Driver za minolta di200

poruka: 7
|
čitano: 1.252
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Driver za minolta di200

Pozdrav.

Imam problem sa instaliranjem drivera za kopir/skener/printer aparat Minolta Di 200.

Naime dobio sam cd kad sam kupio, ali je stariji aparat i na cd je podrzan win 95, 98, 2000 i NT.

Meni trebaju driveri za xp.

Skinuo sam drivere, gdje fino pise da je za xp, ali nema nigdje ikone setup ili run ili tako nesto. Ne mogu instalirati drivere, samo sam ih raspakovao u winraru.

Mozete li mi pomoci?

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Driver za minolta di200

Skinuo sam sa oficijalne stranice ova tri drajvera, ali opet ponavljam nema mi nigdje ikone setup. Gdje da raspakiram ovo?

Evo i slike

13 godina
neaktivan

Ima li iko ideju sta da kucam u google da skinem instalacijski cd za ovaj kopir aparat?

16 godina

to su .inf installovi, ručno dodaš printer i u određenom trenutku OSu daš driver. Nije važno koji win (radi na svima 99% s tim da su 2k i XP isti driver model kao Vista-Seven-8.. ali se to ograničene odnosi na software-install ili ako je GDI printer), ali je važno 32 ili 64 bita dok poneki 32 driver radi i na 64bit OSu. Moraš ručno jer OS ne pronalazi 'svoju' verziju (pošto su navedeni samo stariji OSevi). Ponekad moraš 'natjerati' OS...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 16:15 (ihush).
13 godina
neaktivan

Znaci da ga rucno instaliram sa ono add printer. Malo mi je nezgodno jer je spojen na router, kancalarija je u pitanju pa su vise kompjutera spojeni...

ajde valjda cu se snaci, hvala ti puno na odgovoru

13 godina
neaktivan

Hvala, prepozno mi je drajvere sada kada sam rucno "naveo", ali sad ne znam te portove nastimat jer kablo ne ide u kompjuter nego u router, pa sam zvao ljude iz telekoma da dodju sutra da rijese. Valjda ce moci. Hvala jos jednom na pomoci

16 godina

to nije posao za operatere ali vjerojatno će se snaći... ako ne proradi kroz 5min i počne s nekim neobičnim objašnjenjima traži nekog drugog il obavi sam.

najjednostavniji način je iz novijih win npr 7 vidjeti uređaj na mreži i dalje je lako, ili moraš znati koja IP je dodjeljena. Može bit automatski preko DHCPa u routeru ili ručno fix. Sve to vidiš na routeru tj u njemu vidiš sve spojene uređaje. Problem, na ISPovoj opremi se IP može neplanski promijeniti (često resetiraju firmware i sl.) i tad svaki uređaj može dobiti isti ili drugačiji IP... zato treba imati svoj router ili pripaziti i podesiti kad zatreba. To je važno ako ti neki 'majstor' to radi jer češ ga zivkati svaki mjesec za 'sitnicu'. Nauči i složi sam (dovoljno je pola sata..)

npr ip može biti 192.168.1.21 (gledaj zadnji broj), router je ugl na 1. (ovisi o ISPu). Port je ugl :9100. Lakše je preko mrežnog imena uređaja jer tad IP može biti promjenjiv. Klasičan način je za starije uređaje ipak fixna IP, tad se odabere neka 'malo dalje', npr  iznad 200, npr .201. raspon je od 1-255.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice