ovo su mi procesi na računalu oni koji najvise procesora zauzimaju i zanima me koje smijem pogasit jel ih pola imam novih od proslih mjeseci i komp mi je usporenije nego prije...,
Task manager procesi?!
- poruka: 35
- |
- čitano: 17.885
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
ovo su mi procesi na računalu oni koji najvise procesora zauzimaju i zanima me koje smijem pogasit jel ih pola imam novih od proslih mjeseci i komp mi je usporenije nego prije...,
Hahaha ti nas zafrkavaš?
Evo meni na laptopu:
Ništa ti neusporava sistem, vidiš da je zauzeće procesora minimalno,a vjerujem da ni hard disk neradi previše.
Samo jedna malenkost. Na slici koju ja vidim na postu vidi se pokrenutih 18 procesa. Dolje ti piše da ih je pokrenuto 30. Znači stavi sliku sa svim trenutno aktivnim procesima na tvom računalu.
stisni start odi run i napisi msconfig
idi na tab startup i tamo iskopcaj ono sta ti ne treba.
gasi jedan po jedan proces pa kad ti komp prestane radit zapamti kojeg si isključio i njega ostavi da radi LOL
iako ne vjerujem da ti je komp usporen zbog procesa,prije zbog virusa ili si instalirao puno programa što zauzima prostor i usporava komp
skini si CCleaner http://www.piriform.com/ccleaner/download i počisti nepotrebne stvari sa kompa
1.idi na cleaner,i pobriši sve od mozzile,explorera,chromea,application,multimedia,internet,windows explorer i još nešto od system
2.idi na registry,selektiraj sve i vidi koje će ti probleme pronaći
izbriši samo one za koje si siguran da ti neće usrati komp,jer ako obrišeš nešto krivo iz registrya,napravio si situacijom težom nego što je sada
također, defragmentiraj ga
uglavnom imas dosta rama tako da nevjerujem da oni procesi zauzimaju previse
evo svi procesi..tebi je sigurno laptop jaci od mog kompa moj komp je star najmanje 5 godina..
Iz vidljivih procesa kod tebe pokrenutih na računalu ništa ne ukazuje da ti previše opterećuje sustav i njegovu dovoljno veliku memoriju. Iz priloženog se vidi da na računalu koristiš neke stvari kao što su Esetov NOD, Malwarebytes, Adobe Acrobat Reader, Javu i druge stvari. Od svega prikazanog možeš slobodno isključiti reader_sl.exe. ( preporučljivo ), mbamservice.exe ( osim u slučaju da koristiš njihovu komercijalnu inačicu ). Umjesti Acrobat Readera koristi Foxit Reader koji je isto besplatan, a puno manji, brži i sigurniji. No ustvari ništa ti ne optrećuje sustav previše. Razlog naglog usporenja rada može biti u nekim malwareima, smeću koje se nakupilo u samim Windowsima, fragmentiranosti diska i registra, hardweru, nekompatibilnosti određenih programa koje imaš na računalu a rade u isto vrijeme i drugim stvarima. Zato koliko vidim na postovima očisti OS, defragmentiraj, proskeniraj na zloćudne stavke i radi dalje.
gasi jedan po jedan proces pa kad ti komp prestane radit zapamti kojeg si isključio i njega ostavi da radi LOL
iako ne vjerujem da ti je komp usporen zbog procesa,prije zbog virusa ili si instalirao puno programa što zauzima prostor i usporava komp
skini si CCleaner http://www.piriform.com/ccleaner/download i počisti nepotrebne stvari sa kompa
1.idi na cleaner,i pobriši sve od mozzile,explorera,chromea,application,multimedia,internet,windows explorer i još nešto od system
2.idi na registry,selektiraj sve i vidi koje će ti probleme pronaći
izbriši samo one za koje si siguran da ti neće usrati komp,jer ako obrišeš nešto krivo iz registrya,napravio si situacijom težom nego što je sada
također, defragmentiraj ga
napravio sve.,
evo svi procesi..tebi je sigurno laptop jaci od mog kompa moj komp je star najmanje 5 godina..
Iz vidljivih procesa kod tebe pokrenutih na računalu ništa ne ukazuje da ti previše opterećuje sustav i njegovu dovoljno veliku memoriju. Iz priloženog se vidi da na računalu koristiš neke stvari kao što su Esetov NOD, Malwarebytes, Adobe Acrobat Reader, Javu i druge stvari. Od svega prikazanog možeš slobodno isključiti reader_sl.exe. ( preporučljivo ), mbamservice.exe ( osim u slučaju da koristiš njihovu komercijalnu inačicu ). Umjesti Acrobat Readera koristi Foxit Reader koji je isto besplatan, a puno manji, brži i sigurniji. No ustvari ništa ti ne optrećuje sustav previše. Razlog naglog usporenja rada može biti u nekim malwareima, smeću koje se nakupilo u samim Windowsima, fragmentiranosti diska i registra, hardweru, nekompatibilnosti određenih programa koje imaš na računalu a rade u isto vrijeme i drugim stvarima. Zato koliko vidim na postovima očisti OS, defragmentiraj, proskeniraj na zloćudne stavke i radi dalje.
jesam.. nezz sta bi moglo biti stvarno nezz.. prije mi je recimo igra call of duty 2 isla normalno a sad svaki put kad udem prvih 2 min onako trza svakih recimo 10 sec i to jako iritira a nakon 2 min sve ok.. lol. nezz ubit cu se cak sam 3 puta ponovno instaliro igru i opet dok cod4 isto tako a warcraft 3 normalno sve.
ma ja imam tolku hrpetinu tih procesa da neznam više kaj koristim a kaj ne,ovo je ništa,konstantno troši 2 gb
to zbog cod2, to trzanje, ti prouzrocava PB to je do njega neki problem tako da ti tu nema pomoci...
ma ja imam tolku hrpetinu tih procesa da neznam više kaj koristim a kaj ne,ovo je ništa,konstantno troši 2 gb
Oprosti, nešto mi nije jasno. Na postu si stavio sliku trenutno, u određenom trenutku, pokrenutih procesa i s kojima iz priloženog ama baš nikakvih problema nema. A to znači da nijedan proced nije sumlnjiv. E sad, unutar procesa kako što su scvhost i drughi može biti da se nešto krije. No ti odgovaraš da ni sam ne znaš koliko je procesa na tvom PC - u pokrenuto. Slažem se s tobom samo s jednom dijelu da je moguće da određeni dio procesa nije vidljiv preko Task Managera. I da više ne se... da li se ti možda žališ na nekontroliranu potrošmju Mb -a Ina Intrenetu ili na značajno usprenje rada tvog PC -a. Osim toga stavi konfiguraciju tvog hardwera i OS - a tako da vidimo preko čega radiš. Normalo i vrrstu konekcije prema Internetu.
Oprosti, nešto mi nije jasno. Na postu si stavio sliku trenutno, u određenom trenutku, pokrenutih procesa i s kojima iz priloženog ama baš nikakvih problema nema. A to znači da nijedan proced nije sumlnjiv. E sad, unutar procesa kako što su scvhost i drughi može biti da se nešto krije. No ti odgovaraš da ni sam ne znaš koliko je procesa na tvom PC - u pokrenuto. Slažem se s tobom samo s jednom dijelu da je moguće da određeni dio procesa nije vidljiv preko Task Managera. I da više ne se... da li se ti možda žališ na nekontroliranu potrošmju Mb -a Ina Intrenetu ili na značajno usprenje rada tvog PC -a. Osim toga stavi konfiguraciju tvog hardwera i OS - a tako da vidimo preko čega radiš. Normalo i vrrstu konekcije prema Internetu.
Procesor Intel Celeron D 325, 2533 MHz (19 x 133)
Naziv matične ploče ASRock P4V88+ (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)
Sistemska memorija 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Grafička kartica HIGHTECH EXCALIBUR RADEON 9550SE Series (128 MB)
staro ali i reko sam tako i da napomenem prije NIJE bilo tako.. internet max-adsl 2Mb/s
uzima ti nod32 50MB pa se osjeti ,znam ja...jer i ja nemam bas dobar komp(laptop)......ja kada stavid nod32 osjetim da mi dosta uspori.,sada imam aviru i nestopa ...takodje probo sam i avast 5 i radi fino .....
jesam.. nezz sta bi moglo biti stvarno nezz.. prije mi je recimo igra call of duty 2 isla normalno a sad svaki put kad udem prvih 2 min onako trza svakih recimo 10 sec i to jako iritira a nakon 2 min sve ok.. lol. nezz ubit cu se cak sam 3 puta ponovno instaliro igru i opet dok cod4 isto tako a warcraft 3 normalno sve.
dali ti se onako svakih 5-10 sekundi zaledi na 1sek??? to se meni dogada u cod4...ali prestane nakon 2min...
e a šta je kod procesa rundll32 i je puno procesa 47???
http://www.techspot.com/startup/7156/
za xp je previše,radi sve sa 30-etak procesa..
pogledaj šta ti se diže s os-om:
start>run>upis-msconfig>ok>startup>i odčekiraj si nepotrebno..
dali ti se onako svakih 5-10 sekundi zaledi na 1sek??? to se meni dogada u cod4...ali prestane nakon 2min...
da upravo to
http://www.techspot.com/startup/7156/
za xp je previše,radi sve sa 30-etak procesa..
pogledaj šta ti se diže s os-om:
start>run>upis-msconfig>ok>startup>i odčekiraj si nepotrebno..
jesam,,, malo je pomoglo..
da upravo to
ja sam to popravio...na kraju se ispostavilo da je problem bio u RAM-ima...imao sam 2x1gb ali je jedan imao 500mhz a drugi 700mhz...sad sam kupio jos jedan od 700mhz i stavio ga umjesto ovog od 500...
a meni nije to ja imam samo jedan od 1GB i prije je sve normalno radilo nezz koji mu je sad
znnam da ovo nije puno...ali zasto ima 10-ak istih...?jako mi je spor na pocetku...prve 2 minut nemogu nista...upalio sam sad bio mozillu i upalila se tako tek nakon 2 minute..jel ima neko rjesenje...imam 2 gb ram
Na one iste vjerovatno misliš na svchost.exe. To je normalno. Više o njima pogledaj ovdje. Kod tebe ima dosta toga pokrenutog. Od nekih on line igara preko Windows live mesengera i drugih stvari, ako dobro vidim. Da bi vidjeli ima li tu što nepoželjno što usporava podizanje preuzmi HijackThis, skeniraj i stavi Log na ove stranice. Link.
ugasio sam proces windiws media playera u task manageru uzimao mi je 189 MB RAM-a a uopće nije bio pokrenut, nakon toga task manager mi ovako izgleda, nema više onih slika gdje mogu pratiti opterećenje cpu, zauzetost ram-a itd. šta sam to učinio i kako vratiti task manager da izgleda kao prije?
Napravi dvoklik kod ruba prozora s unutrašnje strane.
znnam da ovo nije puno...ali zasto ima 10-ak istih...?jako mi je spor na pocetku...prve 2 minut nemogu nista...upalio sam sad bio mozillu i upalila se tako tek nakon 2 minute..jel ima neko rjesenje...imam 2 gb ram
svchost.exe u tasku ima ime većina servisa pokrenutih u windowsima
trenutno ti microsoft skenira komp,(jedan svchost-183 mb)kod paljenja je to normalno,a i antivirus se ažurira,ali taj xp može raditi s duplo manje pokrenutih servisa
vidi ovdje
ugasiti u servisima security center i automatic update,i paliti ih samo kad se uzimaju update za os..
ima jedan mali programčić,zove se xp-antispy,to se tu napraviti za tri sekunde
i za svaki slučaj može se proskenirati komp s malwarebytesom i superantispywareom portable ,da se vidi da li je čist
(besplatni skeneri)
e ljudi moze pomoc kad odem u CC Cleaner i startup procesi koi se pale kad i komp zanima me sta je ovo oznaceno plavo na slici znaci WTF is that.. ?!?
Dumprep.exe je alat u Windows XP-u koji piše detaljnije informacije u slučaju nekog ozbiljnijeg errora (npr. BSOD). Ako ga isključiš u startupu, on će se ponovno pojaviti jer ga treba isključiti i u njegovim postavkama: Control Panel -> System -> kartica Advanced -> ispod odjeljka Startup and recovery odaberi Settings -> ispod odjeljka Write debugging information stavi none i klikni na OK. Sada klikni na Error Reporting gumb i stavi na Disable error reporting (But notify me when critical error occurres možeš ostaviti upaljeno).