Problem sa računalom

poruka: 5
|
čitano: 763
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Problem sa računalom
Pozdrav,

Već neko vrijeme imam problem sa računalom, točnije sa slikom istog. Naime, racunar se normalno pokrene, izbaci meni na bios gdje je slika regularna, te nastavi proces daljegdje se na dijelovima ekrana počinju pojavljivati pomjesana slova, nedostaju kockice u kojima se nalazi tekst, nastavi dalje na pokretanje windowsa gdje bude većina ekrana gdje je prije toga gubio slova regularna dok druga pocinje da nestaje da bi kulminiralo u samom windowsi gdje se javljaju kockice po cijelom ekranu te iz nekog razloga i kursor od misa koji se nemože koristiti odnosno kursor ostaje uvijek u sredini, dok je tastatura ok. I tako nekoliko dana a onda se ponovo sve vrati u normalu i racunar radi ok. Dok je ovo stanje, pokretanje safe moda je nemoguće jer tada tastature iz nekog razloga ne radi a slova su pobrkana. Očistio sam racunar, mijenjao ram pločice ali bez uspjeha.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa računalom
Bilo bi super da napišeš konfiguraciju
One ring to bring them all and in the darkness bind them
8 godina
protjeran
Problem sa računalom

ili grafa ili proc, vjerojatnije proc...hladnjak i ventilator na procesoru uredno sjede? vent se vrti? Proc nije klokan?

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 18:32 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Problem sa računalom

Grafička je otišla na vječna lovišta. Probaj odvrtiti neki GPU stress test. Koji je točno model, ima li garanciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa računalom
pqweasdyxc kaže...

Grafička je otišla na vječna lovišta. Probaj odvrtiti neki GPU stress test. Koji je točno model, ima li garanciju?

Nije još! 

Najvjerovatnije memorija na grafičkoj pravi probleme. Pored tvog savjeta, predlažem još i da spusti clockove GPU i GDDR-a za nekih 50-tak Mhz, pa da proba. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice