Pametne utičnice (kineske) - iskustva?

poruka: 4
|
čitano: 7.327
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pametne utičnice (kineske) - iskustva?

Pozdrav!

Gledan na ebay i raznim kineski9m ducanima i pojavilo se dosta pametnih uticnica (smart socket ili kako ih vec zovu). 

Npr:

http://www.banggood.com/Home-Plug-Wall-Smart-WiFi-Timing-Socket-Remote-Switch-EU-p-964802.html

http://www.gearbest.com/diy-parts-and-tools/pp_133575.html

http://www.ebay.com/itm/WIFI-SMART-POWER-SOCKET-TIMER-SWITCH-PLUG-WIRELESS-REMOTE-CONTROL-EU-/151561867163?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item2349ca8f9b

Imam par pitanja, vezanih na te (jeftine) uticnice.

1) One se "prijavljuju" na neki cloud servis i onda ih ja kontroliram preko app na mob i isto sam prijavljen na taj cloud? Ili ih direktno kontroliram bez nekog cloud servisa izmedju? Ne smeta mi taj cloud servis, ali ako je on neki jednokratni, mogu ga u svakom trenutku ugasiti i ja se mogu je*ati s tim utičnicama onda...

2) Imaju li mjerenje potrošnje (kwh metar) da se moze pratiti koliko i kada se trosi?

3) Jesu li sigurne? Od kratkog spoja, pozara, slicnog? I jesu li sigurne za uredjaje koji su u njih ukljuceni (prenapon i slicno)? 

4) opcenito dojmovi, iskustva, zelje i pozdravi...

Ja bih ih koristio za cirkulacijsku i filter pumpu, a dobro bi mi dosle i za el.pec koja je u garazi.

Hvala svima na pomoci i savjetima!

Pozdrav

davor07

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pametne utičnice (kineske) - iskustva?
Ma to se da napraviti sa arduinom pro mini,relejem i ESP8266 prejednostavno.
Samo treba dobro posložiti u mali prostor
robimarko@gmail.com
17 godina

Nemam konkretnog iskustva, ali generalno koliko sam ja shvatio gledajući slične stvari:

1) Vjerojatno se prijavljuju samo u tvoju lokalnu mrežu a putem neke aplikacije pristupaš.

2) Mjerenje potrošnje ovisi o modelu (možda ima i takvih modela u ponudi), kod ovih to ne vidim.

3) Budi svjestan da je ovo s linka tipični kineski proizvod - može biti siguran, ali i ne mora. Ja osobno ne bih tome previše vjerovao (ali ja sam unaprijed preoprezan :)). Jedino opasnosti za priključene uređaje u principu nema (jer to samo uključuje / isključuje trošilo) ali ostalo je nepoznato. Recimo, ja ne bih nikako na to uključivao peć (ili bilo koji drugi snažniji uređaj), ali neki manji uređaj (recimo te pumpe) bi takva utičnica trebala izdržati (iako pazi i tu - pumpe imaju motor, dakle induktivna su trošila, pa to može biti problematično ako nije predviđeno konstrukcijom prekidačkog sklopa u tim utičnicama).

4) Netko drugi će više znati...

KaeR
14 godina
Sve ovisi kakav relej koriste unutra,tj. kakve kvalitete i koliku struju može podnijeti.
Ostalo je više manje nebitno,koriste android i ios aplikaciju za kontrolu u tvojoj lan mreži
robimarko@gmail.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice