PC ventilatori izdvojena tema

poruka: 1.052
|
čitano: 368.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: PC ventilatori

Sutra kada stavim grafu na vatru i kad zagrije kućište maksimalno koliko bude mogla, ću moći dalje reći kako se ponaša setup ventova za temp. A za rupe na kućištu, upiši model koji mi je pod PC pa vidiš.

SkorvY
10 godina
neaktivan
PC ventilatori

Ako mb ima samo 1 case fan 4 pin, ako se preko onog razdijelnika spoji recimo 3-4 fana na taj jedan na mb, dali bi i dalje se moglo upravljati njima preko mb

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
doktordoc kaže...

Ako mb ima samo 1 case fan 4 pin, ako se preko onog razdijelnika spoji recimo 3-4 fana na taj jedan na mb, dali bi i dalje se moglo upravljati njima preko mb

sve ovisi o matičnoj i ventovima, ali ja ne bih spajao više od dva venta na jedan header jer mogu napraviti kuršlus na matičnoj

za ovo što ti hoćeš napraviti je najbolje uzeti ovakav adapter kao na slici dolje, tako da se ventovi napajaju preko napajanja direktno, a brzinu svima određuje matična

jedino moraš imati pwm ventove (4-pinske) za takvo što, oni 3-pinski mislim da neće raditi na taj način čak i ako matična ima mogućnost kontroliranja 3-pinskih ventova

10 godina
neaktivan
PC ventilatori

Znači ovo se šteka na napajanje ( sata ), onaj jedan ide na cpu fan na matičnoj a u ona 3 stavljam ventovi, i to radi ok, sve se rikta preko matične

I 4pwm moraju biti

Hvala puno

P.S.

Gdje si našao taj adapter, kako si ga našao

Ok, našao preko slike, ali u našim trgovinama ga nisam uspio naći, vani ima, oko 4 eura

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 12:28 (doktordoc).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Koja je matična u pitanju? Možda u priručniku piše koliko koji priključak može dati struje. Primjerice priključak CPU_FAN kod Asus Z170-A podržava 1 A tako da bi tehnički mogao spojiti 5x ventilatora od 0,2 A na taj priključak, odnosno mogao bi iskoristiti ovaj kabel (službena).

Kabel kojeg ti je kolega predložio je napravljen u kućnoj radinosti pa ako si spretan i imaš materijala, možeš se i ti okušati. Znači na sve ventilatore trebaš spojiti 12 V i GND s napajanja (svejedno je hoćeš li uzeti s molexa, PCI-E ili SATA kabela), te PWM pin iz matične, a na samo jedan ventilator spajaš kontrolni pin (3 pin) s matične. Tako ti se svi ventilatori vrte na osnovi brzine vrtnje tog ventilatora i zbog toga bi bilo dobro da su svi ventilatori jednaki.

10 godina
neaktivan
PC ventilatori

Nije kućna radinost

Akasa

Našao vani , 4 eura, i toliko još dostava u Njemačku

Za mb, planiram, još nisam uzeo, to je bilo pitanje Jel gledam koju uzeti

Naručio sam g4560 vani u prednaruđbi, 500 kn, pa gledam najjeftiniju mb - h110, ima asr h110m mislim hdv r.2, ona ima case fan 4 pin, pa na jedan samo y spliter

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Vidi stvarno Akasa. :)
Izgleda 'home made'...

Baš sam jutros gledao recenziju G4560 na Computerbase-u i stvarno je dobar CPU za tu cijenu.

11 godina
neaktivan
PC ventilatori

Imam kuciste Fractal Designe Define R5 na njemu su njegova dva original ventilatora, sad sam kupio jos jedan Noiseblocker PK-3 pa jel moze savjet gdje ga montirati? Da li dolje da puse u graficku ili naprijed? I jos jedno pitanje da li ima u Hrvatskoj gdje za kupiti tih Noiseblocker PK ventilatora jer sam ovog kupio polovnog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Miro34 kaže...

Imam kuciste Fractal Designe Define R5 na njemu su njegova dva original ventilatora, sad sam kupio jos jedan Noiseblocker PK-3 pa jel moze savjet gdje ga montirati? Da li dolje da puse u graficku ili naprijed? I jos jedno pitanje da li ima u Hrvatskoj gdje za kupiti tih Noiseblocker PK ventilatora jer sam ovog kupio polovnog.

Pogledaj u uzi shopu.

Ja vi stavio naprijed 2 fractala iza 1 blocker

11 godina
neaktivan
PC ventilatori

Mislis jer Noiseblocker ima jaci protok zraka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Miro34 kaže...

Mislis jer Noiseblocker ima jaci protok zraka?

Na istoj razini buke bi trebao imat.

16 godina
PC ventilatori

Što mislite o Shark Blades ventilatoru? Trebam dva za usis i jedan za ispuh, da nisu prebučni a opet da su oko 100kn.

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
stručnjak kaže...

Što mislite o Shark Blades ventilatoru? Trebam dva za usis i jedan za ispuh, da nisu prebučni a opet da su oko 100kn.

Neloš ventilator kod kojeg se najviše plaća dizajn.

Recimo u klasi višestruko jeftinijeg arctic F12.

16 godina
axos kaže...
stručnjak kaže...

Da...boli me briga za dizajn :) Što onda uzeti da vrijedi 100 kn a ne da vrijedi 40 a da dizajn platim 60:)? Može biti 140mm ili 200mm.

Frka85
14 godina
stručnjak kaže...
axos kaže...
stručnjak kaže...

Da...boli me briga za dizajn :) Što onda uzeti da vrijedi 100 kn a ne da vrijedi 40 a da dizajn platim 60:)? Može biti 140mm ili 200mm.

Prioritet protok ili tišina? Samo hr ili iz vana?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 15:50 (axos).
14 godina

Mislim da ti je ovo no brainer kod nas kaj se budget ventova tiče ARCTIC COOLING F14 PWM, imao sam ih i puno dobiješ za cijenu, dobar omjer buke i performansi.

A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
16 godina
axos kaže...
stručnjak kaže...
axos kaže...
stručnjak kaže...

Prioritet protok ili tišina?

Nešto između... nebi da imam turbinu u kućištu a ne treba mi niti ukras koji samo vrti, ako je dobar, može i sa led-om.

Frka85
14 godina
stručnjak kaže...
axos kaže...
stručnjak kaže...
axos kaže...
stručnjak kaže...

Prioritet protok ili tišina?

Nešto između... nebi da imam turbinu u kućištu a ne treba mi niti ukras koji samo vrti, ako je dobar, može i sa led-om.

Led uglavnom stave na nekvalitetne ventilatore (iako ima izuzetaka). Za 200mm ima jako malo izbora tako da je 140mm možda i najbolja opcija.

Po mom mišljenu najbolji omjer uloženog i dobivenog su arctic. Ako se ide na nešto bolje onda su to ventilatori tipa Silent Wings 3 ili NB eLoop ili thermalright. Ili ako se ide na turbine onda noctua NF12 industrial na 3000 okretaja. Al svi navedeni su bitno skuplji oko 200kn komad. Nekad je tu bio enermax da popuni sredinu ali ih više ne viđam u našim trgovinama.

Ako imaš priliku uzet vani Aplenfohn WingBoost 2 su zanimljiva opcija za stotinjak kuna.

16 godina
Absu kaže...

Mislim da ti je ovo no brainer kod nas kaj se budget ventova tiče ARCTIC COOLING F14 PWM, imao sam ih i puno dobiješ za cijenu, dobar omjer buke i performansi.

Imao :) jesi li ih prodao? Ne izgledaju loše....naprotiv. Piše: noise o.3 sone, što bit to značilo?

Frka85
14 godina
PC ventilatori

Sone je jačina buke a 0.3 Sone je nekih 22.5 decibela.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Da, prodao sam ih u 12.mj., zasvrbilo me i htio sam isprobati Be Quiet PW2 ventove :), usput i cijelu crnu unutrašnjost imat u novom kućištu :D

imaju nešto bolji omjer buke i performansi ak se potrudiš da zamijetiš, ja sam frik za tišinu pa mi je kupnja bila dobra al većina ljudi se ne zamara sa time i razliku ne bi primjetila,

mislim da su do nekih 100kn najbolji izbor al poslušaj još preporuke forumaša, ima ih kaj su više ventova probali i znaju više, možda ima kaj bolje.

A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
16 godina
Absu kaže...

Da, prodao sam ih u 12.mj., zasvrbilo me i htio sam isprobati Be Quiet PW2 ventove :), usput i cijelu crnu unutrašnjost imat u novom kućištu :D

imaju nešto bolji omjer buke i performansi ak se potrudiš da zamijetiš, ja sam frik za tišinu pa mi je kupnja bila dobra al većina ljudi se ne zamara sa time i razliku ne bi primjetila,

mislim da su do nekih 100kn najbolji izbor al poslušaj još preporuke forumaša, ima ih kaj su više ventova probali i znaju više, možda ima kaj bolje.

Previše mi je dati za vent 150-200-250 kn po komadu...radije bih onda uzeo SSD. (imam ga u planu malo kasnije). Pošto uzimam samo vents opet nebih plaćao poštarinu 40-50 kuna pa sam ograničen na poslovnice u Splitu.

A ovi naši lihvari drže cijene kao da im je to zadnja kuna koju će zaraditi. Osobno se ne razumijem u ventilatore a i nije baš da mi se da kupit, isprobati pa eventualno prodati. Zato bih išao na sigurno da je omjer uloženog dobar a da ne kupim škart:) ako se razumijemo :)

Frka85
9 godina
PC ventilatori

Ima tko iskustva sa corsairovim ventovima. Imaju masne cijene, valjda nekaj vrijede onda. Imaju li neke bolje ležajeve il neku drugu spiku? Ak netko zna?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 21:18 (BOOMboy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BOOMboy kaže...

Ima tko iskustva sa corsairovim ventovima. Imaju masne cijene, valjda nekaj vrijede onda. Imaju li neke bolje ležajeve il neku drugu spiku? Ak netko zna?

Po mom mišljenu previše razvikani a ništa posebno. ML serija izgleda zanimljivo na papiru. Neki kažu da je super neki da nije. Nisam ih osobno imao prilike probati tako da ne bi znao.

9 godina
axos kaže...
BOOMboy kaže...

Po mom mišljenu previše razvikani a ništa posebno. ML serija izgleda zanimljivo na papiru. Neki kažu da je super neki da nije. Nisam ih osobno imao prilike probati tako da ne bi znao.

Aha. Imam cm hyper 212 plus i na njemu dva venta, jedan ima one gumice za vibracije drugi nema. Nekaj bi nabavil novije i sa tim gumicama. Bar da imaju 1500 rpm. I trebal bi neki dobar 140mm za ispuh na stražnjoj strani kučišta,po mogučnosti da ima sistem šaraf drito u njega . Trenutno nemam niti jedan na kučištu. Ova dva stara idu za usis na prednjoj strani. Pa ako netko ima neku preporuku? Naravno što tiše to bolje.

14 godina
BOOMboy kaže...
axos kaže...
BOOMboy kaže...

Aha. Imam cm hyper 212 plus i na njemu dva venta, jedan ima one gumice za vibracije drugi nema. Nekaj bi nabavil novije i sa tim gumicama. Bar da imaju 1500 rpm. I trebal bi neki dobar 140mm za ispuh na stražnjoj strani kučišta,po mogučnosti da ima sistem šaraf drito u njega . Trenutno nemam niti jedan na kučištu. Ova dva stara idu za usis na prednjoj strani. Pa ako netko ima neku preporuku? Naravno što tiše to bolje.

Ako se ima para i dobar omjer buke/protoka je prioritet, Noiseblocker eLoop I Silent Wings 3 su super rješenje.

9 godina
axos kaže...
BOOMboy kaže...
axos kaže...
BOOMboy kaže...

Ako se ima para i dobar omjer buke/protoka je prioritet, Noiseblocker eLoop I Silent Wings 3 su super rješenje.

Gdje tog ima za kupit kod nas?

11 godina

https://www.uzishop.hr/ventilatori/11357-noiseblocker-nb-eloop-series-140mm.html Nisu napisali tocan model jer im je bilo pretesko.

Modeli su B14-1, B14-2, B14-3 i PWM B14-PS, za detalje gledaj sluzbenu stranicu.

BeQuiet SW3 vidim samo u madjarskom ipon.hr sa ok cijenama dostave kolko vidim: https://www.nabava.net/search.php?q=be+quiet+silent+wings+3

Preporuka, ako mislis narucivati puno komada, naruci iz Casekinga set od 3 komada: 

https://www.caseking.de/noiseblocker-nb-eloop-fan-b14-1-140mm-3-stueck-lubu-035.html ili PWM:

https://www.caseking.de/noiseblocker-nb-eloop-fan-b14-ps-140mm-pwm-3-stueck-lubu-032.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 22:47 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
PC ventilatori

Ja imam  jos u kucistu dva venta od Fractala pa bih njih zamijenio s necim boljim, imam u kucistu jos jedan Noiseblocker PK-3. Sad mene zanima koji su bolji, Ti Noiseblocker ili Be Quiet silent wings 3? pricam o 140 mm ventovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Miro34 kaže...

Ja imam  jos u kucistu dva venta od Fractala pa bih njih zamijenio s necim boljim, imam u kucistu jos jedan Noiseblocker PK-3. Sad mene zanima koji su bolji, Ti Noiseblocker ili Be Quiet silent wings 3? pricam o 140 mm ventovima.

To je tu negdje. Noiseblocker ima duplu garanciju, BQ ima dupli MTFB. Ja sam uzeo NB samo iz razloga što su inovativniji, malo bolji dizajn i bili su mi nešto dostupniji za nabaviti. Al sve je to više osobni stav.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice