Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 543.009
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Mac OS na PC-u?
zzz kaže...
Huurux kaže...

Imam novi asus k53e pa me zanima dali bi mi radio mac osx  ( intel core i5 sa 8 giga te intelovom grafickom )

Ta intelova grafika može biti problem,prvo vidi postojilo odgovarajučći drajver(kext) za nju.

ok hocu a imas neki link di se nalaze driveri ( kexti) ,hvala

16 godina
Huurux kaže...
zzz kaže...
Huurux kaže...

Imam novi asus k53e pa me zanima dali bi mi radio mac osx  ( intel core i5 sa 8 giga te intelovom grafickom )

Ta intelova grafika može biti problem,prvo vidi postojilo odgovarajučći drajver(kext) za nju.

ok hocu a imas neki link di se nalaze driveri ( kexti) ,hvala

LINK

x
13 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

jel ovo sve pržim na dvd ili samo neke od njih jer ima datoteka install...pa sad neznam....

nemojte misliti da imam mac jer je ovo zasad tema za win 7....

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 14:40 (deus-ex resolution).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
deus-ex resolution kaže...

jel ovo sve pržim na dvd ili samo neke od njih jer ima datoteka install...pa sad neznam....

Prži sve,sa power iso programom.

x
13 godina
neaktivan
zzz kaže...
deus-ex resolution kaže...

Prži sve,sa power iso programom.

ok

13 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

vi ocito jos ne kuzite da se retail verzija moze sprziti jedino unutar os x, drugacije je nebutabilna...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 21:07 (hellbastard).

0 1 hvala 0
16 godina
hellbastard kaže...

vi ocito jos ne kuzite da se retail verzija moze sprziti jedino unutar os x, drugacije je nebutabilna...

Zato postoji IBOOT.

x
13 godina
neaktivan
zzz kaže...
hellbastard kaže...

Zato postoji IBOOT.

aha, ato je neki program koji emulira przenje u os x ili sto je to ?

15 godina
neaktivan
zzz kaže...
hellbastard kaže...

Zato postoji IBOOT.

vidiš kako kolega zzz zna... lijepo spržiš iBoot na iCD, zatim iCD ubaciš u iOčitavač, restartaš iPC, pritisneš iF8 za bootanje, onda makneš iBootCD, ubacis iOSX dvd i kreneš s iInstalacijom...

iPozdrav!

Maky
13 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

sa iboot mozes instalirati original retail mac os x, ne onaj sprzen u windowsu...

0 2 hvala 0
16 godina
hellbastard kaže...

sa iboot mozes instalirati original retail mac os x, ne onaj sprzen u windowsu...

Slabo si informiran.

x
13 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...
zzz kaže...
hellbastard kaže...

Zato postoji IBOOT.

vidiš kako kolega zzz zna... lijepo spržiš iBoot na iCD, zatim iCD ubaciš u iOčitavač, restartaš iPC, pritisneš iF8 za bootanje, onda makneš iBootCD, ubacis iOSX dvd i kreneš s iInstalacijom...

iPozdrav!

sve on zna...

ajde nek se javi jedan ko je u windowsu skinuo retail, sprzio i uspio instalirat

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 21:19 (hellbastard).
16 godina
hellbastard kaže...
CroMaky96 kaže...
zzz kaže...
hellbastard kaže...

Zato postoji IBOOT.

iPozdrav!

sve on zna...

ajde nek se javi jedan ko je u windowsu skinuo retail, sprzio i uspio instalirat

Evo ja se javljam,trenutno imam inst. 10.6.8,  i na drugom hardu 10.7.1

x
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 21:21 (zzz).
15 godina
neaktivan
hellbastard kaže...
CroMaky96 kaže...
zzz kaže...
hellbastard kaže...

Zato postoji IBOOT.

iPozdrav!

sve on zna...

frend je kupio retail dvd, i instalirao

Maky
15 godina
neaktivan
zzz kaže...
hellbastard kaže...
CroMaky96 kaže...
zzz kaže...
hellbastard kaže...

Zato postoji IBOOT.

iPozdrav!

sve on zna...

Evo ja se javljam,trenutno imam onst. 10.6.8,  i na drugom hardu 10.7.1

In your face!  xD

Maky
13 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...
hellbastard kaže...
CroMaky96 kaže...
zzz kaže...
hellbastard kaže...

Zato postoji IBOOT.

iPozdrav!

sve on zna...

citas li ti sto pisem ili bubas u prazno ?

14 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

hellbastard,

Mozete sigurno veoma jednostavno skinuti retail verziju Mac OSX na PC i istu snimiti na DVD koji ce biti bootabilan. Potreban Vam je DVD Double Layer(8.5 Gb) ako namjeravate da instalirate verziju 10.6. Apple je izbacio dvije verzije Snow Leoparda koje su retail: 10.6 i 10.6.3. Vise o verzijama MAC OSX mozete vidjeti ovdje: http://support.apple.com/kb/HT1633

Ako Vam zatrebaju linkovi za download programa javite se na PM. Kada je rijec o nacinu na koji mozete da snimite OS na DVD najlakse je da to uradite koristeci PowerISO ili MagicISO. Ja sam svojevremeno to ucinio preko programa PowerISO. Dopustite da Vam predlozim da pogledate sledeci forum ako zelite da se veoma jednostavno/bezbolno/ informisete o svim detaljima koji Vam mogu biti od koristi kod instalicije:

http://tonymacx86.com/

Hm....zaboravio sam da pomenem da mozete da napravite bootabilnu verziju Mac OSX i na usb memory sticu, to bi Vam moglo biti mozda najprakticnije rjesenje. Ako zelite da vidite i da koristitite, na PC-ju, diskove ili particije koje su formatirani na neki od Appleovioh sistemskih filova (HFS, HFS+) preporucio bih Vam da probate program MacDrive. Radi odlicno!

Ne zamjerite ako sam bio malo nametljiv.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hellbastard kaže...
CroMaky96 kaže...
hellbastard kaže...
CroMaky96 kaže...
zzz kaže...
hellbastard kaže...

Zato postoji IBOOT.

iPozdrav!

sve on zna...

citas li ti sto pisem ili bubas u prazno ?

volim pametovati jer me to čini sretnim ;)

Maky
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

Kako iskoristiti punu rezoluciju monitora(1680x1050)?

Sad sam instalirao osx ali mi je rezolucija samo 1024x768

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Vjerovatno nisi pogodio kext(driver).

15 godina
protjeran
Unworthy_For_Life kaže...
EZY-E kaže...

Vjerovatno nisi pogodio kext(driver).

Nisam ni stavljao kextove, ni nista drugo, samo instalirao

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Sta mislite, dali ce se na AMD Bulldozere moci instalirati Snow Leopard i Lion sa orginalnim kernelom? Pitam jer ti procesori dolaze sa prosirenim skupom instrukcija, siri nego Phenom II i Athlon II.

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs

0 0 hvala 0
16 godina
varg kaže...

Sta mislite, dali ce se na AMD Bulldozere moci instalirati Snow Leopard i Lion sa orginalnim kernelom? Pitam jer ti procesori dolaze sa prosirenim skupom instrukcija, siri nego Phenom II i Athlon II.

Mora mac raditi i na bagaru,ali dolaze i novi procesori od intela,a na njih je mac os-x punu jednostavnija instalirat.

Mislim dace pravi ljubitelji hackintosha radije pričekati nove intelove procesore.

x
14 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Planiram instalirati Max OSX Snow Leopard na komp preko Hazardovog DVD-a. Na YouTube-u ima masu videa sa uputama za instalaciju i većina ih se razlikuje u određenim dijelovima. Trebam pomoć oko odabira kextova za svoje komponente pa da mi malo pripomogne. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Zanima me može li se nekako prebaciti slova u mac-u da sadrži č, ć, š, đ i ostala slova

0 0 hvala 0
16 godina
gamer4ever kaže...

Zanima me može li se nekako prebaciti slova u mac-u da sadrži č, ć, š, đ i ostala slova

Može,o opcijama za jezik stavi na croatian-pc.

x
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 8:01 (zzz).
16 godina
zzz kaže...
gamer4ever kaže...

Može,o opcijama za jezik stavi na croatian-pc.

x
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja instalacije odlučila sam potražiti pomoć i na ovom forumu: dakle da si ne kompliciram život sa stalnim reinstalacijama Windowsa ubacila sam OS X u VirtualBox (Hazard 10.6.6i) no ne uspijevam uspješno pokrenuti sustav nakon instalacije. Mislim da mi najveći problem stvara AMD proc.

I tu stane... I tu stane...

0 0 hvala 0
16 godina

Možda ovo pomogne. KLIK

Popuni Moj PC ,uvijek dobro dođe.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 18:43 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Postavke u VirtualBoxu su u redu. Samo da dodam da se isti problem javlja i prilikom normalne instalacije umjesto Windowsa.

Acer Aspire 5552

AMD Athlon II P340 2.20GHz

ATI Mobility Radeon HD 4250

2 GB ram

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice