Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 539.782
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Mac OS na PC-u?
ivoleko kaže...

to bas i nije snow leo, nego leo :)

ja mislio da su leo i snow leo isti

17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

yok...od 10.6.0 oznake na dalje je snow leopard

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

evo pišem ovo iz maca, i napokon RADI !!!

jos samo hd 4600 da rijesim, probati cu s 4800kextom

hvala na pomoci i linkovima, pomoglo je

_dangerous si slozio svoj ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mindstorm kaže...

evo pišem ovo iz maca, i napokon RADI !!!

jos samo hd 4600 da rijesim, probati cu s 4800kextom

hvala na pomoci i linkovima, pomoglo je

_dangerous si slozio svoj ?

Nikako ne uspijevam...Pržilica mi ne radi nikako...sve radim preko vmwarea...danas ću probati iportable ponovno....

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

@mindstorm s čim si instaliro mac mislim npr iAtkos itd...

nema potpisa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

ne kuzim ovo; s čim si instalirao mac ?

iPC 10.5.6 instalirao, normalno

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

ima šta novoga u vezi hd46xx i maca, google kaže da još nije bilo kextova, a niti neče... ??

lol, prve pare kad budem imao, kupujem mac.. ovo čudo mi radi bolje od svih linuxa i windowsa zajedno

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 21:17 (mindstorm).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

minstorm evo ti link na pp, nadam se da ce ti pomoc...

irc je tvoj prijatelj sto se tice osx instalacije :)

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 0:22 (bistri).
17 godina
Mac OS na PC-u?

Imam nekoliko pitanja u vezi stavljanja OS-X a na lap. Radi se o Lenovo Thinkpad T400.

1. Želio bih staviti i win7 u dual boot; mogu li ih staviti prije leoparda ili je bolje da ih instaliram poslije

2. Postoji li mogućnost dobivanja nativne rezolucije na intel 4500MHD ili na Ati mobility 3470?

3. Postoje li driveri za intel wifi 5300n? (ako ne, radi li ALFA awus036h ?)

4. Mogu li osposobiti trackpad i touchpad ?

5. Koju distribuciju bi bilo najlakše podesiti da radi sa navedenom konfiguracijom?

Probao sam staviti prije cca 6 mj. leopard gore no nabrojano mi nije radilo pa mi je bilo glupo koristiti tako okrljašteni OS..

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 12:17 (2fast4u).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

zanima me di mogu naci drivere za Dell studio 1537 wifi, audio,gpu

Dell wireless 1397

Idt audio ili High definition aduio

Hd3450 ili neka druga raditi ce

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
2fast4u kaže...

Imam nekoliko pitanja u vezi stavljanja OS-X a na lap. Radi se o Lenovo Thinkpad T400.

1. Želio bih staviti i win7 u dual boot; mogu li ih staviti prije leoparda ili je bolje da ih instaliram poslije

2. Postoji li mogućnost dobivanja nativne rezolucije na intel 4500MHD ili na Ati mobility 3470?

3. Postoje li driveri za intel wifi 5300n? (ako ne, radi li ALFA awus036h ?)

4. Mogu li osposobiti trackpad i touchpad ?

5. Koju distribuciju bi bilo najlakše podesiti da radi sa navedenom konfiguracijom?

Probao sam staviti prije cca 6 mj. leopard gore no nabrojano mi nije radilo pa mi je bilo glupo koristiti tako okrljašteni OS..

1.svejedno, možda je jednostavnje prvo staviti mac

2.mislim da iPC podržava 34700

3.mislim da ne

4.neznam

5.preporučio bi iPC jer ima najviše patcheva

poptraži ih po torrentima i prije nego skidaš pogledaj u opisu torrenta ili negdje koje patcheve ima pa vidi koji ti naj odgovara

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

instalirao sam na svoj komp retail 10.6.2 Mac OS-a,bez problema je prosla instalacija i sad imam jedan problem kod podesavanja chameleona.znaci mogu ga bootat preko boot123 diska ali nemrem preko chameleona odmah dobijem kernel panic...ima ko kakav prijedlog ili da je imao isti problem ?

inace konfa je :

gigabyte ep43 ds3l

intel quad 2.66

4GB ddr2

nvidia 9800gt

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
strojek kaže...

instalirao sam na svoj komp retail 10.6.2 Mac OS-a,bez problema je prosla instalacija i sad imam jedan problem kod podesavanja chameleona.znaci mogu ga bootat preko boot123 diska ali nemrem preko chameleona odmah dobijem kernel panic...ima ko kakav prijedlog ili da je imao isti problem ?

inace konfa je :

gigabyte ep43 ds3l

intel quad 2.66

4GB ddr2

nvidia 9800gt

probaj s nekim kextom, neznam kako ti drugačije pomoči, možda če znat tko drugi

search google "chameleon kext", pa ako ima kext za njega možda pomogne...

vidio negdje na ovom forumu, neznam dal u ovoj temi ili u nekoj dr o macu netko je postao kako postaviti Welcome Screen na macu da radi pri svakom pokretanju maca, više taj post nemogu nikako nači, pa akoko zna kako napraviti da mi pomogne.. google je isto malo siromašan u vezi toga...

17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Prostudirao sam temu od vrha do dna i.. ne kužim. Šta ne mogu install MacOS na AMD platformu? Mora bit Intel?(pogledaj mojPC)

Sad sam na XP s WinBlinds Leo i Win7- naravno da bih htio zavrtit Mac jer sam obožavatelj jednostavnosti..za resurse nema problema, samo s tom platformom, malo mi je nejasno. Čemu da nabavljam ako ga ne mogu vrtit.

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ne znam odakle ti to da se ne moze,

itekako se moze samo ne s originalnim Vanilla kernelom, već treba koristiti modificirane, i vrlo vjerojatno ćeš se malo više namučit ali u krajnosti bi sve trebalo proradit i tvoj procesor ce biti prepoznat kao core 2 duo

nego moras rec koju tocno maticnu imas, pa ti onda možda budemo mogli reći kakve su ti šanse za instalaciju

www.stripovi.tk
17 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

ne znam odakle ti to da se ne moze,

itekako se moze samo ne s originalnim Vanilla kernelom, već treba koristiti modificirane, i vrlo vjerojatno ćeš se malo više namučit ali u krajnosti bi sve trebalo proradit i tvoj procesor ce biti prepoznat kao core 2 duo

nego moras rec koju tocno maticnu imas, pa ti onda možda budemo mogli reći kakve su ti šanse za instalaciju

MSI K8Neo Platinum (kreten nisam napisao u moj PC- sad ću)

IBM ( I Blame Microsoft)
17 godina
neaktivan

samo ne s originalnim Vanilla kernelom, već treba koristiti modificirane,

e, ovo baš i ne razumijem..može neki link ili post da se obrazujem i ne gnjavim više

IBM ( I Blame Microsoft)
17 godina
Mac OS na PC-u?

Ljudi pomagajte,

isprobao sam sve što sam našao na netu ali prvo sam pokušavao na asus n71v instalirati pa ne ide. Ne mogu ni započeti instalaciju (nakon početka samo se na trenutak prikaže apple logo i restart). Onda sam probao na toshibu satellite p200 i tu krene bez problema i instalira se ali nakon bootanja uvijek pokaže poruku da moram restart sistema i to je to. Nisam još ni vidio osx u pogonu...

Ne znam šta više da probam, probao sam sa ipc i sa kalyway ali ista stvar. neće i neće

www.odrzavanje.com

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

koji si kernel stavjao na koju konfu, o tom moraš voditi računa

jel si odabrao prave drivere, tj jer ih je bilo za sve što treba ? ima još sastrane i fixeva koje nekad valja odabrat prije instalacije

Btw, dali jesu file-ovi dmg ili tako nešta. svaki puta kad takav file skinem ili pokušam otvorit dođe neki panik i moram ga restartat, ajde kad ga pokušam otvorit ali zašto se restarta kad ga samo skinem....

dmg ? valjda sam dobro rekao

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 11:45 (mindstorm).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Pozdrav svima. Da li neko ima mozda iskustva sa instalacijom Leoparda 10.5 sa AMD Phenom procesorom. Konkretno ja sam uspeo da ga instaliram sa Voodoo kernelom ali mi se javlja kernel panic ka pokusam da butujem. Unapred hvala na savetima !!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Karamunjos kaže...

Pozdrav svima. Da li neko ima mozda iskustva sa instalacijom Leoparda 10.5 sa AMD Phenom procesorom. Konkretno ja sam uspeo da ga instaliram sa Voodoo kernelom ali mi se javlja kernel panic ka pokusam da butujem. Unapred hvala na savetima !!

Jesi označio AMD patch i AMDov kernel?

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
15 godina
neaktivan

Jesam pokusao sam sa svim kombinacijama. Pa sam procitao negde na netu da ne treba cekirati AMD patch ako se koristi voodoo kernel. I ne mogu da pokrenem instalaciju sistema ni sa jednim drugim kernelom osim sa voodoo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 14:47 (Karamunjos).
15 godina
neaktivan

Nemoj mi verovati u podpunosti ali mislim da postoji restrt fix za tvoj problem potrazi negde na netu. Poz.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 14:51 (Karamunjos).
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

iDeneb 10.5.6

najbolje rezultate s njime sam dobivao

instaliras samo basic drivere, kernel stariji neki probaj

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 18:38 (bistri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Karamunjos kaže...

ja sam to ovako napravio

Iatkos 10.5.7

u customize odaberes

1.   9.5.0. voodoo kernel

2.   x86 ACPI

3.   EFI for nvidia vga/dvi (tu postoji jedna caka. to mi nije radilo sve dok monitor nisam prikopcao na VGA izlaz, a na onaj drugi (dvi) nisam prikopcao dvi/vga adapter, tek onda mi je proradilo - ne pitaj zasto)

4.   nForce sata/ide

6.   apple PS/2

7.   realtek 8201 cc

7. smbis 28

nije mi radilo jedino quartz enable iz prve, sad se ne sjecam kako mi je to proradilo, jer mi je ovo bila samo baza za instalaciju snow leoparda od hazarda - procitaj o tome na stranicama prije. normalno sve ovo si moras malo prilagoditi tvojo konfi

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

gledam sve ove ideneb, iPC verzije su leopard...

navodno snow leopard podržava hd4600. jel ima neki snow za pc sa podosta patcheva, bi li mi netko dao točno ime verzije

EDIT: svi vi kojima ne radi a htjeli biste, kombinirajte svakakve gluposti; meni recimo je davao boot error dokle god nisam nakon prvog boota iskopčao cd-rom iz matične, a šta je još čudnije nikad mi nije htio proradit na hardu, slučajno ga stavio na externi i tamo radi... tokom instalacije je isto poželjno sve iskopčat što netreba od usb-a pa do dodatnih cd-romova i nebitnih kartica...

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 10:38 (mindstorm).

0 0 hvala 0
17 godina
micho0305 kaže...

samo ne s originalnim Vanilla kernelom, već treba koristiti modificirane,

e, ovo baš i ne razumijem..može neki link ili post da se obrazujem i ne gnjavim više

evo vako na tvojoj maticnoj je jedan lik uspjesno instalirao iPC 10.5.6 (leopard) (imas tu: http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.6#MSI)

koristio je Voodoo kernel, dakle ne originalni Vanilla nego modani Voodoo

jednostavno ces prilikom instalacije kliknit na customze i oznacit voodoo kernel, koliko vidim coviku sve radi cak i sleep (sto meni na intelovom procesoru ne radi)

jos jednom, ovdje imas tutorial za leopard na hrvatskom: http://www.box.net/shared/fldugm0glr

a ovdje sliku s popisom patcheva i drivera iPC distribucije: ipcppf5packagelist.png

bitno je da oznacis pactheve koje je i on oznacio, dakle: Seatbelt fix, CPUS 1 i Apple SMBIOS 1.0.13

www.stripovi.tk
17 godina
neaktivan
mindstorm kaže...

gledam sve ove ideneb, iPC verzije su leopard...

navodno snow leopard podržava hd4600. jel ima neki snow za pc sa podosta patcheva, bi li mi netko dao točno ime verzije

EDIT: svi vi kojima ne radi a htjeli biste, kombinirajte svakakve gluposti; meni recimo je davao boot error dokle god nisam nakon prvog boota iskopčao cd-rom iz matične, a šta je još čudnije nikad mi nije htio proradit na hardu, slučajno ga stavio na externi i tamo radi... tokom instalacije je isto poželjno sve iskopčat što netreba od usb-a pa do dodatnih cd-romova i nebitnih kartica...

Kolega zaboravi na snow leo da ima instalaciju ko leopard.

Instaliras Lea, patchas snow leo dvd instalaciju i sa retail dvdom radis.

ovo sve ostalo ti je manje vise uzaludno...

15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

nisam skužio ovo... šta trebam upgrade napraviti na snow ili što konkretno

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pokusao sam sa ideneb distribucijom ali nikako ne mogu da pozovem ovaj voodoo kernel. Jedina distribucija koja je htela da pokrene instalaciju kod mene je bila neka snowleopard uniflash radi sa usb memorije i tu sam pokrenuo taj prokleti voodoo sa ( voodoo -x ) i instalacija je krenula. Ovde stvarno neznam sta treba da uradim da bi je pokrenuo. Stalno dobijam still weit for root device ili mi se restartuje komp. u zavisnosti od dostribucije
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice