HD slika na PC-u

poruka: 4
|
čitano: 2.699
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HD slika na PC-u
pitanje

Pozdrav!

Čitao sam u zadnjem Bugu o HD groznici, ali se malo pisalo o tome što je sve potrebno da bi se HD slika mogla gledati na kompjuteru preko TV kartice. Točnije, ostao sam zbunjen: u jednom trenutku mislio sam da treba najobičnija DVB-T kartica, pa je poslije bilo riječi o kartici koja mora podržavati MPEG-4 itd. itd.

Dakle, moži li mi netko pojasniti: što je sve potrebno da bi se gledala slika HD kvalitete (konkretno ciljam na MAXtv HD) na kompjuteru? (imam Terratec Cinergy T USB XS FM i grafičku Nvidia Geforce 7950GT)...

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: HD slika na PC-u

Koliko sam shvatio, TV-kartica niti ne mora podržavati MPEG-4 ali se u tom slučaju zadatak dekodiranja prebacuje na grafičku karticu i / ili glavni procesor... provjeri, nisam siguran.

To je što se toga tiće.

Ne kužim kakve veze tvoj Terratec prijamnik ima s MaxTv-om, pošto se MaxTV prima preko posebnog uređaja kojeg dobiš od T-coma, a ovaj Terratec je za primanje DVB-T signala... ?

17 godina
Šime kaže...

Ne kužim kakve veze tvoj Terratec prijamnik ima s MaxTv-om, pošto se MaxTV prima preko posebnog uređaja kojeg dobiš od T-coma, a ovaj Terratec je za primanje DVB-T signala... ?

Pa nitko ti ne brani spojit MaxTv Set-top-box na ulaz tv kartice:-)
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Robiant kaže...
Šime kaže...

Pa nitko ti ne brani spojit MaxTv Set-top-box na ulaz tv kartice:-)
 Da, ali kako da spojim HDMI izlaz iz boxa na TV karticu? Mislim da je jedino rješenje nabavit DVI splitter pa spojit direkt na monitor putem HDMI->DVI kabla...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice