Znaci TV je spojen sa hdmi kabelom sa racunalom kad ugasim ili upalim svjetlo(u boravku ili u kuhinji recimo) na kratko se prekine konekcija ili tocnije zamraci ekran na tv-u i onda se vrati sve u normalno stanje! sa ostalim uredajima nemam problema niti kad je xbox360 spojen problem se ne manifestira samo sa gore navedenom kombinacijom! Inace mi i nije toliki problem samo me zanima ako se moze ukloniti a da nije kupovina novog hdmi kabela od 11metara(mozda je duzina problem?) :-)
Hdmi prekida kad upalim i ugasim svjetlo!
- poruka: 5
- |
- čitano: 3.187
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
LOL, meni se zamrači slika kad zatvorim kuhinjsku napu!
Nemam pojma kak ti pomoć, samo velim :p :)
Ljudi ce mislit da trollam ali ja ozbiljno mogu i snimit problem nekako ako bas hocete!
Znaci TV je spojen sa hdmi kabelom sa racunalom kad ugasim ili upalim svjetlo(u boravku ili u kuhinji recimo) na kratko se prekine konekcija ili tocnije zamraci ekran na tv-u i onda se vrati sve u normalno stanje! sa ostalim uredajima nemam problema niti kad je xbox360 spojen problem se ne manifestira samo sa gore navedenom kombinacijom! Inace mi i nije toliki problem samo me zanima ako se moze ukloniti a da nije kupovina novog hdmi kabela od 11metara(mozda je duzina problem?) :-)
Ako imaš mogućnosti, probaj spojiti KOMP i/ili TV na neku drugu utičnicu u prostoriji. To bi moglo eliminirati problem.
Nije to baš toliko čudna pojava koliko se čini; uzrok je strujni impuls pri uključivanju trošila (svjetla u tvom slučaju), koji se prenese na druge bliske vodiče, a razlog zašto se osjeti je vjerojatno u loše oklopljenom HDMI kabelu. Nažalost, tu se ne može puno pomoći, osim da se kabel nekim drugim putem provuče (tj. da bude dalje od električne instalacije - ako je to u tvom konkretnom slučaju izvedivo) ili da se koristi kvalitetniji kabel.