Uvoz mobitela iz kine

poruka: 42
|
čitano: 36.467
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Uvoz mobitela iz kine
acarnoje kaže...

Jiayu ne kopira nikoga.

http://www.modaco.com/page/news/_/android/android-reviews/jiayu-g2-review-r810 Jiayu G2 mi se cni kao neki galaxy s advance

ovaj tvoj (g3) ima linije iphona 5...jednostavno ne mozes izbjeci okolnosti...cemu kontrirati kad je tako uocljivo... {#}

12 godina
neaktivan
Uvoz mobitela iz kine
Pozdrav, planiram naruciti mobitel iz kine. Naime ja sam jos prije 3 god. Narucio 2 iphona replike i na tesku muku sam dosao do njih. Naravno problem na carini. Vidim da vise ne treba hakom dozvola sto je super. Sad planiram ponovo narucivati ali stvar je u tome sto je mobitel vrhunska replika iphona 5 i ima sve žigove od apple-a. Dali bi mogao ponovo imati probleme na carini zbog toga? Molio bih vas za pomoć. Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
007cro kaže...
Pozdrav, planiram naruciti mobitel iz kine. Naime ja sam jos prije 3 god. Narucio 2 iphona replike i na tesku muku sam dosao do njih. Naravno problem na carini. Vidim da vise ne treba hakom dozvola sto je super. Sad planiram ponovo narucivati ali stvar je u tome sto je mobitel vrhunska replika iphona 5 i ima sve žigove od apple-a. Dali bi mogao ponovo imati probleme na carini zbog toga? Molio bih vas za pomoć. Hvala!

Naravno da ce bit problema ako otvore paket i shvate da se radi o kopiji, mobitel ce bit zaplijenjen a cuo sam da se moze i neka kazna dobit.

17 godina
moderator
testerica kaže...
007cro kaže...

Naravno da ce bit problema ako otvore paket i shvate da se radi o kopiji, mobitel ce bit zaplijenjen a cuo sam da se moze i neka kazna dobit.

I treba bit kazna! Mislim - čemu služi takav mobitel? Da se nekoga prevari kod preprodaje u Hrvatskoj? Ili da čovjek glumi da ima skupocjeni ajfon? Ni jedno ni drugo nije valjano opravdanje za svjesno naručivanje fejk proizvoda iz Kine.

14 godina
neaktivan
Uvoz mobitela iz kine

ja bih (mislim da i većina ovdje) naručivao iz kine mob zbog niskih cijena-boljih specifikacija, ne zbog toga sto bi bili fensi kad bi mob izgledao kao iphone. recimo jiayu g4 jest da izgleda ko iphone al bi uzeo zbog verzije androida, rama, kamere, baterije i jednogodišnje garancije(iako nisam siguran za to)

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Uvoz mobitela iz kine

Kako ni sam nisam naišao na neke informaciej o tome, evo da podijelim iskustvo...

Naručio mobitel iz Kine sa stranice www.etotalk.com. Cijena mobitela 160 $ + stavljen njihov custom ROM (ima Google Play, root, HR meni, etc) => sve zajedno 180$ + 40$ poštarine DHL Express => cca 220 $. Plaćeno Paypal.

Mobitel je stigao u Hrvatsku prilično brzo - za manje do 2 tjedna. Što se tiče carine, DHL mi je poslao ponudu za trošak carinjenja, PDV-a i ostalo što sam platio preko internet bankarstva i mobitel stigao poštom idući dan.

Ukupni troškovi:

- mobitel sa poštarinom cca 1350 kn

- uvoz: PDV + troškovi DHL-a za papire 130kn -> total cca 450kn

grand total cca 1800 kn (za quad core, 4.5 inča qHD ekran, antutu score 13500...)

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

I treba bit kazna! Mislim - čemu služi takav mobitel? Da se nekoga prevari kod preprodaje u Hrvatskoj? Ili da čovjek glumi da ima skupocjeni ajfon? Ni jedno ni drugo nije valjano opravdanje za svjesno naručivanje fejk proizvoda iz Kine.

Situacija je ovakva:

Ako se radi o krivotvorenom proizvodu (zove se iPhone i izgleda kao iPhone, ali nije iPhone):

- Ako naručiš, riskiraš zaplijenu.

- Ako ti ne zaplijene, a prodaješ ga kao iPhone, to je prevara kupca i možeš odgovarati

- Ako ti zaplijene, plaćaš trošak uništavanja kopije

- Čak i ako te prevare (misliš da si kupio orginal), pošto si ti uvoznik, opet plaćaš trošak uništavanja (što nije pošteno, jer si žrtva, a rezultat je tromosti našeg zakonodavstva koje se još nije prilagodilo tržištu globalne maloprodaje)

Ako se radi o proizvodu nekog proizvođača koji krši patente, trademark ili dizajn nekog drugog proizvođača:

- Dok zadovoljava tehničke standarde možeš ga uvest bez problema

- Ako ga planiraš staviti na tržište, ti ne kršiš zakon, već proizvođač. Međutim, od tebe kao distributera vlasnik patenta, dizajna ili trademarka može sudskim putem tražiti zabranu prodaje (pri čemu očito gubiš).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da se ne isplati uzimati mobitel izvana koji nije quad-core, barem android 4.1. Ja sam prvenstveno išao uvoziti jer mi treba dual sim (high end dual sim telefona kod nas nema uopće). Svi ti kineski telefoni imaju u pravilu MTK čipset, a najnoviji njihov proizvod je MT6589 Cortex-A7 Quad Core 1.2GHz. Ako kupuješ neki kineski telefon izvana definitivno bi trebao gledati mobitele s navedenim čipsetom i barem Android 4.1 (aktualna je verzija 4.2, a za mjesec dana stiže i 4.3), a razlika u performansama jer velika ako usporediš 4.0 -> 4.1

12 godina
neaktivan
Uvoz mobitela iz kine

Bokte toliko pameti a nitko nezna kolika je točno carina na uvoz mobitela! Iznas 22 eura ide carina, a iznad 150 eura ide i pdv! A sad moram pronač po kojoj tarifi carinuju mobitele..... jeste korisni. Javim vam kad nađem, pozamašan je dokument i nema search opcije

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/measures.jsp?Lang=en&Taric=8400&Domain=TARIC&GoodsText=&MeasText=&Offset=0&Area=&ExpandAll=&callbackuri=CBU-0&LangDescr=&SimDate=20130930

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
gpetric kaže...

Bokte toliko pameti a nitko nezna kolika je točno carina na uvoz mobitela! Iznas 22 eura ide carina, a iznad 150 eura ide i pdv! A sad moram pronač po kojoj tarifi carinuju mobitele..... jeste korisni. Javim vam kad nađem, pozamašan je dokument i nema search opcije

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/measures.jsp?Lang=en&Taric=8400&Domain=TARIC&GoodsText=&MeasText=&Offset=0&Area=&ExpandAll=&callbackuri=CBU-0&LangDescr=&SimDate=20130930

0%.

Inače i imaš to na stranicama carine u RH.

13 godina
gpetric kaže...

Velika korist od tebe, samo za proljev, a prosipas neku pamet. Iznad 150kn ide PDV od 25%, carine na mobitele nema.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice