Sorry ako je već bilo, ali ne mogu nać...Vratio sam Recuvom neke slike (jpeg) sa xd kartice fotoaparata, ali se ne daju otvoriti. Imaju oko 2 mb, koliko i treba, piše i datum, originalno ime sa znakom _ ispred. Kako i čime da ih otvorim? Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ekstenzija je .jpg, preimenovao sam, opet neće, kaže no preview available. Recuvin info kaže da je unrecoverable. Ima li neki program kojim bi ih otvorio?
Možda bih trebao malo pojasniti, naime prije nekoliko mjeseci snimao sam neke fotografije, a sad ih ne mogu nać. Štoviše, čak sam ih i pregledavao i pokazivao, ali sad ih nema. Otada sam koristio tu XD karticu u aparatu, misleći sve da su slike negdje na kompjuteru. Pokušao sam ih sa recuvom iskopat sa kartice, ali ih, sudeći po datumu, nije našla. Zatim sam probao sa trial get data back, koji dopušta pregled, ali ne i kopiranje, no mislim da ih ni on nije našao. Isto sam primijenio na prijenosni hdd, misleći da su na njemu, ali ništa. Neke od drugih vraćenih slika sam i otvarao u Paint shopu. Postoji li neki program koji bi našao slike na kartici (unatoč protoku vremena i upotrebi kartice) a da su poslije upotrebljive?
Hvala.