Pozdrav ekipa!
Vjerujem da ste svi već čuli za popularni Amazonov e-čitač Kindle. Posljednja generacija (trojka) je već donekle preboljela dječje bolesti eink uređaja te je postao poprilično koristan gadget. No, već se neko vrijeme nagađa o mogućem skorom izlasku nove generacije Kindle-a. Nažalost još nema službenih informacija, ali prije nekoliko dana je Amazon kupio domenu kindlescribe.comšto je potaklo nova nagađanja.
Sudeći po imenu (scribe?) moguće je da će novi uređaj imati mogućnost prihvaćanja bilješki preko touch screena, što je po meni fenomenalno. Ako se ne varam neki tableti dolaze sa stylusom i mogu se koristiti na taj način (HTC Flyer?), ali opet, sumnjam u ugodnost takvog korištenja (LCD ekran naspram e-papira). Čudi me što već nije više zaživjela takva funkcija u tabletima/e-čitačima (ili pak što apple i to nije patentirao :P) jer bi moglo biti jako korisno (osobito za studente). Na primjer, na predavanjima si, profa izvodi čuda na ploči, ti pišeš po kindleu, što on automatski spremi u pdf (il neki drugi format, al to bi zbilja bilo zakon), što onda kasnije možeš gledat na pc-u il Kindleu (prednost gledanja na Kindleu bi bio odgovarajući format stranica). Vjerujem da bi ova funkcionalnost bila korisna velikom broju ljudi. Naravno, da bi takav način bilježenja bio ugodan, stylus bi morao biti precizan, a rezolucija ekrana što veća. Naravno upitna je ugodnost pisanja po 6'' (?) ekranu.
Nagađanja su da bi mogao izaći možda već u rujnu (iako sumnjam), a ako ne, onda vjerojatno do kraja godine. Trenutno mi je frend u Americi te preko njega namjeravam nabaviti Kindle, ali kako je datum još nepoznat, a vraća se uskoro, mislim da ću ipak uzeti trojku (cca 800kn :D).
Što vi mislite o ovakvom novom konceptu e-readera/scribera, da li je zakon, revolucionaran ili pak ništa novo (mene je oduševio)?