Dali komp smije radit 24/7

poruka: 103
|
čitano: 16.663
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Dali komp smije radit 24/7
Stoja kaže...

Meni RAM ne predstavlja problem, dapače volim gledat da je što nakrcaniji(trenutno imam nekih 1369MB zauzetih od "samo" 6142MB)Al kao što rekoh tu i tam restartam komp pa se isprazni hehe. Al inače znam ga i tokom dana bacit u sleep al ipak mi je draže kad mi je komp u punoj spremi za cirka 5 sekundi, inače mu treba i koja minuta da se skroz digne(ne da mi ga se palit čim se dignem, nego kad mi komp treba pa mi se onda neda čekat xD

pogresno! Sa tom kolicinom memorije raspolazem i ja i nakon 10 tak dana nonstop rada racunara, svi potrebni podaci se smjeste u RAM i tada PC doslovice leti, odziv raznih programa je munjevit. Nakon restarta RAM se prazni pa ponovo opet sve moras ucitavati u RAM. Uopce ne treba resetirati PC. Kod mene te sesije traju po 2 mjeseca, zadnja je bas pukla prije neki dan, a trajala je 50-tak dana, razlog je bio BSOD. A PC je radio ko flak i gotov svih 6 GB RAM je Vista x64 nakon 50 dana pocela da koristi, sve je bilo u RAMu i PC je letio.

17 godina
neaktivan

Hehehehhe

Jel ti to hoces reci da je visti potrebno 6 GB rama i 50 dana da pocne raditi kako treba. tj letiti ;)

Meni win 7 na 4 gb rama leti od paljena kompa ;)

Nemam pojma kako izgleda BSOD na win 7 jer ga na dva kompa jos nisam vidio.

17 godina
AIX 2.0 kaže...

Electrolytic capacitor aging. When used heavily or over an extended period of time (1+ years) a PSU will slowly lose some of its initial wattage capacity. We recommend you add 20% if you plan to keep your PSU for more than 1 year, or 25-30% for 24/7 usage and 1+ years.

http://www.thermaltake.outervision.com/

Ovo thermaltake kaze, valjda ovi znaju vise od nas.

Stvar je u tome da prosječni komp ne jede više od 250W, tj. jači ne više od 450W pri max. opterećenju, ako kupiš napajanje da je ok nemaš nikakvih problema, ionako se uvijek uzme jače nego što komp može vuči. Npr ja imam 550W Chiefteca kod frenda je još jača konfiguracija radila ok na 400W Codegenu tijekom 1 god (sad ga je promjenio jer je uzeo novi komp) tako da ako ne kupuješ na knap problema neće biti...

Isto tako kad komp radi po noći troši 50akW i napajanje nije po opterečenjem i manje se troši.

A i ovo moraju napisati da se osiguraju, da je to toliko izraženo vjeruj mi ne bi firme držale kompove stalno upaljene po 5-6 godina. A i za napajanje je jači šok kad se pali/gasi nego kad radi, to vrijedi i za ostale komponente.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
16 godina

Ispricavam se adminu teme,samo jedno malo pitanje sto bi se dogodilo kada nebi zamjenio pastu ni na procesoru ni na hladnjaku,soryy ako sam napisao pogresno-''Hladnjaku''.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Ispricavam se adminu teme,samo jedno malo pitanje sto bi se dogodilo kada nebi zamjenio pastu ni na procesoru ni na hladnjaku,soryy ako sam napisao pogresno-''Hladnjaku''.

Vjerovatno, bi se stvorili "zračni jastuci"(otežao bi se proces prijenosa topline sa procesora na hladnjak) koji bi uzrokovali porast radne temp. procesora.

Peace and Love _ Frankenstein Build
15 godina
neaktivan
psn: trash98 UP THE IRONS FROM CROATIA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Znaci i dalje bi komp radio normalno??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Znaci i dalje bi komp radio normalno??

Da, ali prati temp. procesora. Ne bi smjela drastično porasti, možda par stupnjeva, a ako drastično poraste tada hladnjak ne nalježe ispravno na procesor.

Peace and Love _ Frankenstein Build
17 godina

neki to mažu kao eurokrem i samim tim rade kontraefekt.

zaboravlja se da nije sve jezgra ispod onog lima na kućištu procesora i ne treba zalitat cijeli lim.

pozdrav svima
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

zaboravlja se da nije sve jezgra ispod onog lima na kućištu procesora i ne treba zalitat cijeli lim.

Ajme koji lik, još svoju glupost stavi na youtube. Maže li ga on maže kao da će ga jesti.

Kadir beneath Mo Moteh
15 godina
neaktivan
blacko kaže...
torrente kaže...

Ajme koji lik, još svoju glupost stavi na youtube. Maže li ga on maže kao da će ga jesti.

kolko sam ja naučio treba samo na sredinu ispustiti "kapljicu" i jednostavno stisnuti hladnjak, samo će se razliti po potrebnoj površini.Tak i treba ili ?

Dont bug me!
16 godina

Ispricavam se adminu teme,ja imam jedno pitanje,moj komp je star 4 godine,1 GB RAMA, Intel Procesor 3.00 GHz,e napajanje neznam,jer na kutiji od kucista pise 400W a pokraj utikaca gdje stekam kabal za struju pise 230w...Kome vjerovati i dali je sigurno ostaviti komp upaljen stalno na 230W,komp mi stoji na stolu preporucenom za to i otvorio sam mu jednu stranicu na kucistu ...Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.8.2010 14:56 (Softwer).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Softwer kaže...

Ispricavam se adminu teme,ja imam jedno pitanje,moj komp je star 4 godine,1 GB RAMA, Intel Procesor 3.00 GHz,e napajanje neznam,jer na kutiji od kucista pise 400W a pokraj utikaca gdje stekam kabal za struju pise 230w...Kome vjerovati i dali je sigurno ostaviti komp upaljen stalno na 230W,komp mi stoji na stolu preporucenom za to i otvorio sam mu jednu stranicu...Hvala unaprijed

to ti nije 230w nego 230v

ありがとうございます /// http://asukaanime.weebly.com/uploads/4/1/1/8/4118513/downloads.txt
16 godina

Ma nebitno,pitam samo smijel radit stalno na 230V i cemu vjerovati na kutiji sto je napisano od kucista ili pokraj utikaca gdje stekam struju za kuciste,,

0 0 hvala 0
17 godina
Softwer kaže...

Ispricavam se adminu teme,ja imam jedno pitanje,moj komp je star 4 godine,1 GB RAMA, Intel Procesor 3.00 GHz,e napajanje neznam,jer na kutiji od kucista pise 400W a pokraj utikaca gdje stekam kabal za struju pise 230w...Kome vjerovati i dali je sigurno ostaviti komp upaljen stalno na 230W,komp mi stoji na stolu preporucenom za to i otvorio sam mu jednu stranicu na kucistu ...Hvala unaprijed

sve je u najboljem redu..to 230 necega je rad tvoje elktricne mreze doma...a ovo 400 necega je snaga napajanja i nema veze sa onim 230 necega.

uzivaj.

teško vrijeme za matore
17 godina
neaktivan

To na utičnici su ti volte, sve normalne utičnice u Hr ti rade na toj voltaži. Što se tiče toga ne brini ;)

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Znaci smijem g ostavit da radi tsalno,psata je promjenuta ima jedno 2 mj,dobro je isprasen....??(Dali ima kakve opasnosti od pregoravanja kompa ili komponenti).??

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Softwer kaže...

Ma nebitno,pitam samo smijel radit stalno na 230V i cemu vjerovati na kutiji sto je napisano od kucista ili pokraj utikaca gdje stekam struju za kuciste,,

230V je napon mreže (strujne) a 400w je snaga koju napajanje može isporučiti.

Komp može radit 24/7/365 ako je hlađenje ok. Glavno da se ništ ne pregrijava (CPU - max 65c, grafa - 70c, diskovi - 35c).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina

ovako CPU-52 MAX

GPU:52

HDD-- 39 MAX

MATICNA PLOCA-49 max

Jel to normalno i dal smije radit stalno na tim temperaturama...? :) :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Miješaš napon i snagu, nemo to veze jedno s drugim. Pripazi malo na temperature, i ako je hlađenje ok može komp radit kolko hoćeš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Preživjet će. Temp su ok (disk je malo topliji ali moje barracude rade na 41c pa im ništa nije).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina

CPU-52 MAX

HDD-- 39 MAX

MATICNA PLOCA-49 max

Pa pitam jesul te temperature normalne i dal komp smije radit stalno na takvim temperaturama

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Softwer kaže...

ovako CPU-52 MAX

HDD-- 39 MAX

MATICNA PLOCA-49 max

Jel to normalno i dal smije radit stalno na tim temperaturama...? :) :)

Hdd je malo topal, ali sve u svemu ok.

Probaj se malo poigrati sa kablovima ako znaš što radiš da dobiješ bolji protok zraka, čudno mi je da je disk tako topal, sigurno je sav jadan okružen kabolvima. :D

16 godina

Ne nije okruzen kablovima,a cuo sam na ovom forumu da se neke komponente konfiguriraju od topline te da im ne smeta toplina,sto vi mislite o tome svemu?''....

0 0 hvala 0
17 godina

sto bi onda torrentasi sa seedanjem trebali svako mjesec dana nesto servisirat?

pozeljno je da je stalno upaljen na stabilnoj elektricnoj mrezi...ne mislim na one instalacije po barakama,kada susjeda upali peglu ili vibrator,tebi padne napon.

paljenjem i gasenjem se cini veca "steta".

teško vrijeme za matore
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

HAHAHHA nema toga kod mene ja sam izć bosne(Tomislav) hahah mreza je stabilna

0 0 hvala 0
16 godina

Al sve u svemu havla vam na savjetima i na trudu da mi objasnite kojekakve stvari veoma sam dosta naucio---... :) hvala puno

0 0 hvala 0
15 godina
Softwer kaže...

e care ja bi ti samo preporučo da zatvoriš tu stranicu, jer je bolji protok zraka, a kad otvoriš prašine ti bude u kompu ko u priči ( provjereno) x) ja bio otvorio stranicu, pa pogledo temp , bila kakvih 1 - 2 stupnjeva niža al nakon par dana mi je bilo prašine pun kommpjutor , tako da mi se nije zbog tog svidjelo,,

17 godina
neaktivan

Ako mu stoji na stolu prašine previše ne bi trebalo biti, iako ja preferiram zatvoreno i zbog buke

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da ali kad zatvorim stranicu,komp mi je puno bucan,prebucan.....

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice