Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 340.120
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sony Xperia P

Očito su im developeri brži od ekipe koja održava stranice. B-)

Ovo je bio update za uklanjanje bagova, a ne dodavanje novih mogućnosti.

Opcija sa brisanjem telefona se koristi samo kad imaš problema sa mobitelom pa želiš napraviti čistu instalaciju.

11 godina

Nakon update-a opet mi se promijenio IMEI SV. Sa 28 na 33.

11 godina
neaktivan
Sony Xperia P

pozdrav!

Imam jedno pitanje za znalce, pošto sam odkodirao mobitel pomoću tvorničkog koda, zanima me hoće li mi se opet zaključati ako napravim ovaj update? Mislim da je netko ovdje napisao da mu se to dogodilo kad je uradio update na JB

0 0 hvala 0
16 godina

Teško pitanje,,,

Pretpostavaljam da misliš na otključavanje network lock-a (kada je mobitel zaključan na jednog operatora), kako ispada, nekad se dogodi da se nakon update-a firmware-a uređaj ponovo zaključa na mrežu (iako ne bi trebao, ali eto, događa se), i jedini lijek je ponovo ga otključati (da li je to moguće sa istim kodom sa prethodne verzije, ne znam).

11 godina
neaktivan
maxym kaže...

Teško pitanje,,,

Pretpostavaljam da misliš na otključavanje network lock-a (kada je mobitel zaključan na jednog operatora), kako ispada, nekad se dogodi da se nakon update-a firmware-a uređaj ponovo zaključa na mrežu (iako ne bi trebao, ali eto, događa se), i jedini lijek je ponovo ga otključati (da li je to moguće sa istim kodom sa prethodne verzije, ne znam).

a jbt toga sam se i bojao, sad treba skupit hrabrosti pa riskirati sa updateom :D

11 godina
neaktivan
IMEI kaže...
maxym kaže...

Teško pitanje,,,

a jbt toga sam se i bojao, sad treba skupit hrabrosti pa riskirati sa updateom :D

stavi preko flashtoola i makni kvacicu gdje pise sim lock i rijesen problem

13 godina
Sony Xperia P

Moj Galaxy Ace 2 nije izgubio unlock nakon nekoliko updatea preko Kiesa i stavljanja custom romova.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Može se na isti kod otključat.

Ja sam xperiu x8 otključao 3 puta sa istim kodom.

[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]
11 godina
neaktivan
bed-boy11 kaže...

Može se na isti kod otključat.

Ja sam xperiu x8 otključao 3 puta sa istim kodom.

odlično, ovakav odgovor sam priželjikavo. što se tiče flashtoola, nisam s njim radio nikada, a i iskreno trenutno mi i ne treba, jedino što bih volio uraditi je pobrisati neke aplikacije što su došle uz mobitel a ne koristim ih. Ne znam da li ja uopće to mogu napraviti pošto mi mob nije rootan niti je otključan bootloader (još uz to piše da se ne može ni otključati)?

11 godina
VILLA18900 kaže...
IMEI kaže...
maxym kaže...

Teško pitanje,,,

A zato mi se zaljučao mobitel na T-Mibile!!! Ja nisam maknuo tu kvačicu. A prije flashanja je bio otključan na sve mreže. Kad bi ga ponovo flashao i maknu kvačicu jel bi opet bio otključan na sve mreže?

12 godina
neaktivan
Sony Xperia P

Koliko dode sx p u tele2 na bonove

0 0 hvala 0
11 godina
VILLA18900 kaže...
IMEI kaže...
maxym kaže...

Teško pitanje,,,

Gdje piše u flashtoolu "sim lock" pa da se može maknut kvačica? Kod mene te mogučnosti nema ili ju neznam pronaći.

16 godina
neaktivan
Sony Xperia P

nema je.

ako ti ostaje otključan kad bude krenio flešat pisat će da preskače fajl "simlock"

[Sony Xperia U ST25i][Stock Gingerbread 2.3.7] {Bonbon}

0 0 hvala 0
11 godina
Zoran kaže...

nema je.

ako ti ostaje otključan kad bude krenio flešat pisat će da preskače fajl "simlock"

Dok je mob bio na ICS bio je otključan na sve mreže. Nakon flasfanja na JB flashtool ga je zaključao na T-Mobile. I nakon update-a preko PCC na 6.2.A.1.100 ostao je zaključan. Ima li smisla ga ponovo flashat na Jelly Bean(6.2.A.0.400) u nadi da će možda biti otključan na sve mreže pa onda napravit update na 6.2.A.1.100 preko PCC ili sa sigurnošću se već sada može reći da taj postupak neće uspjeti? Pitam da ne gubim vrijeme bez veze.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 21:38 (RobotTitan).
11 godina
VILLA18900 kaže...
IMEI kaže...
maxym kaže...

Teško pitanje,,,

BTW, o čemu onda VILLA18900 priča?

13 godina
Sony Xperia P

Sto mi je bolje uzet xperia p ili xperia l ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia P

uradio update preko pcc-a i nije se zaključao mobitel..

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...
VILLA18900 kaže...
IMEI kaže...
maxym kaže...

Teško pitanje,,,

BTW, o čemu onda VILLA18900 priča?

kad odaberete flashtolu jelly bean imate s desne strane one mogucnosti i gdje pise sim lock maknete kvacicu isto tako i meni je radilo malo bolje gledajte

11 godina
neaktivan
Sony Xperia P

šta mislite o ovome? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2335992

ovo mi se čini kao jednostavan način za napravit ono što ja želim, a to je pobrisati one aplikacije koje mi ne trebaju i ne koristim ih.

samo mi nije jasno kako ću provjeriti ovu prvu stavku: (1) Make sure you have installed adb drivers for ur device

0 0 hvala 0
16 godina

ADB ti je Android driver za Windowse i ako vidiš svoj mobitel u Windowsima kada ga priključiš, to znači da ti je taj driver i instaliran.

BTW Upravo sam napravio ovo i sad imam rootani mobitel na zadnjoj verziji JB-a.

Jako dobra stvar, malo složenija za napraviti od bin4ry-eve metode (malo tipkanja u cmd-promptu) ali nema potrebe za vraćanjem na ICS zbog root-a.

11 godina
neaktivan
Sony Xperia P

samo malo, ako se radi na ovaj način kao što je napisano onda nema nikakvog upisivanja u cmd-promptu. Evo našao sam i video na yt:

je li to to? Nov sam u svijetu androida, pa ne bi htio nešto zajebat, a opet neda mi vrag mira a da ne isprobam sve. :D

0 0 hvala 0
16 godina

Postupak je otprilike takav, ali nije isti, za razliku od ovoga, dva puta se zaustavlja skrolanje poruka i napiše ti točno koje komande trebaš ukucati u komandnu liniju.

Nije komplicirano, ako si ikad koristio cmd promt, a bitno je samo da sve pretipkaš od znaka do znaka.

11 godina
neaktivan
Sony Xperia P

probao ali ništa, kad se zaustavilo prvi put, počeo upisivati ono što se tražilo i na prvo slovo mi se ugasio cmd prompt. Jel se može ovo pokušavati više puta bez straha da ću nešto zeznut, ili možda bolje da to dam nekome tko će znati to napraviti?

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia P

Dali će se ovim postupkom izgubiti podaci sa uređaja?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

neće

16 godina

Možeš ovo raditi više puta.

Čudno je da ti se ugasio prompt, možda ti nije uredu nešto sa PC-om. Isključi anti-virus pa probaj onda.

11 godina
neaktivan
maxym kaže...

Možeš ovo raditi više puta.

Čudno je da ti se ugasio prompt, možda ti nije uredu nešto sa PC-om. Isključi anti-virus pa probaj onda.

E vidiš može biti do antivirusa, jer je comodo odmah tražio nekakvo dopuštenje. Nego samo da još pitam, jel može biti i zbog toga što ja imam brendirani t mobile stock rom, znači nisam ništa mijenjao na mobitelu, samo sam ga otključao preko tvorničkog koda, i nadogradnje obavio preko pcc-a bez problema.

16 godina

Kod mene je isto brendirani T-Mobile sa zaključanim bootloaderom pa je sve prošlo bez problema. Ugasi antivirus pa probaj onda.

11 godina
maxym kaže...

Kod mene je isto brendirani T-Mobile sa zaključanim bootloaderom pa je sve prošlo bez problema. Ugasi antivirus pa probaj onda.

Nakon što si root-ao mobitel jel ti još uvijek brendiran na T-Mobile? Mislim, dali sad radi na sve mreže? Jel rootanje ima s tim ikakve veze?

15 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...
maxym kaže...

Nakon što si root-ao mobitel jel ti još uvijek brendiran na T-Mobile? Mislim, dali sad radi na sve mreže? Jel rootanje ima s tim ikakve veze?

Rootanje mobitela NEĆE omogućuti da koristiš sve kartice

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice