Koji je najbolji program za disk defragment? zaključana tema

poruka: 49
|
čitano: 31.968
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Koji je najbolji program za disk defragment?

Ali ono sto je bitno jest ima li nakon te "opseznije defragmentacije" komercijalnih defragmentera nekakvih stvarnih, primjetnih razlika u perfomansama u odnosu na "slabu" i brzu defragmentaciju besplatnih rjesenja.

Da bi shvatio koliko doista maksimalno mozes dobiti defragmentacijom moras biti upoznat sa nacinom rada tvrdog diska te upucen u brojke poput vremena pristupa, brzine rotacije i slicnih...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ali ono sto je bitno jest ima li nakon te "opseznije defragmentacije" komercijalnih defragmentera nekakvih stvarnih, primjetnih razlika u perfomansama u odnosu na "slabu" i brzu defragmentaciju besplatnih rjesenja.

Da bi shvatio koliko doista maksimalno mozes dobiti defragmentacijom moras biti upoznat sa nacinom rada tvrdog diska te upucen u brojke poput vremena pristupa, brzine rotacije i slicnih...

Pa ako je disk skoro stalno na peaku onda ima... ali za OBICNE korisnike NEMA...

isto kao sto za obicne korisnike nema veze jer igra ide na 60 FPS-a ili 100 FPS... i ovako to nase oko ne vidi...

A najbolji su mi oni kojima LCD radi na 60 HZ a diče se time što imaju 110 FPS-a...

In Control
15 godina
neaktivan

Ma dobro, serveri su jedno. Govorim o prosjecnom desktop korisniku i upitnoj opravdanosti kupovanja komercijalnih defragmentera u njihovom slucaju...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
protjeran
Koji je najbolji program za disk defragment?

pogledajte sad.

nakon što je defraggler zgotovio posao, napravio sam defragmentaciju s Q&Q a zatim ponovo s defragglerom koji se ponaša kao da uopće nisam defragmentirao disk nikad.

izgleda da svaki proizvođač kao i "čistači registya" imaju nekakve svoje metode da bi pokazali tko bolje defragmentira ili tko bolje čisti registry.

i tko je sad tu lud.

probao sam s još dva defragmentera i svaki se ponaša kao da prije njega nisam defragmentirao disk :bang:

SLIKA

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ma dobro, serveri su jedno. Govorim o prosjecnom desktop korisniku i upitnoj opravdanosti kupovanja komercijalnih defragmentera u njihovom slucaju...

Nemoj se ljutiti... ali sto mislis tko osim mene koji imam company licencu ima legalan Diskeeper recimo?

Ljudi skidaju sve i svašta zato sto je "besplatno" i njima dostupno...

Obicnom korisniku nije potrebno nista vise doli obicnog windows defragmentera... on cak i nije ni prespor baš... pustis ga odradi svoje kojih pol sata... i gotovo... jednom u mjesec ili dva mjeseca...

In Control
17 godina
moderator
Bugofil kaže...
mbaksa kaže...

Graficki? Mislis ono gdje jedan graficki blok oznacava, ne znam, 50 megabajta i dosta je jedna fragmentirana datoteka u tom bloku da pa taj blok bude proglasem fragmentiranim? Dosta je otvoriti web-stranicu u web-pregledniku pa da se na hard-disk spremi nekoliko datoteka u fragmentima i eto - odmah ispadne da su blokovi u koje su te datoteke spremljene fragmentirani.

Mene ti vise zanimaju brojke od kockica - nakon defragmentacije mozes ponovno pokrenuti Defraggler ili Auslogic Disk Defrag i vidjeti popis svih fragmentiranih datoteka (ili pretpostavljam da iste informacije mozes vidjeti i u O&O Defragu), i postotak fragmentiranih. Pa... Koliki postotak datoteka ostaje fragmentiran nakon defragmentacije besplatnim programom? Takodjer, koliko u postocima imas slobodnog mjesta na tvrdom disku?

evo ti sličice Defragglera koji je "završio posao", složio sam i foldere (datoteke), znači sve OK.

nakon toga Q&Q defragmenter najnovija inačica se bome naradila jedno 20 min i pogledaj koliko je fajlova obradio, mada je defraggler rekao da su svi defragmentirani.

dakle prvo besplatni, onda nebesplatni ;)

i što ima Q&Q micati 14.379 (moved files) kad ih je besplatni "sve" pomeo ?!

Zahvaljujem na slikicama - njima si dokazao da ne razumijes fragmentaciju/defragmentaciju. Pogledaj vrijednosti Fragmented files - Defraggler je ostavio maksimalno 25 fragmentiranih datoteka - bilo bi zgodno da si pokazao koje su to datoteke - mozda to pise u kartici File Status ili gdje drugdje? 25 (skrivenih, inace nedostupnih datoteka) nisu nista strasno.

Objasnjenje za micanje 14.379 datoteka? O&O Defrag ima drugaciji algoritam za rasporedjivanje datoteka na disku - pa upravo zato da datoteke ima rasporedjene po svom algoritmu, morao je ispremjestati vise od 14 tisuca datoteka! Drugim rijecima, prakticki je pretakao iz supljeg u prazno. Jel on ima nekakav brzi defrag? Mogao si to pokrenuti pa bi vidio da bi samo defragmentirao ovih 25 fragmentiranih datoteka.

Bugofil kaže...

pogledajte sad.

nakon što je defraggler zgotovio posao, napravio sam defragmentaciju s Q&Q a zatim ponovo s defragglerom koji se ponaša kao da uopće nisam defragmentirao disk nikad.

izgleda da svaki proizvođač kao i "čistači registya" imaju nekakve svoje metode da bi pokazali tko bolje defragmentira ili tko bolje čisti registry.

i tko je sad tu lud.

probao sam s još dva defragmentera i svaki se ponaša kao da prije njega nisam defragmentirao disk :bang:

E... Super, konacno ti se upalila zaruljica. Pazi - prvo, da bi ti ta testiranja imala ikakvog smisla, trebao bi uzeti debelo fragmentiran disk, napraviti njegov image, i onda svaki put restaurirati disk iz imagea pa ga defragmentirati. Ovi testovi ti nemaju previse smisla. BTW kad vec imas mogucnost, zasto ne usporedis koje datoteke koji program vidi fragmentiranima? Inace, Windowsi stalno brljaju nesto po disku, i normalno je da se moze dogoditi da nakon defragmentacije drugi (ili cak i isti!) program nakon ponovnog skeiranja vidi da ima  fragmentiranih datoteka - dosta je da Windowsi nesto zapisu u neki svoj log ili se nesto zapise u neki cache i eto ti fragmentiranih datoteka!

17 godina
rustweaver kaže...

To je i najbitnije od svega normalno, kakvi su pomaci u performansama nakon ovaj put recimo odrađene defragmentacije sa Defrragler pa onda sa komercijalnim programom. Ak ih na oko nema uopce, tj ne primjetis u svakodnevnom radu ništa onda je sve jasno ko i odnos u igricama između 60 slika ili 75 recimo kak je neko spomenul.NevinašceCool

Bugofil kaže...

pogledajte sad.

i tko je sad tu lud.

SLIKA

Bolje je ne razbijat glavu s tim, kaj da se kaze povuci potegni kuda idu divlje svinje.Smijeh Tak nekaj je i za ocekivat, nisu to komercijalni programi koji nose prevagu ovaj tip barem za ovakav posel sigurno kaj drugo. No ak sve radi normalno nema usporavanja, a jedan dobar defragmentator ko Auslogics Disk Defrag ili Defraggler kaze da je obavil posel kaj ce ti više vozi dalje i nema frke.NevinašceCool

17 godina
protjeran
mbaksa kaže...

E... Super, konacno ti se upalila zaruljica. Pazi - prvo, da bi ti ta testiranja imala ikakvog smisla, trebao bi uzeti debelo fragmentiran disk, napraviti njegov image, i onda svaki put restaurirati disk iz imagea pa ga defragmentirati. Ovi testovi ti nemaju previse smisla. BTW kad vec imas mogucnost, zasto ne usporedis koje datoteke koji program vidi fragmentiranima? Inace, Windowsi stalno brljaju nesto po disku, i normalno je da se moze dogoditi da nakon defragmentacije drugi (ili cak i isti!) program nakon ponovnog skeiranja vidi da ima  fragmentiranih datoteka - dosta je da Windowsi nesto zapisu u neki svoj log ili se nesto zapise u neki cache i eto ti fragmentiranih datoteka!

zašto si onda hvalio taj besplatni defraggler kad "ti testovi nemaju smisla" ?

pali se nama svima ponekad žaruljica ;)

onda treba lijepo treba ljudima reći; svi programi, bilo komercijalni, bilo besplatni su sranje, koristite defragmenter iz Windowsa, windowsow čistač registrya i fertig.

17 godina
moderator
Bugofil kaže...
mbaksa kaže...

zašto si onda hvalio taj besplatni defraggler kad "ti testovi nemaju smisla" ?

Pod "testiranjima" sam mislio na "usporedna testiranja" - kad pokusavas ocijeniti koliko je jedan program bolji od drugog. To ne mozes raditi na temelju vec fragmentiranog diska i jos k tome ako ne mozes sa sigurnoscu ustanoviti koje datoteke jesu, a koje nisu fragmentirane.

A obicna analiza iz nekoliko razlicitih programa, pri cemu ispadne da je fragmentiran tek manji broj datoteka, dovoljan su ti pokazatelj da ja program za defragmentaciju obavio svoj posao.

Bugofil kaže...

onda treba lijepo treba ljudima reći; svi programi, bilo komercijalni, bilo besplatni su sranje, koristite defragmenter iz Windowsa, windowsow čistač registrya i fertig.

Nemoj ici u ekstreme. Treba postaviti stvari onakvima kakve jesu - komercijalni programi imaju vise opcija i funkcija, mogu mozda malo bolje optimizirati disk (recimo sistemske datoteke premjestiti na pocetak diska, ostaviti prostora za rast nekih datoteka) i defragmentirati datoteke koje ovi ne mogu (neki ce se pokrenuti prije ucitavanja Windowsa i omoguciti defragmentiranje paging datoteke, pa cak i MFT-a ako se ne varam), mozda su i brzi. Ne mogu govoriti za Vistu ili 7-icu jer sam trenutno pod XP-om - Windowsov defragmenter pod XP-om je uzasan (koliko se sjecam) - spor je, nema nikakve mogucnost i ne daje ti gotovo nikakve povratne informacije.

15 godina
protjeran
mbaksa kaže...
Bugofil kaže...
mbaksa kaže...

Nemoj ici u ekstreme. Treba postaviti stvari onakvima kakve jesu - komercijalni programi imaju vise opcija i funkcija, mogu mozda malo bolje optimizirati disk (recimo sistemske datoteke premjestiti na pocetak diska, ostaviti prostora za rast nekih datoteka) i defragmentirati datoteke koje ovi ne mogu (neki ce se pokrenuti prije ucitavanja Windowsa i omoguciti defragmentiranje paging datoteke, pa cak i MFT-a ako se ne varam), mozda su i brzi. Ne mogu govoriti za Vistu ili 7-icu jer sam trenutno pod XP-om - Windowsov defragmenter pod XP-om je uzasan (koliko se sjecam) - spor je, nema nikakve mogucnost i ne daje ti gotovo nikakve povratne informacije.

Kada radim defragmentaciju u 90% slučajeva koristim Auslogics DiskDefrag. No ponekad koristim i Puran Defrag Free Edition baš zbog ovoga boldiranog. Besplatan je i odlično to odradi.

15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Nemoj se ljutiti... ali sto mislis tko osim mene koji imam company licencu ima legalan Diskeeper recimo?

Ljudi skidaju sve i svašta zato sto je "besplatno" i njima dostupno...

Zasto bih se ljutio? Potpuno si u pravu...

Ja sam, naravno, isprobavao trial, Nevinašce  jer i sam spadam u one kojima takvo nesto nije potrebno, a za Speed Disk imam licencu...

17 godina
protjeran
mbaksa kaže...

ma ne idem u ekstreme, nego ljudi svako besplatno ili komercijalno govance nahvale kao da je zlata vrijedno, a nije.

primjer ti je WMP

za slušanje glazbe, ripanje itd WMP je vrhunski program, a ljudi godinama pljuju po njemu bez ikakvog obrazloženja.

meni koji se bavim amaterski snimanjem i produkcijom, nitko nije uspio dokazati na nikakvoj opremi da neki softverski audio svirač radi bolje.

IE pljuju s razlogom Namigiva ali i to je čak diskutabilno npr mojoj ženi. njoj je IE8  sasvim dovoljan i ne osjeća potrebu za boljim.

laku noć !

17 godina
Koji je najbolji program za disk defragment?

Evo vam svima lako štivo za razumijevanje procesa defragmentacije te različitosti enginea koji upravlja defragmentacijom. Toliko ste nonsensa napričali u ovom threadu, nisam uopće htio ići svima odgovarati. Te ovaj program najbolji, te kak sad nije defragmentirao, te evo ti screenshot... :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 0 hvala 6
16 godina
Father_Dougal kaže...

..

:))

- samo bi dodao, nekad davno, Nortonovi alati su bili sinonim za kvalitetu, tako i speedisk.

- MS je otkupio licencu i (ako se nevaram) od DOSa 6.0 je isti taj speedisk upakiran pod MSovim imenom, uz dodatak by Symantec....

- Ali, naravno, svima je i dalje bio bolji Norton, nego MS...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
moderator
Bugofil kaže...
mbaksa kaže...

ma ne idem u ekstreme, nego ljudi svako besplatno ili komercijalno govance nahvale kao da je zlata vrijedno, a nije.

Pa sto? Jel to znaci da je u redu da onda ti isto tako bezveze pljujes po besplatnim defragmenterima?

A o ovim tvojim dalje primjerima - stvarno si promasio.

ihush kaže...

- samo bi dodao, nekad davno, Nortonovi alati su bili sinonim za kvalitetu, tako i speedisk.

- MS je otkupio licencu i (ako se nevaram) od DOSa 6.0 je isti taj speedisk upakiran pod MSovim imenom, uz dodatak by Symantec....

- Ali, naravno, svima je i dalje bio bolji Norton, nego MS...

To je bila neka okljastrena, "prilagodjena" verzija. Ako se dobro sjecam, bio je osjetno sporiji od Speediska. Ne bi se Symantec samo tako oprostio od jednog od svojih bitnijih proizvoda, koji su prodavali NU. Namigiva

15 godina
neaktivan

Baš me zanima šta bi moj kolega dark_wizz rekao na ovo hmmm :D

Mess with the best - Die like the rest :)))
17 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...

Evo vam svima lako štivo za razumijevanje procesa defragmentacije te različitosti enginea koji upravlja defragmentacijom. Toliko ste nonsensa napričali u ovom threadu, nisam uopće htio ići svima odgovarati. Te ovaj program najbolji, te kak sad nije defragmentirao, te evo ti screenshot... :)

to ima na svakom web ćošku za pogledat.

no ljude uvijek zanima nešto novo za naučiti, zato su dolje toliki komentari.

a kad si već toliki genij reci mi mjesto u registryu gdje shareware i trial bacaju dll-ove ili nekakve kočničare koji sprječavaju korisnika da samim brisanjem takvog probnog programa iz Program Filesa i Registya ne bi mogli koristiti ponovo licencu od 30 dana, npr. ?

izvoli, mi laici čekamo stručno objašnjenje. !!!

mbaksa kaže...

Pa sto? Jel to znaci da je u redu da onda ti isto tako bezveze pljujes po besplatnim defragmenterima?

A o ovim tvojim dalje primjerima - stvarno si promasio.

eee.. Mario, Mario !!!

daj nauči bar quotat postove.

moram se mučiti kad naquotaš tri usera i sebe Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 16:09 (Bugofil).
17 godina
Bugofil kaže...
a kad si već toliki genij reci mi mjesto u registryu gdje shareware i trial bacaju dll-ove ili nekakve kočničare koji sprječavaju korisnika da samim brisanjem takvog probnog programa iz Program Filesa i Registya ne bi mogli koristiti ponovo licencu od 30 dana, npr. ?

izvoli, mi laici čekamo stručno objašnjenje. !!!

Želiš li da ti objasnim moguće procedure kako se to radi ili što točno?

Nisam genij, samo se računalima bavim jako dugo.

Što se tiče načina na koji se takve stvari mogu napraviti, imaš ih omanju gomilu: instalaciju nekog *.dlla, *.sys fajla, kako god ga želiš nazvati, sa informacijom kada je program instaliran i sa kojim trial ključem. Postavljanje tekstualne datoteke negdje duboko u sistem te postavljanje H+S atributa da ga običnim searchom ne možeš naći. Dodatno enkriptiranje teksta u takvom fajlu da se ne može na prvi pogled vidjeti o čemu se radi. Spremanje u registry, također enkriptirano, pod neki nelogični dio.

Kombinacija par procedura... zašto da ne? makneš fajl, ostane u registru, reinstaliraš program, on skuži da si prtljao, te se prilikom instalacije - deinstalira :)

Jel te zanima za neki konkretan program ili što? Pomaganje u uklanjanju tih ograničenja nije legalno, to ti je jasno, nadam se...?

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
moderator

Bugofile - em si pokusao odvuci temu u off-topic, em si pokusao odvuci temu na razglabanje o sadrzaju kakav nije dopusten na ovom forumu. Covjek ne mora znati kako piratizirati softver da bi bio genij. Upravo suprotno - ako ne postoji neki jednostavan nacin za "produzivanje" probnog perioda (sto je takodjer nelegalno), onda bi ti za koristenje tog softvera trebao nekakav crack ili tako nesto - crack kojeg ces naci naci na nekim sumnjivim izvorima na Internetu i riskirati inficiranje vlastitog racunala zlocudnim softverom.

Dakle, koristenjem ilegalnog softvera, kad imas prilicno dobre besplatne alternative i nije ti od kljucne vaznost da koristis upravo komercijalni softver, ti ne postajes genij nego "genij" iliti "biser".

S obzirom da je "rasprava" krenula u krivom smjeru, a i sve je uglavnom vec receno, zakljucavam je da ne nastavi u tom krivom smjeru.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice