Veza kompjutera i televizije

poruka: 4
|
čitano: 4.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Kroz koji mjesec mislim sebe nagraditi novim lcd tv-om.Tv bi povezao sa kompom pa bi gledao HD materijale.Mene zanima na koji način povezati tv i komp tako da pokrenem film na kompu a zvuk i slika da idu preko tv-a.Najednostavnije mi se čini povezati komp i tv preko hdmi-a ali neznam ima li kartica sa hdmi-em.Dakle koji je po vama najbolji način za povezivanje tv-a i kompa.?

i cant wait 4 a weekend 2 begin

0 0 hvala 0
17 godina

Ovo dobiješ sa ATI 3870. Spojiš HDMI kabelom, izabereš također izlaz secondari display (ne clon primarnog) i

nisam siguran što je sa zvukom...neka netko pojasni tko ima praksu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam još isprobao ali bi trebalo raditi.

Imam ASUS ATI2900XT. Prema specifikaciji ima "Built-in HDMI with Multi-channel 5.1 surround audio" uz DVI to HDMI adapter koji sam dobio između ostalih treba još samo HDMI kabelom spojiti na TV i slika i zvuk bi trebali biti preko TV-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za laptop je odlično rješenje DVB-T USB Stick koji košta oko 40 eura, a kada ga uključiš na laptop ili desktop i spojiš antenu možeš na kompjuteru primati digitalnu TV i radio i u realnom vremenui snimati DVR (Digital video recording). U kuci je prijem nešto slabiji, ali ako priključiš vanjsku antenu, odlično je. Problem je što za sada HTV ima ograničeno emitiranje digitalne TV, uglavnom u Zagrebu i nekim dijelovima zemlje, a ne svuda. Vani, na laptopu, slika je odlična u Zagrebu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice