Presnimavanje VHS snimki

poruka: 6
|
čitano: 2.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Presnimavanje VHS snimki

Znam da već ima dovoljno ovih tema ali su sve stare, a nijedna mi ne daje odgovor...

Imam VHS recorder i kad ga prispojim na svoju TV karticu Avermedia M135-A ili mi daje sliku bez zvuka, ili mi daje sliku samo crno bijelo. Gdje da prispojim zvuk (imam onaj kabel pa s jedne strane ide u VHS - 2 RCA crveni i bijeli a na drugom kraju je 3.5 mm)? Mislim na TV karticu ili na zvučnu?

Video moram prispojiti na svideo jer mi tv kartica nema composite (žuti)... Kako dobiti sliku u boji?

Molim vas help, odgovor već dugo tražim...

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Presnimavanje VHS snimki

Nisam siguran hoće li to raditi, ali vidio sam u Chipoteci i sličnim dućanima adapter scart - 3×cinch (RCA) + S-video. Možda da pomoću tog adaptera i S-video kabela pokušaš povezati VHS na karticu.

Druga opcija je u vidu adaptera S-video na cinch, koji je obično dolazio u paketu s TV karticama, a mislim da se može isto naći u prodaji (spojiš taj adapter na TV karticu, i dalje spajaš običnim kabelom cinch-cinch ili 3×cinch - scart).

KaeR
16 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Nisam siguran hoće li to raditi, ali vidio sam u Chipoteci i sličnim dućanima adapter scart - 3×cinch (RCA) + S-video. Možda da pomoću tog adaptera i S-video kabela pokušaš povezati VHS na karticu.

Druga opcija je u vidu adaptera S-video na cinch, koji je obično dolazio u paketu s TV karticama, a mislim da se može isto naći u prodaji (spojiš taj adapter na TV karticu, i dalje spajaš običnim kabelom cinch-cinch ili 3×cinch - scart).

Ja sam to spojio u vidu prve opcije, ali nemam onda boje na slici...

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
17 godina

Probaj onda naći adapter koji bi spojio na TV karticu (S-video - cinch).

Ako ni tako ne bude radilo, nabavi RF modulator pa spoji VHS preko modulatora na antenski ulaz TV kartice (ovo je moguće samo ako kartica ima i analogni tuner).

Jeftinija varijanta RF modulatora košta oko 100 kn (Chipoteka), ali zvuk vjerojatno nije stereo, imaju i neki model za 115 kn koji barem po slici izgleda kao da ima stereo zvuk (nema specifikacija); ako uopće trebaš stereo zvuk (tj. ako su ti VHS snimke snimljene sa stereo zvukom). Imaš isto i u MKE (stereo RF modulator) za 230 kn.

EDIT: Priču s RF modulatorom možeš i zaboraviti (previdio sam činjenicu da svi VHS uređaji imaju RF izlaz, iako obično nije stereo)

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 11:58 (KaeR).
16 godina
neaktivan

Nebi bilo loše da taj bijeli kabel 3,5 mm spojiš na ulazu za mic..Trebaš provjeriti na postavkama na tv-kartici koji ti je audio ulaz pa vidi možda ide preko mikrofona.Provjeri i postavku ntsc-pal

16 godina
neaktivan
Presnimavanje VHS snimki

Hvala, stavio sam u MIC, sad ima boja i sve je sređeno, jedino što moram odvojeno snimat zvuk i sliku, a poslije joinat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice