Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 340.126
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Xperia P
domac5 kaže...

kak to mislis ne dolazi originalno? ak si kupio novog to treba bit na njemu softwer od sonyja po kojem nije prckano..ak si kupio polovno netko je rootao pa nije vratio na original

ma znas kaj najjednostavnije napravi...skini pc companion spoji mob na usb i probaj napravit repair softwera...ak ti tu izbacuje gresku morat ces flashat

evo ti moj tutorial kako flashati..ti ces morat samo nac firmware od xperie p i flashat...onaj dio s rootanjem nemoj ni citat jer to su 2 razlicita moba...postupak flashanja je isti za obadva zato ti dajem svoj tut

Gdje repair na ovom programu, ja sam več instalirao taj program i tu sam pokušao napraviti update, ali javlja tu grešku.

Kako se radi na njemu repair?

evo slika

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina

Klikneš na Support zone, zatim će ti se otvoriti novi prozor u kojem klikneš na Start ispod Phone software update, i otvoriti će ti se prozor u kojem moraš kliknuti na link 'repair phone'.

Istu stvar možeš napraviti i sa Sony Update Service programom (iz iskustava korisnika sa drugih foruma, znatno djelotvorniji u riješavanju problema od PC Companiona).

S obzirom na razinu tvoga (ne)znanja, ne bih ti preporučio da radiš ručnu instalaciju firmware-a osim u slučaju krajnje nužde.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 22:24 (maxym).
12 godina
Xperia P

To će vratiti mobitel na sonyev softver i poništiti root, ali ako ti je otključan boothloader poništena ti je garancija. 

0 0 hvala 0
16 godina
Xperia P

evo redom što se događa...

naravno kliknem next gdje trebam, poslije isključim telefon i držim tipku dolje i onda se pojavi ovo na zadnjoj slici...

sad skidam taj drugi program...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
maxym kaže...

Klikneš na Support zone, zatim će ti se otvoriti novi prozor u kojem klikneš na Start ispod Phone software update, i otvoriti će ti se prozor u kojem moraš kliknuti na link 'repair phone'.

Istu stvar možeš napraviti i sa Sony Update Service programom (iz iskustava korisnika sa drugih foruma, znatno djelotvorniji u riješavanju problema od PC Companiona).

S obzirom na razinu tvoga (ne)znanja, ne bih ti preporučio da radiš ručnu instalaciju firmware-a osim u slučaju krajnje nužde.

Kako se radi ta ručna instalacija?

pokrenuo sam ovaj drugi softver, i on se pri updateu smrzno, baš me zanima hoće li proraditi {#}

bed-boy11 kaže...

To će vratiti mobitel na sonyev softver i poništiti root, ali ako ti je otključan boothloader poništena ti je garancija. 

Pa mobitel je danas došao sa servisa, valjda bi to primjetili da je bilo što gore?

16 godina
Xperia P

Softver je odmrzuno, ali nije mi baš pomogao...

Kako da sad to najlakše vratim na tvorničke postavke, ili taj rom kak se več zove {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Hmmm, daklem baš nemaš sreće.

Naime update ne možeš napraviit jer ti je otključan bootloader. A zaključavanje bootloadera možeš napraviti samo tako da 'ručno' instaliraš firmware sa zaključanim bootladerom. Zato ti ne preostaje ništa drugo nego da skineš i instaliraš Fastboot, skineš odgovarajući firmware i slijediš upute, sve imaš detaljno objašnjeno na xda-developers forumu.

Ovo ti je link sa detalnjim uputama i verzijom ICS ta centralnu Europu:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1838457

Ako negdje 'zapne' ili ti nešto nije jasno, slobodno pitaj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 22:45 (maxym).
16 godina
Xperia P

Vidim da je neki "noob" (kao i ja) napisao da je to puno lakše na flashtool-om, pa ču i ja tako.

Več sam skinuo neki flashtool od tamo, s te stranice, i sad skidam ovaj rom, to jesto ove mediafire linkove koji su stavljeni u prvom postu na tvom linku.

Ako sam dobro shvatio kasnijet o stavim u onaj folder Frimware, i onda  pokrenem tu munju aplikaciju {#} onda proces kao i official.

Nadam se da će raditi {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Upute imaš na linku, ali ukratko:

- skineš Flashtool (ne Fastboot kako sam ja krivo napisao u prethodnom postu)

- skineš firmware i raspakiraš ga (doboti ćeš datoteku sa nastavkom *.ftf)

- instaliraš Flashtool u defaultni folder (C:\flashtool)

- kopiraš firmware u folder (C:\Flashtool\firmwares)

- pokreneš program Flashtool-drivers.exe u folderu (C.\Flashtool\drivers)

Obavezno pokreni kao Administrator (ako je u pitanju Win7) i budi strpljiv, instalacija traje jako dugo sa dosta pitanja za instalaciju drivera (sve odgovori sa OK)

nakon toga slijedi upute sa xda-developers foruma

16 godina
Xperia P

Tak sam sad napravio, i  počelo je, sad je na 32% i kako vidim tamo, zapet će na 92%, ali imam cijelu noć da ga čekam {#}

E da, i sad pitanje, kad ovo napravim, onda će se poslije moći svi update-i raditi normalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xperia P

Gotovo, evo i slike 

Nadam se da će sad raditi, update dobijete kasnije {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da.

Ovo je nerootani 'stock' firmware (ja sam također stavio ovaj jer mi se nije dalo čekati službeni update ICS od strane TCom-a (imam zaključan bootloader).

Sa ovim firmware-om nema nikakve cusomizacije i svi updpate-i rade ko grom. :-)

16 godina
Xperia P

Pnovo mi ne radi update, opet javlja modificirani softver {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nešto mi je brzo prošla ta tvoja procedura.

Ako si sve napravio kako treba prvi boot bi trebao potrajati par minuta, i nakon svega bi morao imati instaliran ICS (pa ti update nije ni potreban).

Ukoliko imaš ICS, a opet javlja grešku (trebao bi javiti da je telefon već updatean na zadnju verziju softvera) onda potraži na cda-developer link sa objašnjenjem za zaključavanje bootloader-a.

16 godina
maxym kaže...

Nešto mi je brzo prošla ta tvoja procedura.

Ako si sve napravio kako treba prvi boot bi trebao potrajati par minuta, i nakon svega bi morao imati instaliran ICS (pa ti update nije ni potreban).

Ukoliko imaš ICS, a opet javlja grešku (trebao bi javiti da je telefon već updatean na zadnju verziju softvera) onda potraži na cda-developer link sa objašnjenjem za zaključavanje bootloader-a.

DOsta je brzo prošla instalacija, ics je gore, 6.1.B.0.544,prvo paljenje je trajalo par minuta, međutim kad ga spojim na komp javlja mi da ima nadogradnja.

Ono što sam primjetio nakon ovog procesa, više nemam onu aplikaciju  superuser...

14 godina
Xperia P

upisi u dialer *#*#7378423#*#* pa ofi u service info i udi u ono zadnje i vidi sta ti pise za bootloader

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
domac5 kaže...

upisi u dialer *#*#7378423#*#* pa ofi u service info i udi u ono zadnje i vidi sta ti pise za bootloader

Bootloader unlocked: Yes

14 godina
Xperia P

da dakle nisi s onim otkljucao bootloader,..probaj upisat xperia P bootloader relock pa ces vec nac neki tutorial..ja sam sad na mobu al imam na kompu link kak za xperiu u relockat bootloader a to bi trebalo radit i na xperiji P

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 23:43 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Xperia P
Superuser aplikacije nema jer flashanjem brišeš sadržaj /sdcard direktorija.

Update ti ne prolazi jer je bootloader još uvijek otključan.

Aki ti je tvornički update bitan zaključaj bootloader (vidi na xda-forums kako), ali sad kad si iskusni Flahloader :-) to ti ni ne treba, uvijek možeš flashati mob ovako. ;-)

0 0 hvala 1
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Xperia P

Aha, znači sad skinem ovaj mali file i onda ga samo puknem u flashtool i opet sve isto? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xperia P
Tak je...stavis ga u flashtool i onda ak ti se mob nece bootat sam ponovo flashaj firmware i sve 5
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Xperia P

Gotovo več, sve radi, prošao i update {#}

Dečki hvala vam puno, ako vas kad vidim, plačam pivu, i to ne onu dječju več od pol litre {#}{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sorry, ali kakva je to dječija piva, djeca ne piju pivu, vjerojatno misliš na one 0.25&0.33tzv. kapi za oči, a 0.5 je teretna ili radnička. :-)

Inače, ako ti je prošao update, bi se trebalo ništa promjeniti na mobu jer je to isti firmware koji već imaš.

16 godina
maxym kaže...

Sorry, ali kakva je to dječija piva, djeca ne piju pivu, vjerojatno misliš na one 0.25&0.33tzv. kapi za oči, a 0.5 je teretna ili radnička. :-)

Inače, ako ti je prošao update, bi se trebalo ništa promjeniti na mobu jer je to isti firmware koji već imaš.

Pa da, točno ta, takozvana "klipuša" od pol litra {#}

Ma da, uopće nisam orimjetio neku razlikum ali eto, nek je official za sad, poslije ćemo vidjeti što ćemo {#}

13 godina
neaktivan

E ekipa pozdrav..ja mislim kupiti taj mob pa što m ian kraju savjetujete ?

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
16 godina
ante5656 kaže...

E ekipa pozdrav..ja mislim kupiti taj mob pa što m ian kraju savjetujete ?

Kupi ga {#}

12 godina
Xperia P
Uzmi dobar mob u cjenovnom rangu oko 2k kn
prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ruzvelt malo me muci taj tvoj smajlic ..jel ozbiljno ili ... mislim sto mu ej s baterijom i tom problemima ...

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
16 godina
ante5656 kaže...

Ruzvelt malo me muci taj tvoj smajlic ..jel ozbiljno ili ... mislim sto mu ej s baterijom i tom problemima ...

JA ga imam, i do sad sam jako zadovoljan. Baterija radi cijeli dan, a ja jaaako često prčkam po njemu, tak da to ti baš nije mjerodavno, pitaj nekoga tko ga manje koristi, jer kod mene je uvijek upaljen wifi, 3g, ne pada mi na pamet uključiti neko čuvanje baterije i slično...

Što se tiče punjenja baterija, ovo je revolucija, za malo više od pola sata napuni se do vrha, ako puniš njihovim orginalnim punjačem.

Mobitel je sve u svemu dobar, malo konfuzan u početku, jer nema microsd kartice, a na telefonu ti piše "microsd memorija" {#}

Uglavnom, pretpostavljam da ima negdju unutra zalemljenu memoriju, pa su joj nekako dali ime...

To je po meni najveći nedostatak telefon, što nema microsd kartice, i što koristi minisim karticu.

Dobra stvar je što dobiješ uz njega nastavak za hdmi, dobre sluške, a dobiješ i masku i zaštitu za ekran...

Što se tiče rada samog mobitela, nisam primjetio neke bug-ove, neka štekanja i slično, tak da vjerujem da vrijedi tih novaca...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice