Ne postoji Malware za WP.
Dakle, uci u Insider, staviti na Release Preview, nadograditi na 1703, zadnji build,
nakon toga hard reset i restorati postavke iz backupa.
Lumia 650 - radi savrseno, a slabiji je procesor od L640.
Ne postoji Malware za WP.
Dakle, uci u Insider, staviti na Release Preview, nadograditi na 1703, zadnji build,
nakon toga hard reset i restorati postavke iz backupa.
Lumia 650 - radi savrseno, a slabiji je procesor od L640.
Ne bi ženin mobitel na insider verzije, već sad mi se žali na česte instalacije i restarte.
Znači ništa drugo već uraditi hard reset pa restore backupa?
Treba mi pomoć.
Ženina Lumia 640 ima win 10 i spora je ko puž.
U notifikacijama sam našao ovo:
Da li je ovo neki sistemski proces ili je pokupila nekakav malware? Ako da, ima li neki antimalware za w10 mobile i da li općenito ima neki cleaner za sistem?
I kod mene na L640ds ima isto to a viruj mi pojma neman šta je to
Ne bi ženin mobitel na insider verzije, već sad mi se žali na česte instalacije i restarte.
Znači ništa drugo već uraditi hard reset pa restore backupa?
Release Preview kanal ti daje sluzbenu nadogradnju, ako je vec nisi dobio:
10.0.15063.332
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_version_history#Version_1703_.28Creators_Update.29_2
Sluzbeno taj mobitel podrzava Creators Update, tako da provjeri dali je nadogradjen do kraja.
Obavezno MicroSD karticu, aplikacije na telefon, a sve drugo na karticu,
jer aplikacije sa kartice rade sporije.
Release Preview kanal ti daje sluzbenu nadogradnju, ako je vec nisi dobio:
10.0.15063.332
Kod mene je 15063.297
Ma i kod mene, desktopi su vec dobili 322 build, uskoro ce i mobile, neki su vec dobili, ovisi o operateru.
Ma i kod mene, desktopi su vec dobili 322 build, uskoro ce i mobile, neki su vec dobili, ovisi o operateru.
Jesi ti siguran u ovo? Ne nadograđuje li se 10-ka sama od sebe, bez uplitanja operatera?
Genijalno..... Zasto je to super vijest za mene? Koliko puta sam rekao da mi je zao sto W10M propada a ti i dalje tupis za primitivnim djecijim razmisaljenjm da se ja radujem tome.... Al ok..... To je nivo razgovora ovdje jer ionako samo djeca koriste ocigledno W10M. I policajci al to je tu negdje ....
Sala je vrlo glupa...
Sala je vrlo glupa...
... ili meta
Hvala... Od tebe se i ne ocekuje nista drugo....
Prije sedmicu sam bio prinudjen kupiti supruzi Android. Nakon 4 godine koristenja starog HTC 8X, koji je otisao u vjecna lovista.
U Telecomu nije bilo bukvalno niti jednog na stanju, trazili smo L650, morala bi cekati duze od sedmicu i sl., takodje neki shopovi u koje imam povjerenja nisu imali L650, te smo odustali.
Uzeli Sony Xperia XA...na prvu mi se svidio, dao se elegantno urediti start ekran, sat vremenska prognoza i odlicni sony wallpaperi.
Skoro da sam htio uzeti sebi na "probno" koristenje, a njoj dati L950 (sreca pa nisam :) ).
Prve iritantne stvari su bile s glupavoscu GUI-a (npr. Chrome i address bar na vrhu telefona...)
Dok nismo skontali da nece nikako sinhronizirati Outlook kontakte u imenik. Na prvu pomislim da nesto Google zafrkava Microsoft, kao sto je bilo s YouTube aplikacijom.
Ali onda vidim da ne prikazuje ni Google kontakte (iako je regularno dodan account). Milion peripetija, stopiraj kontakte, brisi memoriju, stopiraj phone app...googlaj, slican problem, ali skoro niko nije rijesio kvalitetno. Na kraju sam obrisao memoriju od sistemske Contact Storage aplikacije, i odjednom su se pojavili... do kada vidjecemo. Da su kontakti kojim slucajem bili lokalni, a obrisao contact storage, ostala bi bez njih...
To je bazicna funkcionalnost...a osjecao sam se kao da se peglam s Linuxom.
Sada se zaista brinem, sta ako budem morao sebi kupiti Android...? Jednostavno nemam vremena za te gluposti.
Vidim kolega torent još veoma popularan ovdje, možda popularniji i od samog WP-a na svj. razini
Nego, je se na ovom sustavu što pomaklo nabolje, aplikacije i tako... nisam u toku... ili je još na razini nula cijela nešto sitno...
Prije sedmicu sam bio prinudjen kupiti supruzi Android. Nakon 4 godine koristenja starog HTC 8X, koji je otisao u vjecna lovista.
U Telecomu nije bilo bukvalno niti jednog na stanju, trazili smo L650, morala bi cekati duze od sedmicu i sl., takodje neki shopovi u koje imam povjerenja nisu imali L650, te smo odustali...
Nakon jedno 4-5 god na wp i ja sam od nedavno na androidu i chrome i address bar na vrhu telefona je bila isto prva stvar koja mi je zasmetala, ali jedno pitanje googletu i stvar rijesena :)
https://android.gadgethacks.com/how-to/move-chromes-address-bar-bottom-your-screen-android-0176946/
Ne znam jel ima neko jednostavnije rjesenje ali ja sam kontakte sa outlooka prebacio tako sto sam ih expotrovao u save file pa sam taj file importovao na google. Sad nevezano za tvoj post.
Nefer bi bilo sad da poredim performanse mate 9 i L640 xl. Da sam npr. imao 950 ili 950XL uporedio bih i same performanse a ovako, jedino sta mi sa wp-a nedostaje je nacin prikaza multitaskinga (iako se sve otvorene aplikacije nisu mnogle zatvoriti sve odjednom). Bio sam navikao na wp, i os mi je i dalje drag ali to sranje sa neoptimiziranuscu aplikacija (npr. messenger se otvara 12 jebenih sekundi) je odlucilo da predjem na android i nisam se pokajao. Ne znam zasto ljudi imaju potrebu stajati na stranu odredjenog OS-a. Mozda i znam, naviknu i postanu subjektivni i pocnu baljezgat. Ako se stvari poprave mozda se i vratim na wp, do tada cu valja jos uvijek pratiti ovu subjektivnu temu :)
Edit: sjetio sam se da mi sa wp jos nedostaje i onaj hepek na tastaturi sa kojim se pomice kursor :)
Vidim kolega torent još veoma popularan ovdje, možda popularniji i od samog WP-a na svj. razini
Nego, je se na ovom sustavu što pomaklo nabolje, aplikacije i tako... nisam u toku... ili je još na razini nula cijela nešto sitno...
Jest. Sa 0,4% sislo na 0,3%
https://www.statista.com/statistics/266136/global-market-share-held-by-smartphone-operating-systems/
U Telecomu nije bilo bukvalno niti jednog na stanju, trazili smo L650, morala bi cekati duze od sedmicu i sl., takodje neki shopovi u koje imam povjerenja nisu imali L650, te smo odustali...
Nakon jedno 4-5 god na wp i ja sam od nedavno na androidu i chrome i address bar na vrhu telefona je bila isto prva stvar koja mi je zasmetala, ali jedno pitanje googletu i stvar rijesena :)
https://android.gadgethacks.com/how-to/move-chromes-address-bar-bottom-your-screen-android-0176946/
Ne znam jel ima neko jednostavnije rjesenje ali ja sam kontakte sa outlooka prebacio tako sto sam ih expotrovao u save file pa sam taj file importovao na google. Sad nevezano za tvoj post.
Nefer bi bilo sad da poredim performanse mate 9 i L640 xl. Da sam npr. imao 950 ili 950XL uporedio bih i same performanse a ovako, jedino sta mi sa wp-a nedostaje je nacin prikaza multitaskinga (iako se sve otvorene aplikacije nisu mnogle zatvoriti sve odjednom). Bio sam navikao na wp, i os mi je i dalje drag ali to sranje sa neoptimiziranuscu aplikacija (npr. messenger se otvara 12 jebenih sekundi) je odlucilo da predjem na android i nisam se pokajao. Ne znam zasto ljudi imaju potrebu stajati na stranu odredjenog OS-a. Mozda i znam, naviknu i postanu subjektivni i pocnu baljezgat. Ako se stvari poprave mozda se i vratim na wp, do tada cu valja jos uvijek pratiti ovu subjektivnu temu :)
Edit: sjetio sam se da mi sa wp jos nedostaje i onaj hepek na tastaturi sa kojim se pomice kursor :)
Hvala za tip oko chrome-a.
To sa importom na Google ne bi radilo u ovom slucaju, jer nisu prikazivani ni kontakti s Google-a, jednostavno to je bug.
A inace, uredan nacin je da ih uopste ne prebacujes - samo dodajes Outlook account. Isto kao sto na WP dodajes Gmail account.
Dostupan trenutno i najskuplji WindowsMobile uredjaj - sa tri godine jamstva.
Cijena - 2050€:
https://haym.info/produkte/telekommunikation/handys-smartphones/?dsp=details&id=6C28479
Acer Jade Primo LTE sa dockom za Continuum 650€:
https://www.electronicshop24.at/product_info.php?products_id=300000001658300854
HP Elite x3 sa dockom za 750€:
http://www.syswork.at/sw/index.html?open&mid=Artikel&artid=smpho-0113
U par dana se pojavilo dosta novosti u Austriji - s tim da HP Elite X3 dolazi i u skupljim varijantama,
ali je dostupno tek kroz 9 dana.
To je profi oprema, dobra alternativa za:
1886,22€ sa porezom.
Razlika je 155€, ali je za Panasonic lakse razvijati i integrirati aplikacije,
nego za Win CE 5.0.
Mi smo u firmi koristili MX9 od Honeywell-a, sve je to OK, ali razvijanje unutarnjih aplikacija je veoma skupa,
tako da je za UWP platformu jednostavnije i jeftinije doci do programera.
poz,
imam 930 - i problem sa viberom, ne zeli mi dati notifikaciju na pocetnom keranu kad dode poruka ili poziv. mobitel je lock inace,a ostalo sve radi,recimo poziv,mai ili whatsapp (em se cuje kad dode poruka) em je na ekranu ikonica - a kod vibera ni zvuka ni slike
netko mozda zna kako sta bi trebalo urediti da radi?
thx
Odlazi i moj zadnji Windows Phone... U pitanju je Lumia 730 DS, kupljena u siječnju 2015., garancija istekla. Imam sve papire, dodatke i kutiju, updatean na W10M, moguće je vratiti na 8.1 Denim.
Cijena 400 krznenih. Pa ako netko od preostalih ljubitelja platforme ima želju kupiti, pošaljite PP.
Isprike na off-topic.
ako ideš na android, jesi našao kaj za nekih 2500? malo gledam i sam da rješim l830 i odem na android nakon 6 godina WP-a... jer novih mobitela od MS-a ili poznatijih marki ni u talonu. šteta.
bio je u igri xiaomi note 4x radi baterije, ali su mi uletili neki dukati pa sam se odlučio na OP 3T, malo je preko tvog buđeta.
ne znam baš oko izbora za taj cjenovni rang, ja sam se vodio da ima kaj čišći sistem, a tu osim nexus linije (čisti stock android), spomenuti oxygen os od op-a i motorole G/Z serije i nema baš nekog izbora, svi trpaju sneke svoje đinđe.