neces ti izgubit slike i video ...izgubit ces samo programo i to dakle sve sto je na ona 2 gb za aplkacije se brise dok ona 4 internal sd gb se ne diraju
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! Evo gaaaaa!
I rootao sam isto! Znam da sam uspio po ovoj drugoj slici. Airdroid pristupa slici ekrana samo na rootanim mobitelima!!! Stvarno nije bilo teško, ali za mene n00ba to je više nego značajno!
Hvala što ste me nagovorili. Inače, mobitel je brži, sve ide nekako fluidnije - pogotovo scrollanje. Idem sad instalirat aplikacije. I da, interna mem. mi je netaknuta!
E, sad, još jedno pitanje. Kako ću deinstalirat onu hrpu nepotrrebnih gluposti tipa Google+ itd... Jel mogu preko Astro-a?
Juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! Evo gaaaaa!
I rootao sam isto! Znam da sam uspio po ovoj drugoj slici. Airdroid pristupa slici ekrana samo na rootanim mobitelima!!! Stvarno nije bilo teško, ali za mene n00ba to je više nego značajno!
Hvala što ste me nagovorili. Inače, mobitel je brži, sve ide nekako fluidnije - pogotovo scrollanje. Idem sad instalirat aplikacije. I da, interna mem. mi je netaknuta!
E, sad, još jedno pitanje. Kako ću deinstalirat onu hrpu nepotrrebnih gluposti tipa Google+ itd... Jel mogu preko Astro-a?
Titanium Backup: Link
Pri prvom pokretanju odobriš mu root i dalje ćeš se snaći. Možeš preko njega deinstalirati sve, napraviti backup aplikacija i njezinih podataka...
EDIT: Samo pazi da sistemske aplikacije ne obrišeš ;)
ja se ne usudjujem to raditi ...sta cu kad me straj da ne sjeb....sta a i ne razumijem pola pojmova koje spominjete.cekat cu sluzbeni ics..
ja sam namjerno htio sjebat pa sam usred flashanja izvuko usb kabel i normalno sam opet pokrenuo flashanje i spojio mob i sve je ok bilo...i da oces nemozes sjebat
eto..kako lega veli...nemos nis..falit...fala momci...eto i ja sve sfinishiro....cak nisam radi ni wipe data..pa mi svi programi ostali :) gj :)
Evo pridružujem se i ja onima što nagovaraju. Jedina greška koju sam ja uspio napraviti je bila ta što sam spojio mobitel u flashmode-u kod rootanja, pa ovaj program za rootanje nije reagirao. Onda sam čuo zvuk odspajanja hardvera kad sam pustio volume down što nije bio slučaj kod flashanja. Dakle, flashmode funkcionira samo kod flashanja. Za rootanje ga treba spojiti uključenog, i to sa USB debugging on i dopuštenim nepoznatim izvorima. Ja sam, doduše, odmah uključio taj debugging (i prije flashanja). Tada program napravi "falši" backup i na mobitelu ponudi restore backup. Kad odaberete taj backup na mobitelu, program vas obavijesti da je sve prošlo kako treba. Nakon toga slijede 2 brza restarta mobitela. Nakon prvog program napiše nekakav error: cannot access device, a nakon drugog piše da je sve OK. Dakle, ovo rootanje zna malo zbuniti ako ne znate o čemu se radi. Ali, evo, ja nisam pojma imao ni što radim, a sve je prošlo OK.
A sad malo o root-u: neke aplikacije kojima treba pristup rootu mogu napisati da su prestale s radom, ali i dalje normalno pristupaju root-u. Npr. Titanium backup govori da treba uključiti USB debugging iako je ovaj već uključen. Ali sve normalno funkcionira i piše da ima pristup root-u. Svejedno, pretpostavljam da se nakon rootanja USB debugging može isključiti. Ako griješim, ispravite me. Mislim, zašto bi Titanium trebao USB debugging ako samo brišeš Google+...
A sad malo o ICS-u: najveće ubrzanje sam primijetio u otvaranju i skrolanju web stranicama. Skoro da uopće nema zastajkivanja niti na najzahtjevnijim stranicama. Isto tako, skrolanje po meniju je puno fluidnije, ima mnoštvo novih funkcija itd...
Jedina stvar koja je sporija na ICS-u nego na GB-u je aktivna pozadina tipa onaj čuveni Cosmic flow koji je bio po defaultu odabran na GB-u. Kad uključim Cosmic flow, osjeća se lag na homescreenu i pri povratku na homescreen, i to prilično. Možda se stvar poboljša kad oslobodim još RAM-a, a možda i ne. Na GB-u to nije bio slučaj.
Moja ocjena: 8/10
P.S. Hehe! Do jučer nisam znao ništa, a sad još i ocjenjujem.... eto, to je moj dojam.
Ne bojte se ovo napraviti. Kad-tad vas čeka (na ovaj ili onaj način). Samo pročitajte upute od kolege domca5 i samo naprijed!
I, kad sve namjestite, sjetite se zlatnog pravila: Ako radi, ne diraj... (...više ništa, nego ostavi kako je!)
dr. Watson
Sta je previse, previse je, flashao sam ga :D
I naravno gdje bi meni sve proslo bez problema...
1. Mislio sam da ce se interna memorija ponasati kao eksterna, tj da ce mi slike, mjuza, datoteke ostati, medutim figa, sve se obrisalo (f*ckkkkkkkkkk)
2. Prebolio izgubljene datoteke, krenuo rootati, sve ide kao podmazano, pojavi se popup, odaberem RootMe, restoram ga..i bumm, sve stane, zamrzne se.
Ma ok je to, ugasim mob, izvadim bateriju, vratim, upalim ga, kad ono, ne mogu uci u mob, stane sve na lockscreenu (sat je jedva vidi, izgleda isprekidan).
Nema slidea za otkljucavanje, kameru, nista...(f*ckkkkkkkk na 2).
Iako sam 100 puta flashao i rootao uredaje uvijek postoji mogucnost da nest ne radi kak treba...nista, idem ponovno flashat, pa rootat, javim kak proslo.
Edit (15:31): Opet isto, idem ponovno flashat. I da, primjetio sam nesto neobicno, nakon flashanja OS se digne i izbaci mi se poruka kako mob ne smijem dirati
dok on nest ne obavi (cekam, cekam), ugasim ga, upalim i onda mi tek izbaci onaj meni dobrodoslice u kojem biram jezik, spajanje na wifi...itd...da li je tako
bilo i vama?
dr. Watson
dr. Watson
Edit (15:31): Opet isto, idem ponovno flashat. I da, primjetio sam nesto neobicno, nakon flashanja OS se digne i izbaci mi se poruka kako mob ne smijem dirati
dok on nest ne obavi (cekam, cekam), ugasim ga, upalim i onda mi tek izbaci onaj meni dobrodoslice u kojem biram jezik, spajanje na wifi...itd...da li je tako
bilo i vama?.
Meni je samo jedna plava traka prolazila jako dugo nakon flashanja i na kraju mi ponudila restart. Mislim da je to bio tzv. Factory power off waiting... tako nekako...
On onda provjerava internu memoriju, dohvaća glazbu, slike itd... na kraju ti ponudi restart.
Ali ne znam, meni nije rekao da ne diram mobitel. To je radilo u pozadini, a ja sam mogao raditi što sam htio.
Ne mogu se više sjetiti kad se točno meni pojavio ekran dobrodošlice, ali mislim da je odmah nakon prvog paljenja.
P.S. Jesmo li mi s ovim flashanjem izgubili jamstvo? A rootanjem (s obzirom da ne otključavamo bootloader)?
bilo i vama?.
Meni je samo jedna plava traka prolazila jako dugo nakon flashanja i na kraju mi ponudila restart. Mislim da je to bio tzv. Factory power off waiting... tako nekako...
On onda provjerava internu memoriju, dohvaća glazbu, slike itd...
Nakon restarta mi je izbacio taj meni dobrodošlice. Ali ne znam, meni nije rekao da ne diram mobitel. To je radilo u pozadini, a ja sam mogao raditi što sam htio.
P.S. Jesmo li mi s ovim flashanjem izgubili jamstvo? A rootanjem (s obzirom da ne otključavamo bootloader)?
Evo napokon sam uspio, ovaj put sam roota sa FlashToolom, i sve je radio kak treba.
Za root znam sigurno da gubis jamstvo, jer dobijas ovlasti koje ne bi trebao, samim time mozes brisati sta god te volja i unistit mob...a mislim da bi isto trebalo
vrijediti i za flashanje, jer ti mozes flashati i neki custom rom koji opet pak dolazi sa rootom...jedino ak napravis update ili repair preko PC Companiona ne gubis nista
i ne mogu ti oduzeti jamostvo, ugl ak ga ikad mislis prodavati, ili slati na servis, samo odi na repair u PC Companion, pusti da ti stavi trenutni firmware i miran si.
Nitko ne zna da li je ikad bio rootan ili flashan :)
Za root znam sigurno da gubis jamstvo, jer dobijas ovlasti koje ne bi trebao, samim time mozes brisati sta god te volja i unistit mob...a mislim da bi isto trebalo
vrijediti i za flashanje, jer ti mozes flashati i neki custom rom koji opet pak dolazi sa rootom...jedino ak napravis update ili repair preko PC Companiona ne gubis nista
i ne mogu ti oduzeti jamostvo, ugl ak ga ikad mislis prodavati, ili slati na servis, samo odi na repair u PC Companion, pusti da ti stavi trenutni firmware i miran si.
Nitko ne zna da li je ikad bio rootan ili flashan :)
Da, to sam i mislio. Za root mi je jasno. Iako te s druge strane tjeraju da rootaš samim time što ti ne daju izbrisati Google+ i takve gluposti... Ne možeš bez roota ni slikati ekran na mobu preko PC-a...
A kako oni uopće znaju da si flashao? ICS će biti i na PC Companionu. Koja je uopće razlika. U firmware-u?
diskDEfragmenter pojma nemam, kazem, za to nisam bas siguran, ali sve je moguce, iako da, ne b trebalo biti razlike napravio ti update preko companiona ili skinuo trenutni rom i sam ga flashao.
Pitanje za ostale koji su rootali, koji recovery sa stavim?, cwm odpada, citam da moras imati unlockan BL za nas uredaj.
Flashali ste službeni firmware-time ne gubite jamstvo.
Rootanjem se gubi jamstvo ako ga pošaljete u servis takvog, ako ga unroot-ate, nitko neće ni znati da je mob bio rootan pa vam jamstvo i dalje vrijedi.
Otključavanjem BL se gubi jamstvo, ali i on se da zaključati pa opet imate jamstvo natrag.
@Uni:
Koju si verziju koristio za root? Meni se je to događalo na v14.2, starija verzija je onda popravila stvar pa nije trebalo ponovno flash-ati.
Što će ti recovery? Na ovom mobu nemam potrebu za njime jer se sve da preko flashtool-a tako da nisam ni razmišljao o tome.
Prije sam na u20i imao CWM koji je po meni najbolji i ako se meni ukaže potreba za time onda ću otključati BL i staviti CWM.
Power + VolumeDown zajedno stisnut sekundu dvi...i ode screenshoot :)
A sto si brisao sa titanium backupom? Znas da moras pazit sta brises
Može li mi netko reći koje su sve stvari sigurne za obrisat i totalno nepotrebne? Ovaj ICS guta dosta RAM-a. Htio bih ga još malo oslobodit. Imam instaliran titanium.
dr. Watson
A sto si brisao sa titanium backupom? Znas da moras pazit sta brises
eee evo napravio sam pomogao mi je taj kolega sa foruma
al sad sam ev skino prvi put ovaj titanium backup
zasta je ovo???
kako da izbrisem nepotrebne aplikacije da mi telefon bude brzi :D
Sam nemoj brisat nešto tipa com.android nego samo ono sto znas da ti ne treba kao npr. Google+
Flashali ste službeni firmware-time ne gubite jamstvo.
Rootanjem se gubi jamstvo ako ga pošaljete u servis takvog, ako ga unroot-ate, nitko neće ni znati da je mob bio rootan pa vam jamstvo i dalje vrijedi.
Otključavanjem BL se gubi jamstvo, ali i on se da zaključati pa opet imate jamstvo natrag.
@Uni:
Koju si verziju koristio za root? Meni se je to događalo na v14.2, starija verzija je onda popravila stvar pa nije trebalo ponovno flash-ati.
Što će ti recovery? Na ovom mobu nemam potrebu za njime jer se sve da preko flashtool-a tako da nisam ni razmišljao o tome.
Prije sam na u20i imao CWM koji je po meni najbolji i ako se meni ukaže potreba za time onda ću otključati BL i staviti CWM.
Yep, verzija 14.2, oba dva puta mi je ona upropastila sve, nakon toga sam roota sa flashtoolom i sve je bilo ok. A sto se tice recovery-a, treba mi za modove, kak ih inace instalirati, neda mi se korisiti adb i da ih sam "guram" (push) na uredaj.
A od modova sam instalirao u status baru one precace gore, samo je trebalo root explorerom zamjenit 2 apk datoteke...a kad dode neki kernel onda cu imat cwm
Zato sam vam i stavio link verzije 13...ako jos netko zezne s v14.2 skinite v13 i samo nju pokrenite, malo bude zeznto otkljucati telefon(izvadite karticu, a za slide otprilike gdje je).
Ako budem imao vremena sutra napravim listu onoga sto mozete slobodno deinstalirati.
Sky, to bi bilo super ako stigneš. Da oslobodimo RAM od gluposti. Nego, ja imam još jednu nejasnoću. Što ako, recimo, uskoro izađe neki novi firmware update ili bugfix i slično... što se onda događa s rootom? Jel' on prestaje vrijediti?
EDIT: Jel se vama događa da kad prvi put pokrećete Titanium backup da vam kaže "Nažalost, aplikacija SuperSU je prestala s radom" i da je nakon toga sve u redu?
dr. Watson
Nisam siguran za bugfix-ove, ali sumnjam da će se išta promijeniti. U krajnjem slučaju, što god da SE napravi uvijek će biti načina za rootanje.
Što se tiče Titanium-a, nije u njemu problem nego u SuperSU aplikaciji, moja pretpostavka je da je problem u našim slovima (č,ć,ž...) jer se to događa samo ako ti je mob na hrvatskom jeziku.
No bez obzira na to, root pristup je omogućen. ;)