Produžni kabel sa prenaponskom zaštitom

poruka: 4
|
čitano: 8.453
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Produžni kabel sa prenaponskom zaštitom

Dobar vam dan,

imam jedan problem i par pitanja. Namjeravam uskoro nabaviti komp, no u sobi u koju ga mislim staviti imam samo jednu zidnu utičnicu koja radi. Pošto već koristim običan produžni kabel kupljen kod kineza za tv, 3 uređaja od bnet-a (-_-), playka, punjač za mob i laptop mislim si nabaiti novi produžni sa 10 utora da mi i komp stane.

Sada pitanje je da li će to jedna obična zidna utičnica moći opskrbljavati, i da li mi je takav produžni dovoljna zaštita od preopterečenja? Znate li možda na što bih trebao dodatno obratiti pozornost kod kupnje takvog kabela?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Produžni kabel sa prenaponskom zaštitom
account kaže...

Dobar vam dan,

imam jedan problem i par pitanja. Namjeravam uskoro nabaviti komp, no u sobi u koju ga mislim staviti imam samo jednu zidnu utičnicu koja radi. Pošto već koristim običan produžni kabel kupljen kod kineza za tv, 3 uređaja od bnet-a (-_-), playka, punjač za mob i laptop mislim si nabaiti novi produžni sa 10 utora da mi i komp stane.

Sada pitanje je da li će to jedna obična zidna utičnica moći opskrbljavati, i da li mi je takav produžni dovoljna zaštita od preopterečenja? Znate li možda na što bih trebao dodatno obratiti pozornost kod kupnje takvog kabela?

Snaga ovisi o zidnoj utičnici (tj. koliki je vod, koji je osigurač i slično). Standard je 16A, za opisano nema problema, ali provjeri.

Ako želiš prenaponsku zaštitu provjeri ima li utičnica propisno uzemljenje.

16 godina

Tipično su utičnice u sobama osigurane osiguračem 10 A, što znači da imaš na raspolaganju 2300 W maksimalno - mnogo više nego što troše ti svi uređaji zajedno i tu nema problema (naravno, podrazumijeva se da je utičnica sama po sebi ispravna).

Kad već nabavljaš novi produžni kabel s prenaponskom zaštitom, poželjno bi bilo uzeti nešto od pouzdanih proizvođača (npr. APC, Belkin, ...); takvi obično imaju i u sebi dodatno ugrađenu zaštitu od preopterećenja (automatski osigurač). Izbjegavaj kojekakve kineske proizvode.

KaeR
13 godina
neaktivan
Zahvaljujem.
KaeR kaže...

Izbjegavaj kojekakve kineske proizvode.

Jasno, ovaj koji koristim isključujem navečer/kad idem van jednostavno jer mu ne vjerujem...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice