, bez chameleona mi naravno javlja can't find operating system, sad kad sam instalirao chameleon preko kompa, uštekam eksterni u laptop i namjestim u biosu da pokreće sa eksternog i dobim:

boot0: error

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja tebe ništ ne kužim..

Ma preko čega si instaliral chameleon?

Ne treba ti Chameleon da bi radil Mac, samo bootas sa externog. Boot0:error ti je zato jer si napravil particiju na externom sa nekim programom ili Windowsom.

Zbog tog errora sam ti i rekao prije da Mac ide prvi, te s njim napravis particiju na unallocated space. Tak da izbjegne sve moguče konflikte s particijama, kasnije kad se Mac jednom pokrene radiš iz Windowsa kolko očeš particija ali prije toga samo Mac i nj alati za particioniranje.

Znači, čisti disk bez ikakve particije i mac u cdromu su ti najbolja opcija za izbjegavanje Boot0(1)(2)(..):errora

I nikakve (boot)loadere nemoj stavljati, samo patch za chipset, zvučnu, net, kernel i grafiku. Mac ima sam svoj loader, kasnije stavi Chameleon...

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sorry, al sad si me totalno zbunio xD

Aj idem napisati cijelu situaciju.

Znači imam komp i laptop, želim na laptop staviti Mac ali ne mogu jer mi ne radi DVD čitač.

Stoga sam instalirao preko kompa na eksterni hard Mac OS X, kada ukopčam tak eksterni na kojem je MAC samo, javi mi no operating system found, ali kada stavim na kompu recimo DVD od Hazarda koji boota chameleon prvo, mi pronađe na hardu Mac i onda mogu ući u njega.

problem je što to ne mogu na laptopu napraviti jer mi ne radi DVD, a bez DVD-a na kojem se prvo boota chameleon ne mogu ući u MAC

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

aha..

Onda si ušao u Mac pa instalirao Chameleon i nakon toga više nisi mogao zbog boot0:error.

Koji Chameleon ?

Imaš na kexts.com negde na trečoj str bootloadersa Chameleon 2 RC4 installer, taj bi trebal raditi.

Možda je to sve zbog toga kaj si instaliral sa kompa, a bootaš na laptopu.

Možeš na laptopu u Wmware instalirati Mac sa iso pa postaviti kao pravu particiju i bootati s nje, probaj tako ako ne ide ovo...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i dalje mogu s kompa ući, ali samo sa dvd-om kad loadam bootlaeder s njega, isto mi neće direktno s harda

uspio sam instalirat u vmware virtualnu particiju ali je sporo pun k, zato sam i krneuo ovako poporave

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa spor je jer ga vrti Wmware. Ima u njemu opcija da tu virtualnu particiju napraviš bootabilnom i bootaš komp sa nje. Nisam probao ni vidio ali tako se priča.

Pa staviš patcheve za svoj hardware u virtualci i na kraju to sve pokreneš laptopom i nema razloga da bude spor

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovako...

sredio na eksternom sve, ukljucim ga u komp, boota mi se bez problema mac

ukljucim u laptop u opet mi javlja still waiting for root device, lagano p**dim već...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem Mac OS X instalacije sa iBoot-om

Osnovni problem - instaliral si OS X na desktop PC-u ,s njegovim driverima i postavkama!

Laptop je totalno druga konfiguracija ,driveri i postavke ,i naravno da ti sad ne radi!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
14 godina
neaktivan

A zaš mi onda i kad sam mogao prije pokrenut preko dvd-a instalaciju izbacilo still waiting for root device prije pocetka instalacije?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Prije ćeš spojiti cdrom sa kompa na laptop nego na ovakav način dići Mac

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice