3. na posiljke koje narucujete IZVAN EU placate carinu i pdv na vrijednost iznad 150 eura
mala digresija - PDV iznad 22 eura, ne 150.
3. na posiljke koje narucujete IZVAN EU placate carinu i pdv na vrijednost iznad 150 eura
E pa to mene zanima, jel 22€ ili 150€
Ako je 150€ onda se napkon mogu naručivati prave stvari iz Amerike i Kine i sličnih, a ako je 22€, onda id alje ostaje samo za sitnice...
Ako je 150€ onda se napkon mogu naručivati prave stvari iz Amerike i Kine i sličnih, a ako je 22€, onda id alje ostaje samo za sitnice...
PDV iznad 22, carina iznad 150.
PDV iznad 22, carina iznad 150.
Znači, ako kupim, recimo kučište iz kine, cijene 100€, na to će mi se dodati 25€ PDV-a?
da, carina odlazi na 150 eura a pdv nam raste za ravno 5 kn vise(sad je 165 kn a bio je 160).
Znači, ako kupim, recimo kučište iz kine, cijene 100€, na to će mi se dodati 25€ PDV-a?
Točno.
Jako karikirano, ako kupuješ, npr. robu koja ima carinsku stopu od 10%:
Ako je do 22 eura, ne plaćaš ništa.
Ako je od 22 eura do 150 eura, plaćaš samo PDV.
Ako je preko 150 eura plaćaš prvo 10% carine, a na to 25% PDV-a.
znači jedino kupovina do 80 tak eura je bez nameta....??? Za non-EU govorim...
Ne, več do 22€...
covjece jesi ti slijep? jel ti znas procitat sto ti se pise iznad? pa dajte ljudi malo ozbiljnosti.
Sorry nisam skužio...Sad kužim..A de bičujte me odmah, stavio je objašnjenje dok sam tipkao svoje pitanje, hebemu...Ili ninđao me...
Majko božija... Bez uvrede kolega ali ovo ti stvarno nije tribalo
Bože, čovjek posta pitanje mili sekundu poslije detaljnog odgovora i odma na streljanu...
Bože, čovjek posta pitanje mili sekundu poslije detaljnog odgovora i odma na streljanu...
odgovor mu je na prosloj strani tako da...
i mogo bi malo uredit prvi posto da ljudi krivo ne shvate jer ono vrijedi za posiljke, ne za unos robe osobno.
Čudi me ta Austrija..Pa sjećam se kad sam kupovao rivu tnt2 ultra, bila je dooosta jeftinija...Jel nitko više ne ide tamo kupovat ?
Ispada da je srpski emmi još najbolji izbor...
Nope, ne cvjetaju u Austriji ruže, ditech (največi at shop) je ok 5-10% razlike u cijeni s ADM. Akcije doduše koje imaju se itekako isplate
Nope, ne cvjetaju u Austriji ruže, ditech (največi at shop) je ok 5-10% razlike u cijeni s ADM. Akcije doduše koje imaju se itekako isplate
E baš sam to htio napisat - kod njih kad je akcija, onda je stvarno AKCIJA (od cipela do elektronike), dok je kod nas samo mazanje očiju...
Npr da se ubost jako fini laptop na akciji uvijek...Ono buraz je kupio laptop u njem doslovno u pola naše cijene...
Evo gledam sada http://www.computeruniverse.net i ne mogu nac Hrvatsku.
Znam da je neki dan bila. Moguce da rade na stranici i da ce nas u ponedjeljak staviti u EU zemlje. Pokusa sam na vise jezika i sema naci, ali nigdje nema Hrvatske.
Bliži se i taj datum . Sljedeći tjedan smo EU pa je sada samo pitanje trenutka kada će netko nešto kupiti, pa da vidimo.
Evo gledam sada http://www.computeruniverse.net i ne mogu nac Hrvatsku.
Znam da je neki dan bila. Moguce da rade na stranici i da ce nas u ponedjeljak staviti u EU zemlje. Pokusa sam na vise jezika i sema naci, ali nigdje nema Hrvatske.
Merkelica povukla :-)
Da, evo prepoznaje Hrvatsku i shippaju prema nama, jedini je problem dostava DHL-om od 30 eura :/
Bliži se i taj datum . Sljedeći tjedan smo EU pa je sada samo pitanje trenutka kada će netko nešto kupiti, pa da vidimo.
Kao čekamo našeg Neila Armstronga...
Pa sad gledam po ovoj stranici i nije baš extra povoljno ako uzmem u obzir da to treba i doć do mene i ako budem trebao nešto relamirati da će to trajati 3 mjeseca .
Pa sad gledam po ovoj stranici i nije baš extra povoljno ako uzmem u obzir da to treba i doć do mene i ako budem trebao nešto relamirati da će to trajati 3 mjeseca .
Kao što je kolega spomenuo, isplati se eventualno uzimati po većim akcijama, a do tih akcija ja se držim domaćih hehe
Evo sad usporedujem cijene u http://www.computeruniverse.net/ i http://www.adm.hr/
U DE ducanu je ogromna usteda s tim da su neke komponente bolje ( memorija je avion prema ovome iz adma, kuciste je srebrno ( skuplje ), u adm je jedina 780 koja ima ).
Ako stavimo da je € 7.5 ( znam da nije, ali stavit cemo da je ) usteda s postarinom i dodatkom za kreditnu karticu ( AMEX ) je i dalje velik. Treba uzet i u obzir da su cijene u ADMa za gotovinu, nemam zivaca gledat karticne cijene u cijeniku.
P.S.
Nisam stavio vodeni kuler jer nemaju neki izbor.
Extreme Digital ima slične cijene kao ova njemačka i nemaš brige oko dostave i tih cirkusa iz njemačke. Ajd sastavi isti komp u Extreme digitalu da vidiš baš.
euro ti je pao ispod 7.5
Extreme Digital ima slične cijene kao ova njemačka i nemaš brige oko dostave i tih cirkusa iz njemačke. Ajd sastavi isti komp u Extreme digitalu da vidiš baš.
Ne mogu usporedit, jer nema pola stvari koje sam naveo.
Ni proc, ni maticna, ni kartica. Nisan dalje gleda.