U tome je i poanta svega da se registry cisti vrlo rijetko osim ako nema bas potrebe za tim no ak se koristi neki alat za deinstalaciju ko Revo Uninstaler onda i nema problema. Ja recimo nisam registry kod sebe cistio vec 4 mjeseca jer se nema kaj cistit ne instaliram nista programe sve koje hocu imam sve je na mjestu i onda nema problema tu se nema kaj cistit osim svakodnevno pospremanje s CCleaner ali jasno bez ciscenja registria s njim isto i to je to. No opet ima ljudi koji vrlo cesto skeniraju registry i ciste li ga ciste a da nit sami ne znaju kaj ciste zapravo uglavnom maglu ciste program radi onako da ne zahrđa valjda recimo a korist je nula a mozes se i zeznut usput!
Čistiti registry ili ne?
- poruka: 68
- |
- čitano: 30.644
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Normalno je da treba čistiti,to jest održavati windowse,jer kao što smo zaključili instalirani programi za sobom ostavljaju tragove . Isto tako tko želi imati prašinu i paučinu po kući, taj nek ne čisti. Stvar izbora.
Nema veze kaj su ti zapisi reda kb.
Čistiti registry ili ne? Pitanje je sada... pa da krenemo s izlaganjem bilo afirmacijskih bilo negacijskih činjenica...
Baza podataka koja pohranjuje i sadrži postavke i opcije u operacijskom sustavu Windows(registry) je neophodna za rad i odvijanje procesa unutar istog operacijskog sustava. Operacijski sustav uvelike ovisi o stanju svog registrya. Dakle većinom sve aplikacije koje postoje ili su postojale na računalu su "posađene" ili su ostavile nekakav trag u registry. Kažem većinom jer znamo da neke aplikacije rade bez da se dotiču registry-a, odnosno rade bez instalacije.
A ti si deletao rucno njegov dir i onda se cudis sto nemas mogucnost ponovne instalacije. genijalno :)
Molim sve koji su postali na ovu temu da pročitaju ovo što je Bellatrix napisao u vezi registry-ja.
Bellatrix, što se mene tiče, zaradio si ocjenu odličan.

A ti si deletao rucno njegov dir i onda se cudis sto nemas mogucnost ponovne instalacije. genijalno :)
Molim sve koji su postali na ovu temu da pročitaju ovo što je Bellatrix napisao u vezi registry-ja.
Bellatrix, što se mene tiče, zaradio si ocjenu odličan.
Vrlo jednostavno, i onaj ko ima Windowse, koristi ih za posao na kojem vrti samo programe koje treba može raditi bez problema koliko god hoćeš godina, ali ako se stalno instalirava, isprobava i deinstalirava neke programčiće naravno da sistem sa vremenom naraste i uspori... svi programi ostavljaju za sobom više ili manje smeća jer ako ništa drugo ostavljaju svoje postavke za slučaj da ga ponovo instaliraš da ti ostane kako si podesio i eto onda smeća kad instaliraš hepu programa, a kod deinstalacije ostane za njima svašta... vidio sam ja i Win95 koji su preko 10 godina radili bez problema... zašto? korisnik je koristio svoja tri programa koje je trebao za posao i ništa drugo i onda nema šta ni crknuti.