Kad upalim komp javi mi se nekakav prozor (izgleda ko CMD) na kojem prvo piše C:/Windows/System32/ntvdm.exe a zatim se promijeni u C:/Windows/System32/msupdte.exe
Zašto mi se to pojavljuje? Što je to uopće?
Hvala unaprijed!
Kad upalim komp javi mi se nekakav prozor (izgleda ko CMD) na kojem prvo piše C:/Windows/System32/ntvdm.exe a zatim se promijeni u C:/Windows/System32/msupdte.exe
Hvala unaprijed!
Hvala unaprijed!
ntvdm.exe je siguran proces, ali msupdte.exe je crv i trebaš ga ukloniti. Skini MBAM, napravi update i skeniraj njime. Kada završi sa skeniranjem pitat će za restart i to odmah napravi. Nakon restarta kopiraj log iz HiJackThisa u slučaju da je još nešto ostalo, iako bi ga MBAM s lakoćom trebao ukloniti.
ntvdm.exe is process that belongs to the Windows 16-bit Virtual Machine. It provides an environment for a 16-bit process to execute on a 32-bit platform. This program is important for the stable and secure running of your computer and should not be terminated
msupdte.exe
We suggest you to remove msupdte.exe from your computer as soon as possible.
Msupdte.exe is Trojan/Backdoor.
Kill the process msupdte.exe and remove msupdte.exe from Windows startup.
Dakle ntvdm je bezbjedan medjutim msupdte je trojanac kako je gore navedeno.
Prvo sto trebas uradit jeste skinuti malwarebytes ili superantispyware (free verziju) skenirat kompjuter. Kada ti nadje nesto izbrisi restartaj kompjuter. Zatim skini HijackThis uradi log i postaj ovdje da vidimo da li jos nesto ima.
P.S. Prvo ukloni process msupdte.exe iz task managera prije nego li skeniras.