- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jeli iko probao ovo: https://www.reddit.com/r/windowsphone/comments/5vihpg/speed_up_1gb_phones/
Po komentarima izgleda da dosta pomaže. dadn?
Imam L950 i koristim Tele2 mrežu, živim u pograničnom dijelu gdje je signal slabiji i u određenim dijelovima kuće nemam signala ali vrlo dobro znam gdje imam signal. I ako mi je mobitel bio bez signala, donesem ga u dio kuće gdje sigurno ima signal, on neće sam pronaći signal. Svaki put moram nanovo tražiti signal i kad odaberem svoju mrežu imam 2-3 crtice 3G signala. Ista stvar kad idem u HR preko granice, znači mora imat signal, mobitel ga ne dobije dok ga ručno ne pronađem. To sam primijetio i kad sam koristio L920 na win10m, dok na wp8.1 nije imala tih problema.
Je li još netko primijetio ovakav problem?

Zaboravio si link :)
Nije da mi je stalo, ni prethodni nisam koristio, ali eto radi hejtera koji su nedavno likovali.
Znate kada ce se to desiti? Kada bude bogatija ponuda na storeu. Osobno znam dosta ljudi koji su windows uređaje usključili skroz jer nema adekvatan fejs, snapchat i jos neke sitnice.
Os kao os im se sviđa kada su gledali moju L930, ali ih odbija manjak aplikacija.
Hoćete da se platforma probije, dovraga hoću i ja, ali neće se to desiti dok se ne uvedu najosnovnije aplikacije koje koristi danas 90% mladeži.
Lumia uređaji su dobri za starije ljude koji nisu zahtjevni, kao moj ujak. Uzme mobitel da nazove, pošalje poruku i pročita vijesti i vrlo je zadovoljan uređajem dok sestra koja ima L640 kuka kako nema snapchat, fejs trokira ili nece da se učita itd itd.
E kada se sve to ostvari ova platforma će dobiti krila
Znate kada ce se to desiti? Kada bude bogatija ponuda na storeu. Osobno znam dosta ljudi koji su windows uređaje usključili skroz jer nema adekvatan fejs, snapchat i jos neke sitnice.
Os kao os im se sviđa kada su gledali moju L930, ali ih odbija manjak aplikacija.
Hoćete da se platforma probije, dovraga hoću i ja, ali neće se to desiti dok se ne uvedu najosnovnije aplikacije koje koristi danas 90% mladeži.
Lumia uređaji su dobri za starije ljude koji nisu zahtjevni, kao moj ujak. Uzme mobitel da nazove, pošalje poruku i pročita vijesti i vrlo je zadovoljan uređajem dok sestra koja ima L640 kuka kako nema snapchat, fejs trokira ili nece da se učita itd itd.
E kada se sve to ostvari ova platforma će dobiti krila
Sa vecinom stvari se slazem, osim sa ovom pricom o zahtjevnim korisnicima - tacnije ježim se od nje.
Tebi je prosjecan teenager sa facebook-om i snapchatom pojam zahtjevnog korisnika?
Slazem se ja da nedostatak tih "narodnih" i "djecjih" aplikacija najvise koci Windows mobile platformu (btw, facebook ne valja niti na jednoj platformi), ali zvati takve korisnike zahtjevnim...fakat je previse.
Ovo je spisak aplikacija koje cesto ili redovno koristim na L950, a koje sam nedavno objavio u odgovoru nekome ovdje (svako malo zapravo pisem slican post):
2Day, 8Zip, Admin Shell (SSH Client), Authenticator, Fiction Book Reader, Fotor, LG WebOS TV Remote, Metro Transmission (client za Transmission torrent), Navi Computer, NextGen Reader, OBD AutoDoctor, OpenPGP fur Windows Phone, PassKeep, Polarr Photo Editor, ProShot, Remote Desktop, Reslio Sync, Skype for Business, Sparkasse mBanking, WiFi analyser...
Vjerovatno spadam u grupu "starijih" ljudi u odnosu na tvoju sestru ili tebe, ali ako je "snapchat" zahtjevnost u odnosu na ove...onda su nam "zahtjevi" mladje raje prilicno jadni.
Nebih se čudio da si i ti policajac, jer po pismenosti spadaš u klasu običnog patrolnog policajca.
Možda ti smeta ako su ti dali olovku i blok, al od nečeg moraš krenuti.
...
Slazem se ja da nedostatak tih "narodnih" i "djecjih" aplikacija najvise koci Windows mobile platformu (btw, facebook ne valja niti na jednoj platformi), ali zvati takve korisnike zahtjevnim...fakat je previse.
...
To i jeste problem. Da WM pada tek kad je potrebno zadovoljiti stvarno zahtevnog korisnika, ni po jada, ali on pada kada je potrebno zadovoljiti onog prosečnog i verujem da bi MS prodao dušu da su ga autori baš takvih aplikacija adekvatno podržali u trenucima kada je platforma i dalje rasla.
Osim toga, i ako pričamo o "ozbiljnim" primenama, isto kao što u temi ima dosta postova sa pobrojanim raznim utilityjima koje koje neki koriste na WM, isto tako ima i postova gde drugi navode ne manje ozbiljne aplikacije koje im na platformi nedostaju. Tako da svakako nije istina da nema ničega, ali bih rekao da app gap postoji u (gotovo) svakoj oblasti i utoliko mislim da ne stoji stav (koji se često pojavljuje u temi) da je WM platforma "za znalce": nekima korektno vrši posao, ali teško da nema alternativu, osim eventualno na nekom emotivnom planu.
Ima koja dobra app za praćenje potrošnje internet prometa?
Ove dvije-tri "Data usage" ili ne rade na desetki ili imaju ocjenu 1-3 zvjezdice...
Ima koja dobra app za praćenje potrošnje internet prometa?
Ove dvije-tri "Data usage" ili ne rade na desetki ili imaju ocjenu 1-3 zvjezdice...
ja koristim sistemske informacije Postavke ->Mreža i bežična veza -> Potrošnja podataka. Tamo se može vidjeti ukupna potrošnja i koliko koja aplikacija troši,. mogu se postaviti ograničenja pa i onemogućiti pristup internetu mimo wifi-a.
Meni to zadovoljava potrebe, pa nisam niti tražio neku drugu aplikaciju. Ali evo npr. Network Data ima 5 zvjezdica i UWP je.
jel ima kakva dobra app za FM radio sa RDS-om
Kad i whatsapp digne ruke onda je definitivno kraj
Rečeno je (na screenshotu koji si postavio) da zaustavljaju razvoj "do daljnjeg" (until further notice). To obično znači da trenutno nemaju planova da razvoj nastavljaju u bilo koje dogledno vreme.
jel ima kakva dobra app za FM radio sa RDS-om
Najbolja aplikacija za FM krugoval koju sam uspio naći je Radio FM Phone (by Lars Nowak). Nema reklama, ima najbolje sučelje od svih ponuđenih, nema nepotrebnih dodataka koji zahtijevaju konekciju. Ostale su vrlo loše i čudno mi je da nitko ne napiše aplikaciju kako Bog zapovijeda, pa makar više nikada ne mora izbaciti nadogradnju. Ako je netko našao neku bolju a da smo propustili neka napiše.
taj radio imam ali nema RDS
Širiš deziinformacije jer nigdje nije rečeno da zaustavlja razvoj za stano nego da privremeno zaustavljaju...
Ne širim dezinformacije. Privremeno zaustavljanje = kraj, osim ako ne skoči udio tržišni, a to se neće nikad pa ni onda dogoditi.
WP je gotova priča.
Sad čekamo novi reboot od MS-a.
Kako rekoh kada i whatsapp digne ruke to je onda definitivan kraj WM10.

@izzy... nisam se mislio miješati, ali kad već inzistiraš. Jedno je što bi ti i ivan(4) htjeli, a nešto sasvim drugo je ono što će ispasti.
U ovom slučaju, riječ je o UWP aplikaciji. To je ona aplikacija koja se koristi i na desktopu i tabletu i notebooku, a ne samo na WPu. Mislim da je malo vjerojatno da će se Viber odreći cijelog W10 tržišta od oko pola milijarde W10 strojeva.
Novi reboot MS-a je već tu - "Microsoft is today rolling out build 15042 and 15043 for PC and Mobile to those in the Fast ring. Today's builds include mostly under the hood changes and fixes, as this last stretch of development focuses on polish rather than new features." (Izvor:WC od sinoć) To su inače oznake verzije W10 koje predstavljaju novu tzv. creator verziju W10, i trebaju postati retail kroz mjesec-mjesec i pol dana.
Bok, trebam preporuku za neki WindowsPhone uređaj. Best buy? Ima li što novo/friško da je izašlo?
Trenutno sam na redmi 3s i zadovoljan sam veoma ali čuo sam da su Windows Phone uređaji odlični pa sam se zaželio promjene malo.
Što će ugasiti Viber? Gdje ne radi 4g, na WP-u?? Pa to sve koristim svakodnevno!
Best buy - do kojeg cjenovnog razreda?
Do 3000kn je 950 XL, sad je najpovoljnija u NeutrinoMobile shopu:
Polovne Lumie 950 su na njuškalu od 1200kn na dalje:
Izrazito dobra kupnja, ali bilo bi super da možeš pogledati prije kupnje, provjeriti papire telefonski sa trgovinom gdje je kupljeno,
itd., jer ako je ukradeno, ostaneš i bez novaca i telefona.
This week at MWC, Alcatel finally announced the long expected availability of the Windows 10 Mobile powered Alcatel Idol 4S. It will be coming to Europe this June following “high interest of Windows 10 fans and enterprise smartphone users” and has been rebranded the Alcatel IDOL4 Pro (Its original leaked name).
For those unfamiliar with the specs of the IDOL4 Pro its a 5.5 inch Full HD (1080P) AMOLED display. Internals wise, the device packs a powerful combination of the Snapdragon 820 paired with 4 GB of RAM making It one of the most powerful handsets to run Windows 10 Mobile in a year. It also comes with 64GB of storage, SD Card Support and a decent 21 megapixel camera. When it comes to looks, it adheres to the modern smartphone trends of a metal and glass sandwich with a glass back and gold accented metal trim around the sides.
It’ll set you back about 599 Euroswhen it first releases in June.
Pa u zadnje 4 godine nemam problema sa IE-om ni Edge-om.
Jedino što ne radi kako spada je Cortana ako je sve na HR podešeno.
Al mala dobro razumije EN i DE.
This week at MWC, Alcatel finally announced the long expected availability of the Windows 10 Mobile powered Alcatel Idol 4S. It will be coming to Europe this June following “high interest of Windows 10 fans and enterprise smartphone users” and has been rebranded the Alcatel IDOL4 Pro (Its original leaked name).
For those unfamiliar with the specs of the IDOL4 Pro its a 5.5 inch Full HD (1080P) AMOLED display. Internals wise, the device packs a powerful combination of the Snapdragon 820 paired with 4 GB of RAM making It one of the most powerful handsets to run Windows 10 Mobile in a year. It also comes with 64GB of storage, SD Card Support and a decent 21 megapixel camera. When it comes to looks, it adheres to the modern smartphone trends of a metal and glass sandwich with a glass back and gold accented metal trim around the sides.
It’ll set you back about 599 Euroswhen it first releases in June.
O yes prvi i jedini vjerovatno mob u 2017 sa w10m... nazire se svjetlo na kraju tunela.... A mozda neko zaje...a sa baterijom....
U životu treba odabrati kvalitetu nad kvantitetom.
Osim kad je u pitanju novac. Onda treba odabrati kolibu u šumi.