Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.207.347
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: CPU chat tema
ansha kaže...
chaselol kaže...

Dobro dingospo "mocna platezna moc" gdje ti je high end desktop platforma, imas vec zastarjelu tehnologiju kod sebe, dvije generacije kasnis 

Imas seljacki mentalitet ako mislis da bi trebao imat high end pc samo zato sta si ga moze priustit. Gazda IKEA-e zivi u malom stanu i vozi 25 godina star Volvo a covjek je milijarder. Samo on nije balkanac...

Nije to seljacki mentalitet nego jednostavno tvoj IQ ne dozvoljava tebi da shvatis raspravu od 2-3 citiranja na forumu. Sve je ok, idi skuvaj caj deda i opusti se. Kamilicu i to duplu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
CPU chat tema

CPU ako ne radi na 90C potencijal mu nije u potpunosti iskorišten i to se računa kao bacanje para.

17 godina
Friday kaže...
nixass kaže...
Stjepanj kaže...
Netko je spomenuo da ima naj hw na forumu? Tko je taj?👊

ja, imam cluster EC2 rackova pod sobom trenutno i doslovno :p

Jesu "usvirani"? Gorstak kaze da hardver nije dobar ako nije usviran...

evo doso je covjek sa vaservagom pa ustimava sada.

odvrtim CB kasnije pa javim

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 12:46 (nixass).
17 godina
odjavljen
nixass kaže...

Trebas ti to delidat - stjepanj vec vidi bottleneck...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
nixass kaže...

Trebas ti to delidat - stjepanj vec vidi bottleneck...

"racun" za struju bi svakako smanjilo, a kolko bi to bio sizifov posao.. prije serveri odu u otpis nego kaj zavrsis 2% posla :D

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
protjeran
dmx kaže...

i3 8350k 1512 kn a i5 8600k 2237 kn u mall hr https://www.mall.hr/procesori/intel-procesor-i3-8350k-box-coffee-lake  https://www.mall.hr/procesori/intel-procesor-i5-8600k-box-coffee-lake

Pa to je odlicna cijena u hrvatistanu na release day, kroz par mjeseci bi cijena trebala pasti sto bi znacilo da ce se za cca 2k kn moci ubost gaming kralj. 

Prije god dana ja sam svoj 6600k platio cca 2000kn, danas za prakticki iste novce dobijes cpu koji u gamingu nema konkurencije (osim mozda 8700k u nekim situacijama ), hvala ti AMD.

X3M kaže...
war3_tft kaže...

i5 8600k test

Ne znam koliko je izvor povjerljiv, ali rezultati su 5Ghz 1.2v Prime95 pod vodom 62 stupnja.

Ako je ovo tocno 4.8-4.9 ide bez problema pod zrakom, pogotovo za gaming za sto ce ovaj cpu velika vecina i koristiti.

da, sa vodenim od $370 USD

meni osobno puno bolje izgledaju 8400 i 8700 i cijenom i performansama

Zato sam i spominjao 4.8-4.9 Ghz koji ce se hladit puno jeftinijim solucijama, a tih 5Ghz nek u stres testu ide 15 stupnjeva gore s nekim aio opet super.

Jbg coffee ti daje izbor, mozes ga prilagoditi svom hladenju i opet imas zvijer, 4.8 za zrak, a 5.2 za jace vodene solucije, kod ryzena s druge strane lupas u plafon na 4Ghz (ako ima srece) i nemres dalje da imas ne znam kakvo hladenje. 

17 godina
war3_tft kaže...
dmx kaže...

i3 8350k 1512 kn a i5 8600k 2237 kn u mall hr https://www.mall.hr/procesori/intel-procesor-i3-8350k-box-coffee-lake  https://www.mall.hr/procesori/intel-procesor-i5-8600k-box-coffee-lake

Pa to je odlicna cijena u hrvatistanu na release day, kroz par mjeseci bi cijena trebala pasti sto bi znacilo da ce se za cca 2k kn moci ubost gaming kralj. 

Prije god dana ja sam svoj 6600k platio cca 2000kn, danas za prakticki iste novce dobijes cpu koji u gamingu nema konkurencije (osim mozda 8700k u nekim situacijama ), hvala ti AMD.

za par mjeseci je Ryzen2 vani, a vjerojatno i novi panicni release Intela sa novim socketom :p

8 godina
protjeran
chaselol kaže...

Dobro dingospo "mocna platezna moc" gdje ti je high end desktop platforma, imas vec zastarjelu tehnologiju kod sebe, dvije generacije kasnis 

Javi mu se lik koji je do prije mjesec dana imao onog oronulog FX-a, branio ga po forumu ko oči u glavi, a svako ko je imao i5/i7 novije generacije nazivao budalom koja baca pare a ima "osmojezgrenog" FX-a koji će tek prodisat kad igre budu koristile više jezgara. 

Paradoks je da danas te igre zbog kojih se kupovalo FX intelov dualac žvače neuporedivo bolje od "osmojezgrenog" FX-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 13:07 (honor8).
16 godina
war3_tft kaže...

moramo sad zahvalit i intelu jer će amd spustit cijenu pa opet amd-u jer je spustio cijenu...

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 13:24 (dery).
13 godina

FX i dalje ima bolji min fps od g4560 kad dodje do CPU intensive scena, jer se dvije jezgre osjetno brze zaguse, ali jbga bolje kenjati okolo po forumu i biti fanboy nego doci do komada hardvera i vidjeti kako on u sustini radi, jer je ipak sve sto procitas na internetu istina 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
nixass kaže...

za par mjeseci je Ryzen2 vani, a vjerojatno i novi panicni release Intela sa novim socketom :p

Koliko sam citao upitno dal ce uopce izac u q1 2018, al nek me netko ispravi ako grijesim. Radi se o Ryzenu+ koji bi trebao imati nesto vece frekvencije, ako ce promjene biti vecinom bazirane na visoj frekvenciji ne bi tu trebalo biti nekog veceg pomaka, al ajd barem cemo imati vise toga na izbor.

EDIT:

chaselol 

Uvijek se "zanemaruju", a sad su se odjednom poceli spominjati 1% low fps kad treba branit AMD. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 13:22 (war3_tft).
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

FX i dalje ima bolji min fps od g4560 kad dodje do CPU intensive scena, jer se dvije jezgre osjetno brze zaguse, ali jbga bolje kenjati okolo po forumu i biti fanboy nego doci do komada hardvera i vidjeti kako on u sustini radi, jer je ipak sve sto procitas na internetu istina 

Ti si ovo upravo napisao na internetu

Freak Show Inc.
14 godina

Nakon ovih preliminarnih recenzija, potvrdilo se ono što smo i predviđali. Intel već godinama nema nikakav napredak na polju procesora, al doslovno nikakav. IPC je unutar nekoliko godina u par posto razlike što je potpuno zanemarivo. Sad samo prodaju tvornički naclockane procesore, koji su isti već godinama te je pomak Coffee Lake naziva generacije, koji je zapravo Kaby Lake, koji je zapravo Sky Lake... samo u povećanju broja jezgara za 50% po sličnim cijenama sadašnjih procesora iz te iste generacije. To je zapravo samo po sebi super, a sve ostalo je čisto razočaranje počevši od činjenice da svake godine forsiraju novu ploču koja je zapravo ista kao i prethodne, i tako dalje. Konfuzija u kompaniji je vidljiva i po onom sramotnom HEDT lansiranju quad core procesora koji su ama baš potpuno besmisleni, isto kao šte je sada potpuno besmislen i7 7800X !! Čisti cirkus. Sreća po njih pa su godinama bili debelo ispred AMD-a po performansama pa ih ovo stagniranje nije koštalo te su enormno veća i moćnija korporacija od AMD-a financijski. Canon Lake bi valjda trebao biti nekakav napredak, treba vidjeti kada bude dostupno više informacija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 13:46 (itomic009).
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Nakon ovih preliminarnih recenzija, potvrdilo se ono što smo i predviđali. Intel već godinama nema nikakav napredak na polju procesora, al doslovno nikakav. IPC je unutar nekoliko godina u par posto razlike što je potpuno zanemarivo. Sad samo prodaju tvornički naclockane procesore, koji su isti već godinama te je pomak Coffee Lake naziva generacije, koji je zapravo Kaby Lake, koji je zapravo Sky Lake... samo u povećanju broja jezgara za 50% po sličnim cijenama sadašnjih procesora iz te iste generacije. To je zapravo samo po sebi super, a sve ostalo je čisto razočaranje, počevši od činjenice da svake godine forsiraju novu ploču, koja je zapravo ista kao i prethodne i tako dalje. Konfuzija u kompaniji je vidljiva i po onom sramotnom HEDT lansiranju quad core procesora koji su ama baš potpuno besmisleni, isto kao šte je sada potpuno besmislen i7 7800X !! Čisti cirkus. Sreća po njih pa su godinama bili debelo ispred AMD-a po performansama pa ih ovo stagniranje nije koštalo te su enormno veća i moćna korporacija od AMD-a financijski. Canon Lake bi valjda trebao biti nekakav napredak, treba vidjeti kada bude dostupno više informacija.

Evo objasnjenje zasto coffee ne moze na 100/200 ploce klik. Iako socket ima jednak broj pinova 1151, kod coffee lejka neki imaju drugaciju ulogu nego kod sky/kaby, smanjen je broj "reserved" pinova tj broj "power supply" pinova je povecan sa 128 na 146, a "ground" pinova sa 377 na 391. Pitanje je onda zasto nisu stavili skroz novi socket, a glasine koje imaju dosta smisla govore da su ubrzali sve to skupa zbog ryzena.

Ako si mislio da je x299 smijesna platforma prcitaj ovo  Znam da je link sa smecarskog wccftech-a, al procitao sam to na jos par mjesta.

Vazno da je pomutnja na trzistu napravljena i da je to sad prava utrka, sad cemo fino imati vise izbora ovisno o svojim potrebama i to sve skupa po boljim cijenama.

11 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ček zašto svi ignoriraju cijenu?! 2.200 kn na launchu za 8600k!? Odlicna cijena, 6600k je bio preko 2.500 na launchu.

6c/6t visoki clock, 2.200kn - Oce ko kupit 6600 sa maticnom?

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
dery kaže...

hard ocp razočaran sa kavom nije mu niti dao ocjenu. Riza je i dalje zakon.

Sve je rečeno u ovoj rečenici:

Coffee Lake is more about power and Intel making more money per wafer while getting something into the Desktop market so AMD's Ryzen stops making it look so bad.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
13 godina
protjeran
CPU chat tema

Gamers nexus 8700k test

Iako su dobili dosta los cip na 4.9Ghz i nafilanim naponom na 1.4v pod boljim AIO 76 stupnjeva u blenderu, kad se frekvencija malo snizi sto je u njihovom slucaju bilo 4.7GHz 1.35v 63 stupnja Prime 95.

Izgleda da su ovaj put stavili malo bolju majonezu, a poslusajte i sta covjek kaze kako je ponasanje temperatura do 4.9-5Ghz 

, zapravo ono o cemu sam pricao da bi temp ispod 5.0Ghz trebale biti ok klik  .

TLDR; Uzmes neki solidan zracni hladnjak, stavis 8600k (koji bi se trebao manje grijati?) na 4.8GHz i nema te nitko po pitanju gaminga i to sve sa lijepim temp.

Evo i malo gaming rezultata, bf1 na stock frekvencijama prvo mjesto, sta reci nego --- 

11 godina
neaktivan

Jedino mi nije jasno kako tako mala razlika spram 7600 u bf1... Ocekivao sam bas u BF1 da ce biti veliki boost zbog jezgri.

EDIT: Moguce da je test bio u Single playeru pa zato. BF1 i 4 imaju znacajnu razliku u performansama između SP i MP. U bf4 mi je gpu bio lockan na 99% sa FXom, a u MP jedva prelazio 60%. 

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 15:56 (D3lBoy).
12 godina
war3_tft kaže...

...kad se frekvencija malo snizi sto je u njihovom slucaju bilo 4.7GHz 1.35v 63 stupnja Prime 95.

pa to je teška pušiona, onda radije uzmeš 8700 non k verziju sa 4,6 turbom i kasnije neku jeftiniju matičnu

daleko manje para, a razlika u perfomansama minimalna

15 godina
CPU chat tema
malo testova
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
war3_tft kaže...

...kad se frekvencija malo snizi sto je u njihovom slucaju bilo 4.7GHz 1.35v 63 stupnja Prime 95.

pa to je teška pušiona, onda radije uzmeš 8700 non k verziju sa 4,6 turbom i kasnije neku jeftiniju matičnu

Ali tu nema upgrade path. Ja sam prije x godina uzeo intela i nisam mogao nista nego preselit se u drugu zemlju da uzmem drugi stroj.

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
war3_tft kaže...

Ja sam samo pokazivao kako se ponasaju temperature na nizem kloku. To je istina sto kazes za 8700, samo sto je taj turbo na single core, ne znam koliki mu je boost kad se upogone sve jezgre.

Ako je svrha primarno gaming onda najbolje ici na jos jeftiniji i5.

EDIT: Evo 8700k primjerice ima turbo na sve jezgre 4.3 GHz

.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 17:01 (war3_tft).
16 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Gamers nexus 8700k test

Iako su dobili dosta los cip na 4.9Ghz i nafilanim naponom na 1.4v pod boljim AIO 76 stupnjeva u blenderu, kad se frekvencija malo snizi sto je u njihovom slucaju bilo 4.7GHz 1.35v 63 stupnja Prime 95.

Izgleda da su ovaj put stavili malo bolju majonezu, a poslusajte i sta covjek kaze kako je ponasanje temperatura do 4.9-5Ghz 

, zapravo ono o cemu sam pricao da bi temp ispod 5.0Ghz trebale biti ok klik  .

TLDR; Uzmes neki solidan zracni hladnjak, stavis 8600k (koji bi se trebao manje grijati?) na 4.8GHz i nema te nitko po pitanju gaminga i to sve sa lijepim temp.

Evo i malo gaming rezultata, bf1 na stock frekvencijama prvo mjesto, sta reci nego --- 

Hmm, vidim samo da je 8700K puno skuplji na 20% većem taktu, brži samo 7-11% od 1700X u igri, dakle ljubitelj jedne jezgre. Istina, cijena je 23% viša, za 20% viši takt, ali dobivene performanse nisu baš očekivanih 20%.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Hmm, vidim samo da je 8700K puno skuplji na 20% većem taktu, brži samo 7-11% od 1700X u igri, dakle ljubitelj jedne jezgre. Istina, cijena je 23% viša, za 20% viši takt, ali dobivene performanse nisu baš očekivanih 20%.

Naravno da ne moze bit tolka razlika u gpu bound scenariju. 

17 godina
war3_tft kaže...

Gamers nexus 8700k test

4.8GHz i nema te nitko po pitanju gaminga i to sve sa lijepim temp.

Pa i do sada si imao prvo mjesto s i7. I sad ćeš radi 5 fpsa potrošiti 400 € :)

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ovo jako tuzno podsjeca na Prescott vrijeme kad je Intel silnim megahercima htio uhvatiti Athlon 64. Mislim da su ovom serijom stigli do kraja puta. Nadajmo se nekoj novoj Core2 arhitekturi...

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
Friday kaže...

Ovo jako tuzno podsjeca na Prescott vrijeme kad je Intel silnim megahercima htio uhvatiti Athlon 64. Mislim da su ovom serijom stigli do kraja puta. Nadajmo se nekoj novoj Core2 arhitekturi...

Pentium 4 situacija. 

Nope.
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Friday kaže...

Pentium 4 situacija. 

Pa je, identicna situacija.

Freak Show Inc.
15 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ah ta 2003, te zlatne revolucionarne godine, athlon64 na s.939 pločama sa nvidia čipsetima i prvi nvidia sli, uh...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
protjeran
Onaj tko ima sky/kaby i7 naravno da mu se ne isplati, al evo npr netko kao ja sa sky i5 bi imao itekakav skok da uzme coffee i5 8600k koji ce imat prakticki iste performanse kao 8700k, a kroz par mjeseci ce kostat cca 2k kn.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice