Particije, podaci, dokumenti i operativni sustav

poruka: 36
|
čitano: 7.493
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Particije, podaci, dokumenti, OS i pretraživan

Otprilike. Plus što se u bilo kakvoj imalo ozbiljnoj okolini ni ne daje korisnicima direktan pristup takvim alatima već oni daju zahtjev što bi htjeli, a razvojaši to naprave.

OK, s tim se mogu sloziti, s opaskom da recimo u sredini

gdje sam radio, tako nesto nikad ne bi prihvatio,

jednostavno iz razloga sto mi trud ne bi platili.

Ali malo smo zabrazdili, zar ne?

Pricamo o korisnicima osobnog racunala kod kuce.

Have a nice day - Compa
16 godina
drradic kaže...

Otprilike. Plus što se u bilo kakvoj imalo ozbiljnoj okolini ni ne daje korisnicima direktan pristup takvim alatima već oni daju zahtjev što bi htjeli, a razvojaši to naprave.

OK, s tim se mogu sloziti, s opaskom da recimo u sredini

gdje sam radio, tako nesto nikad ne bi prihvatio,

jednostavno iz razloga sto mi trud ne bi platili.

Ali malo smo zabrazdili, zar ne?

Pricamo o korisnicima osobnog racunala kod kuce.

Jedna je stvar kako se radi, druga kao se treba raditi.

Identična stvar je s ovima kod kuće - ako ne znaju, neka ne diraju. Ako im netko slaže potpuno svejedno mu je da li su podaci na drugoj particiji ili u folderu na istom disku - lako je do njih. Trpanje više particija na disk puno češće stvara probleme nego što ih rješava, ako se ne zna što se radi.

16 godina
neaktivan

Identična stvar je s ovima kod kuće - ako ne znaju, neka ne diraju. Ako im netko slaže potpuno svejedno mu je da li su podaci na drugoj particiji ili u folderu na istom disku - lako je do njih. Trpanje više particija na disk puno češće stvara probleme nego što ih rješava, ako se ne zna što se radi.

Oni koji ne znaju, obicno ne diraju, ali vjerojatno ni ne citaju ovaj forum?

Niti ih ista po tom pitanju zanima. Za njih je po moje 'C:' particija

i skrivena osnovna slika inicijalne instalacije s driverima,

ako bi im ja to radio, da se ne mucim s novom instalacijom kad

nesto podje po zlu. A podaci: neka nauce kopirat barem na stik.

Have a nice day - Compa
16 godina
drradic kaže...

Oni koji ne znaju, obicno ne diraju, ali vjerojatno ni ne citaju ovaj forum?

Niti ih ista po tom pitanju zanima. Za njih je po moje 'C:' particija

i skrivena osnovna slika inicijalne instalacije s driverima,

ako bi im ja to radio, da se ne mucim s novom instalacijom kad

nesto podje po zlu. A podaci: neka nauce kopirat barem na stik.

Iskreno - ni ovdje puno ljudi ne zna previše o računalima. {#}

A i u praksi - to je dobra ideja, ali ako se image refresha svako malo. Danas se valjda 1% stvari mora rješavati reinstalacijom, a ako nemaš dovoljno svjež image na istom si.

16 godina
neaktivan

Iskreno - ni ovdje puno ljudi ne zna previše o računalima. {#}

A i u praksi - to je dobra ideja, ali ako se image refresha svako malo. Danas se valjda 1% stvari mora rješavati reinstalacijom, a ako nemaš dovoljno svjež image na istom si.

Zato ljudi i pitaju na forumu, oni koje zanima.

Koliko je tko u stanju ispravno pomoci to je vec druga stvar.

Nije ni lako ni jednostavno nesto pametno napisati.

O tome bi mozda trebali moderatori voditi racuna.

Ono sto ja preporucam naprednijem korisniku je

upravo navedeno: svjez image OS-a koji se nanovo radi

nakon svake serije zakrpi.

EDIT: Za MS to je uobicajeno drugi tjedan u mjesecu,

a za Linux, barem koliko ja znam, nema pravila.

Have a nice day - Compa
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 21:43 (drradic).
15 godina
real01 kaže...

..i tako - učim na greškama...

Kad budem mijenjao OS, očito da moram odrediti smjernice:

- operativni sustav na zasebnu particiju

- u Program Files idu programi koji moraju tamo ići a za programe koje dodatno stavljam napraviti drugu particiju

- ništa ne čuvati u folderima koji su namijenjeni baš za to od strane operativnog sustava (My Documents i sl.)

- napraviti backup (i backup backupa){#}

- zadržimo se na pvoj (quotanoj) rečenici. ... imaš još dosta za učiti, prije nego počneš dijeliti (korisne, manje-više) savjete. Ovi su nešto sasvim suprotno.

Preduvijet za takvo podešaveanje je poznavanje OSa kojeg namjeravaš koristiti (primjećuje se raskorak XP-vs-Seven). User folder je sve što ti treba u životu (što se tiče backupa) i sasvim si izokrenuo ideju-smisao i praktičnost, pogotovo za početnike.

-kao i sam 'sastavak' koji više zvuči kao neko (školsko) novinarsko štivo, nego konkretni savjeti. Jednak dojam se stjeće čitajući recenzije monitora, auto kluba, ... ''fill in the blanks'' formular?

za pokušaj, dvojka-prolaz, za sadržaj nedovoljan. (jer je osnovno pravilo da se upuštaš samo u poslove koje znaš, ne one koje misliš da znaš, jer u poslu ili čuvanju važnih podataka nema 'amaterizma' i literalnih pokušaja, li je ovo rubrika 'pismo Lastanu?). Backup je ozbiljna stvar, daleko ozbiljnija nego install OSa. (jer su podatci, osobni-poslovni, važni, nenadoknadivi, za sve ostalo tu je mastercard...).

I pohvala, na kraju, jer ideja nije tako loša. Možda je samo naslov teme malo izgubljen.. {#}

.. i obavezni 'btw' ... ? hmmm, dakle juzer, onako slučajno ''nehotice'' formatira (i ostane bez MyDocsa-Picsa..) - formatira ŠTO? Sys.disk iz winsa? LOL, ili slučajno pregazi particiju nekom instalacijom pa se sjeti da nije spasio podatke? .. Takav juzer ni ne treba backup, treba zabranu polaganja vozačkog i staratelja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice