Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 183.192
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava

Tu bi se nažalost složio, i fakat je šteta jer je senzor zaista odličan! Kad se i napikne dobra noćna onda je odlična, al inače je teško napiknut. Samo da sa Nougatom srede to plavo što me muči ponekad i dalo bi se i češće piknut koju bolju noćnu 

15 godina
neaktivan

To je zato što ako je namješteno na 23Mp, ISO je na automatskom i zakuca ga na maksimum.
Trebaju otključati ISO kod 23Mp i staviti shutter speed i problem riješen.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

S obzirom na nedostatak OIS-a poveći ISO je sasvim logično rješenje da low light slike ne bude mutnjikave malo malo. S tim nikad nisam imao problema. Ali poveći ISO i loše softversko rješenje u algoritmu je ipak dalo svoj obol u tome. Kada ima dovoljno svjetla kamera je u top 5 na smartphonima, dinamički raspon, boje, oštrina, aman senzor je taj čudo (IMX 300). Zato ga ni nedaju nikome drugom, dok su stari IMX 230 već počeli djelit, ali ga je laganini vrijeme pregazilo (od 2012.). Ako će u Nougatu usadit ono što su napravili na X seriji, praktički samo noviji driver, ništa drugo, to će biti jedna sasvim druga priča i za 20-30% bolji rezultati će bit. 

11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina

Došla Z5 sa servisa, sad je power tipka dobra samo tako, blagi dodir i klik proradi i otkljuca se phone, sad je onako kako je trebalo biti od prvog dana

al kako je agram retardiran, dakle ljudi mi isprintali papir da je sve riješeno, valjda debilima ponestalo boje, uglavnom, jedva se bilo šta vidi od slova, samo blage nijanse sive boje i to je to.

meni nevjerovatno, gotovo pa čist papir sam dobio

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

2 0 hvala 0
14 godina
Ima li utisaka, jel ko puko update? Nougat stigo a niko ni mukajet :D
15 godina
neaktivan

Tek je za AU kustomizaciju izašao.

To je Austrija ili Australija?

Ja bih si flashnuo, ali sada imam DE xxx-R2C, a AU je R2D.
Koja je razlika?

12 godina
neaktivan

Nikakva. AU je Australija. U principu je razlika eventualno u bloat appima, i ponekoj sitinici, npr. SAD verzija softverski ima isključen otisak prsta, poneke imaju uključen voLTE i neke kozmetičke sitnice.

14 godina

ah, ja mislio da smo mi evropljani sa azijatima prvi. 

fakat, nikad se ne zna kad će ko prvi dobiti update. 

ja danas pred ispit saznao za Nougat update, jedva dočekao da kući dođem da ga flašnem. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi flaširao?
Australsku?

Ja bih čak i mogao, ali pričekat ću sutra da vidim što će izaći.

14 godina
chutac kaže...

Jesi flaširao?
Australsku?

Ja bih čak i mogao, ali pričekat ću sutra da vidim što će izaći.

evo razmišljam, al ne da mi se peglati za mobilni internet, kad sam bio na ruskom, nije mi sam htio svući postavke za mobilni net, pa sam morao zvati operatera, i onda procedura, prebacuju me s jednog covjeka na drugog, pa na treceg, da bi mi ovaj treci poslao postavke. 

ne znam kako je sa australskim, ako radi kao i ostali, ide odmah veceras download.  

15 godina
neaktivan

E tu ti ne mogu pomoći. Znam da CE1, DE i CH rade super u Hrvatskoj.

14 godina

skidam od Filipina, pa ćemo da vidimo.

0 0 hvala 0
14 godina

imao sam problema sa filipinskim firmwareom, nesto nije htio da se skine, pa sam uzeo ovaj australski

piči nougat ko lud, animacije su osjetno brze, te s tim i telefon radi brze. 

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi radio software repair ili si samo flashnuo preko? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

flashao preko, al sam sve wipao. 

danas kad se vratim s faksa, puknuću software repair ako u medjuvremenu ne izleti nougat za evropsko tržište.

novi statusbar rocks, fala Bogu jednom povucem i sve je tu.  

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

flashao preko, al sam sve wipao. 

danas kad se vratim s faksa, puknuću software repair ako u medjuvremenu ne izleti nougat za evropsko tržište.

novi statusbar rocks, fala Bogu jednom povucem i sve je tu.  

Kako to, imaš custom BL?

Ima australski kakvog bloatwarea ili nečega što europski nemaju?

14 godina

zapravo nisam skinuo australski, skinuo na kraju ruski, sinoc kasno učio i skidao firmware pa pomiješao stvari

ne znam, ja sve sve označim za wipe, da mi ne upadne u bootloop, evo sad je na XperiaCompanionu radim software repair, mora biti čist ko suza. 

samo sam primjetio jednu stvar, sada ne znam da li je to nešto loše, neki bug ili šta, uglavnom na ikonici od signala, iznad imam mali ´X´. Na netu ne mogu da nađem šta konkretno to znači, na sonyevoj stranici uopšte nemaju objašnjenje za tu ikonicu. Ali sve radi kako treba, zovem, primam pozive, samo sam morao ručno dodati postavke za mobilni net. 

Što se tiče nekih izmjena za kameru, primjetio sam da sad ima HDR kod front facing kamere, i još neke nebitne izmjene u postavkama kamere, sve u svemu, nema većih vidljivih izmjena, ono najvažnije je ispod haube. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kad planiraju ota stavit? Neda mi se spremat podatke pa flashat....  Se moze drty flash napravit preko mm? 

0 0 hvala 0
14 godina

Samo Bog zna kad, update je stopiran do daljnjeg, otkako je stopiran proslo je 10 dana, a update ide u valovima.

ja sam na Nougatu, i moja najveca zamjerka jeste tisi zvuk, ne znam sta je sony radio svih ovih mjeseci od izlaska nougata i da na kraju zeznes da moras povuci update.

btw. ono sto sam prije nosio telefon na servis, i kako sad čovjek ne opsuje, nisam toliko kameru koristio, ne znam da li sam je i palio do izlaska nougata, uglavnom, neki dan cistim lens od kamere i malo bolje pogledam, kad unutra dlakica ispod onog stakla.
i sta sad da radim, nit imam volje da nosim, niti imam vremena da cekam, niti zelim neki drugi telefon zamjenski, pa mi jos treba da isti ostetim i sebi jos veci belaj napravim, jos da dodam da je kod mene komplikovana situacija kad nosim telefon u servis jer je telefon kupljen preko firme, koja nije u sarajevu, a ja u sarajevu studiram.

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
jel tisi zvuk kad zvoni telefon ili muzika kad se slusa? kod mene je tisi zvuk samo kad zvoni telefon, razlika 3-5 db u odnosu kad slusam muziku, ako uradim update na nougat bice jos tise onda necu apdejtovat..
13 godina
neaktivan

Ja cu probat flashat preko svog drty.. Pa sta bude bude.. Neda mi se spremat aplikacije neke za koje moram poslje ponovno odlazit po sifre itd...

I da.. Neki su dobili ota taj frimware.. Sta ako ga ja flasham flashtoolom nije isto ko ota? Moram wipe ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 15:19 (4L4N).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

imam jedan problem te se natežem s tcomom i servisom...

zamolio bih ako ima neko 2 minute vremena za odvojit pa slikat mob (z5 obični ne premium/compact) najbitnija je desna strana uređaja tj. desni rub i upisat koliko je star otprilike.. najbolje bi bio frost white verzija jer mislim da se na njoj najbolje vidi to sto zelim..

ako je moguce moze i vanjski link za vecu kvalitetu slike

slika za primjer:

so we agree? i wont tell anyone if you dont.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Flash prosao super leti nougat z5p ;) i zvuk je ok... Drty flash.  Za sada nikakvih problema.. :)

0 0 hvala 0
14 godina
Tonyq kaže...
jel tisi zvuk kad zvoni telefon ili muzika kad se slusa? kod mene je tisi zvuk samo kad zvoni telefon, razlika 3-5 db u odnosu kad slusam muziku, ako uradim update na nougat bice jos tise onda necu apdejtovat..

generalno je tisi, i usudio bih se reci osjetno, jer znam po svojim rutinama, ovako kad dodjem s faksa, zasjednem na wc solju i opletem po yt i upratim sta je novo tokom dana izaslo :D

ja se nadam da ceo ovo ispraviti, sa ostalim nemam primjedbi, telefon je cak jos hladniji, mnogo manje se grije, bio jednom pukao antutu i nimalo se nije grijao, doduse jednom sam pukao benchmark, al kad se sjetim prije pogotovo na lollipopu, odmah se zagrije.

13 godina
neaktivan

91% baterije od jutros u 5h... Nadam se da ce i ostat tako.. Ota cu dobit normalno sa ovog frimwarea?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ekipo koja je flashala Nougat, jel vam se da uslikat koju u low-lightu, može i ekstremnom, da vidim jesu poradili što na onom plavilu? Jer bez toga su fotke na MM-u ispadale meni barem odlično i detaljno, a pošto nemam svoj kod sebe nemrem sam to odradid 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja jedva čekam Nougat. Imam 2 sata SOT, najviše me muči cell standby koji je pretekao ekran. A nije onaj bug da je uvijek uključen, piše da radi oko 3-4 minute, ali consumption je visok jako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bubimir13 kaže...

Ekipo koja je flashala Nougat, jel vam se da uslikat koju u low-lightu, može i ekstremnom, da vidim jesu poradili što na onom plavilu? Jer bez toga su fotke na MM-u ispadale meni barem odlično i detaljno, a pošto nemam svoj kod sebe nemrem sam to odradid 

nista, ili sto sam jako slabo slikao u low light situacijama ili gotovo nikako, ali slike su lose.

no pokusacu ja nesto uslikati pa cu ovde postaviti

13 godina
neaktivan

Ja sam zadovoljan baterijom.. Drty flash radi cuda haha

Sve u svemu nikakvih promijena osim dual screen i popout messages... 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice