Koliko smo zapravo sigurni na internetu!? zaključana tema

poruka: 140
|
čitano: 43.974
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Koliko smo zapravo sigurni na internetu!?
Darky kaže...

imaju admina, a windows "korisnicima" je root tako apstraktno da misle da je nekaj posebno

Da tip kaže ulogirati ću se ko tvoj admin, dobio bi kao odgovor "{#}"

Ali kad veli da će te rootati pa onda se dogodi ovo kaj se prekanu dogodilo {#}

Da, rootati ipak zvuči kul i hakerski ;)

:D
17 godina
neaktivan
Koliko smo zapravo sigurni na internetu!?

Prestanite mljeti gluparije o "šupljikavosti" i "rupama" ili "nesigurnosti" Hotmaila, Windowsa, Facebooka, GMaila, Amazona i sl. Jedini i glavni krivac za vaše "hacknute" račune je vaša vlastita glupost. Ne, najveći hakeri nisu "majstori kojima ne treba ništa da nešto probiju" - najveći haker svih vremena (Kevin mitnick) kao najbolji alat koristio je socijalni inženjering, a što je ništa drugo nego iskorištavanje ljudske gluposti - ljudi bi mu sami rekli potrebne informacije.

Većina bilo kakvih "proboja" radi se upravo socijalnim inženjeringom - informacije su ono potrebno, a poneki tehnički "exploit" tek je mali kotačić u cijeloj priči.

Ne, niste sigurniji na Linuxu, nego na Windowsima, kao što GMail nije ništa sigurniji od Hotmaila ili Facebooka ili bilo čega drugoga. Sigurni ste onoliko koliko koristite mozak - najbolji antivirus na svijetu.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
17 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Extra fora, ovo moram probati {#}

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Prestanite mljeti gluparije o "šupljikavosti" i "rupama" ili "nesigurnosti" Hotmaila, Windowsa, Facebooka, GMaila, Amazona i sl. Jedini i glavni krivac za vaše "hacknute" račune je vaša vlastita glupost. Ne, najveći hakeri nisu "majstori kojima ne treba ništa da nešto probiju" - najveći haker svih vremena (Kevin mitnick) kao najbolji alat koristio je socijalni inženjering, a što je ništa drugo nego iskorištavanje ljudske gluposti - ljudi bi mu sami rekli potrebne informacije.

Većina bilo kakvih "proboja" radi se upravo socijalnim inženjeringom - informacije su ono potrebno, a poneki tehnički "exploit" tek je mali kotačić u cijeloj priči.

Ne, niste sigurniji na Linuxu, nego na Windowsima, kao što GMail nije ništa sigurniji od Hotmaila ili Facebooka ili bilo čega drugoga. Sigurni ste onoliko koliko koristite mozak - najbolji antivirus na svijetu.

Svaka čast...

16 godina
protjeran
vlad0 kaže...

Ovo me podsjetilo na:

{#}

Lol dobra ovo moram i ja isprobai mozda stvarno radi :)

Darky kaže...
Proz0r kaže...

Ali meni samo ne ide u glavu. Rootati na Windowsima? Znam sto znaci taj pojam, ali otkad Winzi imaju root usera? :)

imaju admina, a windows "korisnicima" je root tako apstraktno da misle da je nekaj posebno

Da tip kaže ulogirati ću se ko tvoj admin, dobio bi kao odgovor "{#}"

Ali kad veli da će te rootati pa onda se dogodi ovo kaj se prekanu dogodilo {#}

Jbg sad sam barem naucio znacenje rijeci root xD

Prodajem captcha bypass za lockerz!Kontakt na PM
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

ma nexeem ti nemaš pojma {#}

Sad ja mogu biti veliki hacker i promijeniti ti pass na Bug forumu.

1. prvo na forumu oglasim da ja super veliki i naj hacker svih vremena budem provalio tvoj acc na forumu
  2. kad ti sa {#} prihvatiš taj izazov slijeti tvoje otrežnjenje
  3. ja pošaljem PP drugom moderatoru ovog foruma, podmitim ga ćevapima i pivom i on ti promijeni pass
  4. Ja veličanstveno na forumu objavim da ti je bug acc hacknut i da si pa pa {#}

Tako to rade pravi hackeri

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 11:45 (Darky).
16 godina
neaktivan

Zapravo je social engineering najčešći oblik "hakiranja" danas. A od takvih "napada" vas neće zaštititi bilo kakav OS, AV, firewall ili tome slično, kao što je naxeem rekao, samo vaš zdrav mozak.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 11:56 (Proz0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

neka meni provali u računalo, dobije 1t€

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislim kolege su već rekle.Ali ja bih još nadodao neke stvari.Kladim se da na 60 posto svojih prijatelja koji imaju tajno pitanje na hotmailu glasi :mjesto majcinog rodenja: zadar,zagreb itd.Tako sam ja svojim prijateljima bez problema mogao postaviti novu lozinku,ali sam ih upozorio i rekao im da sakriju mail sa informacija.Jos je nevjerovatnije koliko ljudska glupost moze daleko ici.Pod laznim profilom na fejsbuku, moj prijatelj i ja smo iznudili 5-6 sifri,na posve legalan način.Opet smo samo upozorili ljude i rekli im da ne nasjedaju na takve fore.Naxxem vam je lijepo rekao...Glavno je da znate pisati brojeve po statusima,stavljati svakojake znakove i tako dalje.To ste naučili jako brzo,a pameti se još niste naučili.I najgore mi je kad netko kaže : ¨ netko mi je provalio u fejsbuk¨.Ne , nije vam niko provalio,vec ste provalili sami sebe....

0 0 hvala 0
14 godina
ivan-zd kaže...
Mislim kolege su već rekle.Ali ja bih još nadodao neke stvari.Kladim se da na 60 posto svojih prijatelja koji imaju tajno pitanje na hotmailu glasi :mjesto majcinog rodenja: zadar,zagreb itd.Tako sam ja svojim prijateljima bez problema mogao postaviti novu lozinku,ali sam ih upozorio i rekao im da sakriju mail sa informacija.Jos je nevjerovatnije koliko ljudska glupost moze daleko ici.Pod laznim profilom na fejsbuku, moj prijatelj i ja smo iznudili 5-6 sifri,na posve legalan način.Opet smo samo upozorili ljude i rekli im da ne nasjedaju na takve fore.Naxxem vam je lijepo rekao...Glavno je da znate pisati brojeve po statusima,stavljati svakojake znakove i tako dalje.To ste naučili jako brzo,a pameti se još niste naučili.I najgore mi je kad netko kaže : ¨ netko mi je provalio u fejsbuk¨.Ne , nije vam niko provalio,vec ste provalili sami sebe....

kako iznudit neciju sifru na fejsu? stvarno me zanima...sta to trebas pitat/rec :)

16 godina
protjeran
antagonist kaže...
ivan-zd kaže...

kako iznudit neciju sifru na fejsu? stvarno me zanima...sta to trebas pitat/rec :)

lol to je barem lagano 

pitam ga di ti je mama rođena 

on meni veli u varazdinu i to je to upo sam u mail i onda imas sve dostupno 
naravno nisam nikakvu stetu napravio neg iz znatizelje (zao mi je ljudi) 

CyberPunk
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 0:04 (hrvatskafarkasevec).
16 godina

Pa omg dao si mu pola podataka, vjerojatno ima neke vještine, al da je pro ne bih rekao (neka o tome netko iskusniji raspravlja).... a to kako je znao tvoje ime lol..... vrlo jednostavno, pa dao si mu Gmail account na kojem ti piše ime {#}

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
naxeem kaže...

Da, jesmo.

Nemam potpis.
17 godina
neaktivan
Click Jack kaže...
naxeem kaže...

Da, jesmo.

Možeš li to stručno argumentirati ili trolaš?

17 godina
naxeem kaže...
Click Jack kaže...
naxeem kaže...

Da, jesmo.

vidim da si i ti svoje stručno argumentirao.

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
17 godina
neaktivan

Strucno ili ne on je obrazlozio u prvom pasusu a ti citas samo drugo. Ako glupson sjedi za kompom i daje passworde dobrovoljno kako cega linux zastiti?

:)
15 godina

Kako si sigurniji na linuxu ako kazes nekome sve podatke koje treba da ti uzme acc!? ako neradi brain AV mozes imati sta hoces!

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
protjeran
naxeem kaže...

Zar treba argumentirati već poznate činjenice o exe fileovima, root accountima itd?

Na kraju krajeva ti netko, pa makar koristio socijalni inženjering treba uvaliti neki tip malware-a.

A to sigurno neće biti .deb file, oni koji koriste linux znaju otprilike da ne otvaraš takve stvari bez provjere.

Nemam potpis.
17 godina
neaktivan

Poanta je u gubitku podataka kroz korisnika. Tu Linux nije sigurniji. Nije sigurniji ni inače. Linux korisnik logiran kao root nije ništa zaštićeniji od Windows korisnika logiranog administratorskim računom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Poanta je u gubitku podataka kroz korisnika. Tu Linux nije sigurniji. Nije sigurniji ni inače. Linux korisnik logiran kao root nije ništa zaštićeniji od Windows korisnika logiranog administratorskim računom.

samim tim što je nepopularniji, sigurno ima manje slučaja zabilježenog drive-by malware napada nego što je to na ostalim OS-ovima.  to je što se tiče malwarea.

@naxem

Ne, niste sigurniji na Linuxu, nego na Windowsima,

@CroVandal

Kako si sigurniji na linuxu ako kazes nekome sve podatke koje treba da ti uzme acc!? ako neradi brain AV mozes imati sta hoces!

što se tiče socijalnog inženjeringa, tu nema pomoći. nisam rekao da si sigurniji na linuxu što se tiče gubljenja podataka kroz korisnika, nego reagiram na ovo njegovo "nego na Windowsima" . sad vidi da sam ga gramatički pogrešno razumio. možda je htio reći "nisi sigurniji na linuxu, više nego na windowsima" ovako ispada "nisi sigurniji na linuxu, nego si sigurniji na windowsima" . činjeca jeste ako gbuiš podatke kroz korisnika onda nema veze koliki je lokot. ako tebi direktor banke iznese svo zlato iz trezora, jer ima pristup tu ti neće pomoći veća brava.

čak mislim da je na linuxu lakše nekoga prevariti da copy-paste u terminal neku od 7 smrtonosnih komandi, više nego je to mogu na windowsima

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
14 godina
protjeran
naxeem kaže...

Linux korisnici su jako rijetko logirani kao root. Nadalje iako si logiran kao root, to ne znači da netko drugi može dobiti root privilegije. I dalje treba znati password.

I da, opet su zaštileniji od windows korisnika, osim u slučaju da napadač jako dobro zna programirati i da se razumije u linux. Što otpada u 99% slučajeva, jer malware danas su obično bot-ovi, trojani i poneki keylogger, dakle neefikasno na linux sustavu.

Žao mi što ljudi misle da su win i linux na istoj razini sigurnosti, ali moram vas razočarati da nisu ni blizu.

Nemam potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 14:30 (Click Jack).
17 godina
neaktivan

Pa, mislim da jesu. Ne znam kada si zadnji put koristio Windows OS, ali svakako bih volio vidjeti neki sigurnosni problem na Windowsu u postupku dokazivanja.

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Pa, mislim da jesu. Ne znam kada si zadnji put koristio Windows OS, ali svakako bih volio vidjeti neki sigurnosni problem na Windowsu u postupku dokazivanja.

Nemojte samo da se pretvori u LinWin diskusiju.

Linux je sigurniji jer malo tko radi na root accountu. Za Linux postoji jako mali broj virusa (ako je iti jedan aktivan) koji ti ne mogu naštetiti sistemu. Razlog je što za izvršenje "opasnih" komandi treba ROOT pristup tj. root password (no nećemo o tome pričat, znam da znaš barem osnove Linuxa).

Slažem se da te ni 1001 Linux neće spasiti ako si "Štefica" i ako ne želiš misliti, i na što tjeraš svoj PC. Trebaš biti mudar igrač i paziti što skidaš. Ali šanse su jaaaaako male da se "zaraziš" na Linuxu, jer većinom Linuxašu (uključujući mene) čitam source datoteke i pazimo što radimo.

Dakle, BrainAV je najbolja zaštita ;)

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 17:59 (Shody_1994).
16 godina
odjavljen

Ljudi, loša sigurnost i veliki broj malwarea za Windowse (ujedno i česte sigurnosne nadogradnje putem updatea) vežu se većinom za popularnost jer da Windows nije popularan koliko je nikog ne bi zanimao.

Uz malo volje, znanja i pameti svatko na Windowsima može raditi, igrati i surfati bez malwarea.

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Click Jack kaže...
 osim u slučaju da napadač jako dobro zna programirati i da se razumije u linux.

Kaj je ovo izjava tjedna?

Nekako sumnjam da i zero-day exploiti idu u masovnu produkciju i na Win platformi... Jako teško da će scripti kid doći u posjed skripte koja exploita nešto što nije već zakrpano...

"You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility." - Kevin Mitnick
17 godina

O kakvim vi eksploitima pricate. On je dao sve informacije koje su ovom drugom bile potrebne da mu resetira passworde i udje u accounte. Kakve veze tu ima linux, windows, antivirus i firewall?

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

I na kraju hoćeš li reći zašto je juzer sigurniji na winsima nego na linuxu?

...ko kupi papak
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 23:42 ((s)izgoreo).
17 godina
ivan-zd kaže...
Kladim se da na 60 posto svojih prijatelja koji imaju tajno pitanje na hotmailu glasi :mjesto majcinog rodenja: zadar,zagreb itd.Tako sam ja svojim prijateljima bez problema mogao postaviti novu lozinku,ali sam ih upozorio i rekao im da sakriju mail sa informacija.

e vidis frende, ja ta pitanja stavljam bezveze i najcesci odgovori su mi ''jfsdjnfijsdnf'' ili ''kfj sdkfsd'' tako da ih ni ja neznam.

ako mi je bitan taj mail/racun na toj stranici, uzet cu papir i olovku i zapisat sifru na papir i spremiti ga ''na sigurno''.

ne patim se sa time glupim pitanjima.

@Perkan

frajer tebe nije hackao, vec te je izjeb*o ko malom majmuna! ljepo te je navuko ko francusku sobaricu! (il madarsku, neznam vise)

i moja baba bi te hackala kad bi joj dao 50% podataka..da si imalo ukljucio pamet umjesto onog ''LRC pro-a'' i glupog lockerz-a sad do tih gluposti nebi doslo!

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 23:58 (Hacker002).
16 godina
neaktivan

@(s)izgoreo

On je rekao da misli da jesu na istoj razini sigurnosti, znači da je rekao da smatra kako su korisnici jednako sigurni i na Linuxu i na Windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 23:58 (Proz0r).
15 godina
neaktivan

Sigurni smo na internetu, ukoliko koristimo zdrav razum i pamet. Sto onaj koji je otvorio temu nije radio.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice