WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.977.401
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
kizo2703 kaže...

Gdje god gledaš, piše samo ''Not available yet'' za 730. A 730 dual SIM ima samo za Poljsku.

Denim

OS version: 8.10.14226.359

Firmware version: 02040.00021.14521.55002

OS i firmware version neće otkriti za koju regiju je mobitel bio prvotno namijenjen, zato sam ga pitao za Extra + Info. Tj. od tamo treba očitati 2 informacije:

- manufacturer name

- mobile operator

Plus, za Rusiju, Ukrajinu, Azerbedžan, Bijelorusiju i Kazahstan postoji Denim update. Ako netko želi, može potražiti kako promijeniti regiju mobitela (radi se na vlastitu odgovornost, jer se radi o kompletnom flashanju uređaja, skupa s Osom i firmware - om). Ima i tu na temi rasprava kad je krenuo Denim, nekoliko kolega i ja smo prebacili svoje 930 na skandinavsku regiju.

A Mađarsku sam spomenuo jer sam primjetio s ostalim uređajima da su slobodni uređaji najčešće mađarska verzija, pa mi je bilo logično da je i 730 od tamo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 17:24 (WackyZG).
14 godina
WindowsPhone - Općenito

evo, info ispod RAM-a.

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

0 0 hvala 0
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Ljudi, ja mislim da ću se riješavati svoje Nokie Lumie 925. Od 8mj prošle godine je već treći put otišla na servis.

Dešavalo se da kada kamerom slikam budu bijele ili crne slike kada uslikam, baterija se dugo punila i riknuo mi jack za slušalice. pa je bila na servisu i onda nakon toga servisa mi se dešavalo da uđem u kameru i slika sva crna, oću slikat ni blic se ne pali i opet na servis i zamjene kameru i ažuriraju firmware. I danas ju opet odnio na servis radi istog problema i ultra dugog punjenja baterije jer se nekada zna puniti i po 4h a da se ne na puni na 100%.

Sve u svemu, do ponedjeljka moram čekati da li će se Nokia i dalje zadržati kod mene ili će ići dalje nekome

Nokia Lumia 925 & Windows phone 8.1 FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zahtjevaj jednostavno novi uredaj?!
A ne da jos pokvareno nekom prodas neispravan uredaj..
13 godina
neaktivan

Da li ako na servisu ne mogu popraviti kvar na telefonu, moraju dati isti novi?

16 godina
neaktivan
WackyZG kaže...

OS i firmware version neće otkriti za koju regiju je mobitel bio prvotno namijenjen, zato sam ga pitao za Extra + Info. Tj. od tamo treba očitati 2 informacije:

Nisam ni rekao da hoće, nego da 730 DS ima samo za Poljsku.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
Apachy kaže...

evo, info ispod RAM-a.

1022 i 000-33 su mi bile bitne stavke. Znači, imaš unbranded europski model. Koliko sam ja upoznat, trebao je doći sa instaliranim Denimom? I da, na onoj stranici nećeš moći pratiti izlazak update - a za svoj model, jer je "generički model" za cijeli kontinent, nije definiran kao verzija za neku zemlju.

15 godina

Svaki se put požalim na bateriju i ništa ne poduzmu u vezi nje, ažuriraju mob preko lumia recovery tool-a i sve se pobriše sa njega i to je to, zamjene kameru i ništa više. Niti ga testiraju niti ništa jer inače piše to na papiru, bar u Agram servisu, a ja ga nosim u mobis. Vidjet ću ako i dalje bude pokazivao neke znakove neispravnosti idem tamo i zahtjevam novi uređaj ili neki u tom cijenovnom rangu

Nokia Lumia 925 & Windows phone 8.1 FTW
13 godina
WindowsPhone - Općenito

Nije ti ni mobis ništa bolji, ja sam triput nosio uređaj radi kvara i još nije popravljen. Rekli su mi doslovce "Tužite nas".

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

@Wacky - da dosal je sa denimom, al vidim sad da npr. poljska verzija ima noviji firmware i os verziju. Jel to znaci da nadogradnje mogu dobivat samo preko PfD-a?

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

0 0 hvala 0
16 godina
Apachy kaže...

@Wacky - da dosal je sa denimom, al vidim sad da npr. poljska verzija ima noviji firmware i os verziju. Jel to znaci da nadogradnje mogu dobivat samo preko PfD-a?

Ako baš izričito ne želiš ići u PfD, ne moraš, doći će i na ostale urešaje uskoro OTA update, vidiš da Denim tek sada dolazi na neke uređaje. Vjerojatno rade ekstenzivno testiranje za svaki region kako bi bilo što manje bugova. Jedini razlog zašto bi prešao na PfD trenutno je uskori izlazak GDR2 update - a, da mene pitaš. 

16 godina
odjavljen
Jos jedan nacin za uradit hard reset. U dialeru utipkati ##777#.
http://wmpoweruser.com/a-novel-way-to-hard-reset-your-windows-phone/
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
13 godina
WindowsPhone - Općenito

pozdrav svima!

kolega

mi je dobio lumiu 520 prilikom pretplate na jutarnji list jos ljetos i sad mu je zvučnik poceo krčati jako pa me zanima kuda poslati na servis. Mob je dosao otkljucan tako da ga ne mogu slat u neki centar. Dali bi mogao u mobis u osijek?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

dosao update i za Lumiu 636 i sada kad ga downloadam pise mi da je preuzeto ali nemoze biti instalirano i kao error 80188301

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Mogu li se pouzdati u Here Drive+ jer namjeravam prvi put autom u Zagreb.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
titko kaže...

Možeš, koliko sam uspio testirati mape nisu ništa lošije od googleovih, čak i bolje. Iako naravno ponesi i jednu normalnu kartu na papiru...čisto eto za sigurnost.  

Swedish latin super funk.
14 godina

Relativno precizne karte,po mom mišljenju bolje od googleovih

Samo je posvađana s POI barem u HRV

15 godina
titko kaže...

Po meni jako dobre karte, koristio sam ih za navigaciju baš po samom Zagrebu i uvijek su me dovele na odredište.

Jedini nedostatak od prijašnjih karata od Nokie je u tome što u Here nemožeš dodati točku u rutu (ili ja nisam shvatio kako).

15 godina
neaktivan
dasa69 kaže...
titko kaže...

Po meni jako dobre karte, koristio sam ih za navigaciju baš po samom Zagrebu i uvijek su me dovele na odredište.

Jedini nedostatak od prijašnjih karata od Nokie je u tome što u Here nemožeš dodati točku u rutu (ili ja nisam shvatio kako).

mozes kada drzis prstom na ekranu pa ti se pojavi tocka cini mi se. 

14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Here Mape, meni su se pokazale jako pouzdane.. ljetos sam išao u Bosnu sam, prvi put sam išao na dužu relaciju a da ne poznajem put i došao sam bez ikakvih problema. 
Čak znam jednog lika koji ih je aktivno korsitio za kamion i dobre su mu bile. 

Naravno, ne možeš se slijepo prepustiti navigaciji, prije puta malo proučiš rutu na karti, vidiš šta i kako pa onda pratiš navigaciju. 

www.wpnovosti.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 17:25 (majstorSZ).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Proslo ljeto prvi put isao kroz BIH za Drasnice (Makarska) i mogu rec da bez greske osim na dva mjesta prije Mrkonjic Grada pokazao na makadam put kao precica...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

I ja here mape samo koristim kao navigaciju, to mi je i bio jedan od razloga kupovine 1520-ke, testirao sam je sto po austriji sto po hrvatskoj u mjestima u kojima sam bio po prvi put. Veoma su pouzdane a i sam gps čip na lumiji mi je daleko bolji nego na ijednom androidu koji sam koristio, nadje satelit za 10 sekundi najvise.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Evo ja here koristim sad na androidu, radi isto dobro kao na lumiji.
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Nekada mi se telefon smrzne pa restartuje ili ugasi sa bijelim crticama na ekranu tokom sufranja ili YT. Šta da uradim plz ? Mob je pod garancijom ali me ti problemi nerviraju :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

iko ?

Popravio sa soft resetom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 19:47 (Silwncer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Silwncer kaže...

iko ?

Redom kreni sa soft resetom, pa hard reset ako se stanje ne popravi, a kao zadnja opcija koju možeš sam učiniti je reinstalacija software - a putem Nokia Care Suite - a. Ako ništa od navedenog ne pomogne, nosi u servis i neka rješavaju problem ili mijenjaju mob za drugi.

13 godina
Silwncer kaže...

Nekada mi se telefon smrzne pa restartuje ili ugasi sa bijelim crticama na ekranu tokom sufranja ili YT. Šta da uradim plz ? Mob je pod garancijom ali me ti problemi nerviraju :(

Možda dram, ja bi na tvom mjestu odnio uređaj u ovlašteni servis. 

Pokušaj eventualno napraviti hard reset, nije naodmet.

Fuck me I am famous.
11 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Dobio sam novi update na Lumia 636  kad ka skinem i krene priprema instalacije pise da nije moguce otvoiti update...Probao sam hard reset 2 puta ali nista nisam dobio.

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Imam jedan problem vezan uz pinovane stranice:

Znaci kada otvorim pinovane stranice one se otvore ali ne azurirane,to jest ne otvore se sa svježim vjestima nego sa onim koje sam zadnje čitao.

Isto tak mi otvara stranice na pola,znaći opet ju otvori tamo gdje sam stao na citanju,a ne na vrhu stranice

Jel imam netko iskustva sa ovim problemom?

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice