Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 400.430
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
bik kaže...
Da kamera je normalna. Stock based custom romovi jedino i valjaju, na cm,asop i sl pola toga ne radi kak spada.

Ovisi koji custom rom uzmeš. I meni su na Sonyjima do sada bili najbolji stock rom-ovi, međutim, obični cm nije loš. Problematične su "prerade" raznih tipova koji odbijaju napisati što su točno promijenili u odnosu na obični cm. Zbog toga se klonim rom-ova pojedinaca na xda forumu koji od sebe stvaraju mit da nešto rade, a izdaju rom jednom u par mjeseci i pola toga im ne radi.

Plus, moraš imati model mobitela koji je dobro pokriven ljudima koji naprosto imaju interesa krpati neki custom rom i stalno izdavati nove verzije rom-a. A to nisu svi modeli Sonyja. Neki su bolje pokriveni, drugi lošije.

15 godina
Već koristim Slim rom na LP. Jel mogu kako nadograditi na MM slim rom, a da ne moram provoditi cijeli postupak ispočetka?
16 godina

Clean install moraš ici, LP i MM su velika razlika.

15 godina
neaktivan

Jel se moze iz backup-a, napravljenog u twrp-u, izvuc poruke, popis poziva bez da se vraca backup na mob? :)

Alexandar-II
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jel se može ugasiti ova opcija pokretanja kamere kad se dva puta pritisne gumb za paljenje? Totalno mi se ne sviđa..

0 1 hvala 0
9 godina

Moze.

Postavke > zaslon > dvaput pritisnite ukljuc. za fotoaparat.

11 godina
neaktivan

Imam z3 compact. Kad se javim na poziv ekran se zacrni i ostane tako nekih 30 sekundi. Resetirao sam mobitel na tvornicke postavke i jos uvijek se isto događa. što još mogu probati?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 13:59 (kukuriža).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
kukuriža kaže...

Imam z3 compact. Kad se javim na poziv ekran se zacrni i ostane tako nekih 30 sekundi. Resetirao sam mobitel na tvornicke postavke i jos uvijek se isto događa. što još mogu probati?

Tema za Xperia Z3C

15 godina

Danas mi je touchscreen poceo raditi probleme. Na nekim dijelovima ekrana reagira slabije, kod tipkanja po tastaturi uhvati vise slova odjednom, na pozive se ne mogu javiti ni prekinuti ih jer ne mogu do kraja napraviti slide itd...

Probao sam obicni reset, hard reset, factory reset i nije pomoglo.

Da li ste culi za taj problem? Jel ima nekog rjesenja osim slanja na servis?

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Procitao sam negdje da je moguca takva situacija ako se zalijepi kaljeno staklo a prije toga se ne skine zastitna folija sa ekrana... Sad da li je istina ja iskreno ne vjerujem.
15 godina
deepshitcro kaže...
Procitao sam negdje da je moguca takva situacija ako se zalijepi kaljeno staklo a prije toga se ne skine zastitna folija sa ekrana... Sad da li je istina ja iskreno ne vjerujem.

pomislio sam na to ali vec skoro 2 godine imam kaljeno i sve je radilo ok do danas. Sad ga bas i ne bih skidao jer mislim da nemam nis u rezervi...

Potpis!
13 godina

Samo da potvrdim ono što je kolega govorio, otključao sam BL i također mi u support appu piše da garancija vrijedi 

Btw - konačno sam uspio deodexati MM s ovim http://forum.xda-developers.com/android/software-hacking/tool-batch-deodex-rom-t3313150 

0 0 hvala 0
13 godina
Borna41 kaže...

Pozdrav. 

Od nedavno imam problem sa audio levelom na svojoj z3. Zvucnici kod slušanja muzike i zvuk zvona su jako tihi čak i na maxu,također je zvuk sa slušalicama tiši nego prije. Updateao sam na 6.0 ali nisu odmah nakon update počeli problemi tako da nisam siguran jel u vezi toga. Ostale stvari rade normalno. Ima li itko sličnih problema? 

Imaš hrpu postova o tom problemu i tu na forumu i na stranim forumima. I nažalost nema rješenja koji radi 100% 

Kad sam tek uzeo mobitel, zvuk je bio odličan, dovoljno glasan. Pa se onda "stišao" sam od sebe, nisam mobitel čuo da mi zvoni koliko je bio tih (a volume na max), pa se onda zvuk "vratio", to je trajalo par dana. I sada evo opet je tih. Ne vjerujem da je software-ski kvar, mora biti do hardware-a. 

10 godina
neaktivan
quickr kaže...

Kad sam tek uzeo mobitel, zvuk je bio odličan, dovoljno glasan. Pa se onda "stišao" sam od sebe, nisam mobitel čuo da mi zvoni koliko je bio tih (a volume na max), pa se onda zvuk "vratio", to je trajalo par dana. I sada evo opet je tih. Ne vjerujem da je software-ski kvar, mora biti do hardware-a. 

Nosi ga u servis.

15 godina
Ezio kaže...
deepshitcro kaže...

pomislio sam na to ali vec skoro 2 godine imam kaljeno i sve je radilo ok do danas. Sad ga bas i ne bih skidao jer mislim da nemam nis u rezervi...

Z3 otišao na servis, a u ruke nakon 4 godine Sonya (xperia Z pa xperia z3) stigao Samsung S7 edge. Selim na drugu temu, među hejtere samsungaše

Potpis!
13 godina
Ezio kaže...
xperia Z pa xperia z3) stigao Samsung S7 edge

hehe, možda ću i ja imati identičnu putanju 

16 godina

Jel se može provjeriti da li je Z3 (iz tcoma) lockana ili otvorena na sve mreže bez probavanja druge kartice? U Service menu pod sim lock su sve nule..

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ja mislim da idu sve kartice, moj je kupljen u t comu i radi tele2 bez beda.
13 godina

http://www.gsmarena.com/exclusive_sony_xperia_f8331_photographed_shows_brand_new_design-news-19465.php

Procurio nivi Sony flagship

Ovak na prvu mi djeluje malo čudno, ko da su ih ljudi isprovocirali komentarim da su im svi Z uređaji isti pa su išli izmišljati toplu vodu 

Nadam se samo da će ići po receptu Z3 - veće koncentracija na trajanje baterija, a manje na fičre i ostale nepotrebne gluposti, i fm radio, ako izbace fm radio kao Samsung gubim jednu važnu stavku koje me drži kod njih

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi!

Evo vlasnik sam 1 godinu Z3.

Mobitel je max pazen i mazen.

Danas sam ga malo cistio,staklo i to i zagledam crticu.

Najprije sam mislio da sam ga negde ogrebao ali to je nemoguce jer aposlutno pazim di ga drzim tako da nije ogrebotinica nego je staklo napuklo samo od sebe.

Do sada sam imao 3 Sony i mogu rec da vec polako pocinjem gubiti zivce.

Jel imao neko slican problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Cim sam otvorio svog, odmah sam naljepio kaljeno staklo i tako ga ubacio u nillkin case. Mob je i dan danas bez ikakvih ogrebotina, pucanja i tako to...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Lukaman kaže...

Pozdrav ljudi!

Evo vlasnik sam 1 godinu Z3.

Mobitel je max pazen i mazen.

Danas sam ga malo cistio,staklo i to i zagledam crticu.

Najprije sam mislio da sam ga negde ogrebao ali to je nemoguce jer aposlutno pazim di ga drzim tako da nije ogrebotinica nego je staklo napuklo samo od sebe.

Do sada sam imao 3 Sony i mogu rec da vec polako pocinjem gubiti zivce.

Jel imao neko slican problem?

ja svoj nepazim nimalo. Ispao mi je puno puta, za sada nista, osim sto mi je otisla ona flapna za usb punjac, i sa strana na okviru ima dosta tragova od padova.  Al staklo i dalje kao novo, imam ga skoro 2 god

15 godina
Meni u zadnje vrijeme baterija dosta opala. Jedva mi dan izdrži… Bit će da je vrijem za friški ROM…
16 godina
Slimm2, drzi 2dana, 8.5h sota..
12 godina

Imam z3 i android marshmallow 6.0.1

medutim imam problem, kad sam slao poruku bonbonu (za aktivaciju paketa) greskom stisnuo da zapamti odabir i odtad mi nece poslati poruku.

trazio sam na netu rijesenje ali nigdje nisam nasao postavke za premium sms da prebacim na ask ili allow

nemogu tu opciju uopce pronaci na marshmallow

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2016 21:01 (filipusis5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
filipusis5 kaže...

Imam z3 i android marshmallow 6.0.1

medutim imam problem, kad sam slao poruku bonbonu (za aktivaciju paketa) greskom stisnuo da zapamti odabir i odtad mi nece poslati poruku.

trazio sam na netu rijesenje ali nigdje nisam nasao postavke za premium sms da prebacim na ask ili allow

nemogu tu opciju uopce pronaci na marshmallow

Settings - apps - messaging - permissions. Mislim da tebi treba ona Sms dozvola ;)

13 godina

kada se kod nas očekuje dolazak nadogradnje koji vraća STAMINA ? 

0 0 hvala 0
13 godina
Gale92 kaže...

kada se kod nas očekuje dolazak nadogradnje koji vraća STAMINA ? 

Stamina, barem u onom obliku u kojem ju pamtimo još od Xperije Z i Androida 4.2, se neće vratiti

Here is what the developers had to say on this: “Stamina under Lollipop had a completely different configuration due to the operating system itself. What we can do is to improve the new Stamina in other ways, including usability, functionality, stability, reach etc., but always within the new OS framework.

Stavio sam onaj Slim rom koji je kolega gore linkao. On je baziran na zadnjoj MM Beti za Z3 i ima tu Staminu. Uglavnom, sada se to svodi na čisto gašenje funkcija uređaja, kao što je i opisano na screenshotu

http://www.static.xperiablog.net/wp-content/uploads/2016/05/Xperia-Z3-Beta_23.5.A.1.151_4-315x560.png

Ništa ne govore za ovo sa stare Stamine

While disabled by default, Battery STAMINA Mode can be enabled by users via the Power Management menu in the phone’s Settings. With Battery STAMINA Mode enabled, data traffic is automatically blocked, and background activities are prevented from waking up the system when the device is unplugged and the screen is off for longer than one minute. However, you will still receive phone calls, SMS and MMS notifications at all times. The preinstalled Calendar app and Alarm notifications will also work as normal

http://www.xperiablog.net/2016/05/11/stamina-battery-mode-makes-a-return-in-latest-beta-update-23-5-a-1-151/

http://developer.sonymobile.com/2013/11/26/power-management-explained-sony-xperia-z1-and-xperia-z-ultra/

Ako hoćeš pravu, staru Staminu, rootaj, stavi xposed i instaliraj Power Nap modul. Ja ga koristim i radi bez ikakvih problema

13 godina
Samo da javim da sam odradio FR i nije pomoglo, mrvicu je bolje ali i dalje je to puno losije u odnosu na LP. Ima li kakvih informacija kada bi mogao novi sluzbeni firmware, navodno je to popravljeno na novom?
13 godina
Inace govorim o problemu s ram managementom(killanje aplikacija u pozadini) al glupi bug forum ne citira. Uglavnom, zna li se kada bi mogao ici novi update?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice