Homemade vodeno

poruka: 5
|
čitano: 1.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Homemade vodeno

Evo ovako,hoću si napraviti vodeno hlađenje,imam crijeva,radijator,pumpu,sada me zanima dali je dovoljno jaka pumpa od akvarija u kojem je bilo oko 200l vode(onakav kao što ima u zoo akvarij,imao kod kuće) i radijator je skinut s renault 5 turbo,i hoće li to raditi kako treba? Pumpu i radijator mislim izbaciti iz sobe,negdje gdje je uvjek stalna niska temperatura i ostavio bih da 0-24/7/365 mi cirkulira vodu u pc-u.

edit

Koliki rezervar moram napraviti? I mislio sam sipati antifriz,kolika je razlika po temperaturama između antifriza i vode?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 6:56 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Homemade vodeno
Ja ti mogu napraviti par testova što se tekućine tiće. Kad sa mora dođem onda ću...
Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Homemade vodeno
dombak1608 kaže...
Ja ti mogu napraviti par testova što se tekućine tiće. Kad sa mora dođem onda ću...

Može ako ti nije problem.

16 godina
Homemade vodeno

Nema ti šta radit testove jer razlike u temperaturi nema,

Antifriz ti služi isključivo za zaštitu protiv smrzavanja (do -40C), malo protiv prokuhavanja (106C) i zaštita od kamenca/korozije.

Ako vec radiš takav sistem destilirana voda ce ti bit dovolja ali sumljam da je pumpa od akvarija dovoljno dobra za hladit procesor jer sam vidio da zna zastajat u radu {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Homemade vodeno
bik kaže...

Nema ti šta radit testove jer razlike u temperaturi nema,

Antifriz ti služi isključivo za zaštitu protiv smrzavanja (do -40C), malo protiv prokuhavanja (106C) i zaštita od kamenca/korozije.

Ako vec radiš takav sistem destilirana voda ce ti bit dovolja ali sumljam da je pumpa od akvarija dovoljno dobra za hladit procesor jer sam vidio da zna zastajat u radu {#}

Ja bih radije antifriz jer to će meni stajati negdje gdje je uvjek temperatura do 0-ciljao sam imam na terasi(unutarnja strana kuće blizu moje sobe) duboki pa napraviti nekako u njemu da mi bude taj hladnjak,valjda bi dobio vrlo dobre temperature,neznam meni nikad nijedna od svih pumpi koje sam imao nije zastala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice