SE X8 CyanogenMod 7.1 Android 2.3.7

poruka: 50
|
čitano: 13.773
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dali mogu ja sad dok je to sve u tom stanju, flashat ASFL i instalirati novi rom?

Ili da prvo probam sve vratiti na staro?

Я умираю, но не сдаюсь!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.3.2012 22:29 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo, opet sam oživio mobitel, valjda već po 5. put.

Neka mi netko preporuči neki provjereni gingerbread ili nešto slično, i ako može da me upućuje u svaki korak.

Imam osjećaj, da ne piše sve na onoj stranici i da uvijek nešto propustim.

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pa kad si mu stavio cyanogenmod rom i restartao mob to jetrebalo biti to samo još vratiti backup imenika i gotovo, a ako stavljašdrugi rom ne moraš vraćati na staro nego samo preko tog roma flashas drugi.
Lp.
Sve se nema.Možeš mislit.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: SE X8 CyanogenMod 7.1 Android 2.3.7
WrongType kaže...

Onda skini ovo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1188486 i alfs08 no fps cap malo potraži na forumu jer je ovam miniCM mrtav link a nema drugog.Idem afk ako ne uspieš javi .

Evo, proradili su ovi linkovi.

Našao sam i taj alfs08 no fps cap.

Downloadao sam sve.

Sad ako može mala pomoć, kojim redosljedom i kako to napraviti.

Я умираю, но не сдаюсь!
13 godina
neaktivan

Posalo sam ti PM.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako si u startu rootao uređaj kako treba,onda je instalacija roma najmanji problem... Za CM7 kazu da je najbolji custom rom a i ja ga koristim (modificiran sa INT2SD integriranom scriptom kako bih mogao prevarit mobitel da koristi memoriju sa sd kartice kao internu memoriju......) Medutim kernele i te gluposti ne trebas flashat itd ako si skinuo rom sa official Cyanogenmod site: http://www.cyanogenmod.com/devices .....

1. Odaberes uređaj,naravno

2. skines rom,naravno

3.prebacis na sd card preko usba (ako nemozes upalit mobitel imas opciju u recovery modu da omogucis usb)

4.posto CM7 nema google apps (android market,gmail,voice search....) integrirane radi googleove zastite autorskih prava skines ih ovdije: http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/Latest_Version/Google_Apps i takoder prebacis na usb...

5.Napravis full wipe (kompletni reset, na mobitelu nece ostat nista, zato backup napravi slika i muzike....)::

5.1. Boot into recovery (volume button down+power tijekom paljenja, pa onda bot into recovery)
5.2. Format System (not wipe option but format option !!!)
5.3. Format Data
5.4. Format Cache then Format Boot
5.5. Wipe Data/Factory reset (1st option in wipe/format menu)
5.6. Wipe Dalvik Cache
5.7. Now install zip from sd card and flash the rom
5.8. ponovo wipe dalvik cache i flashas Google apps koje si skinuo sa wiki ,na isti nacin kao i rom
5.9. Now reboot (Note don't flash any tweaks like transparent notification except gapps if required)
5.10. Now setup your phone
5.11. Reboot
Nakon svega ovoga sacekas da se mobitel upali, da se CM7 boot odvrti i kad se upali imas instaliran CM7 za svoj dragi uređaj....
Kad budes skidao romove biraj "stable" verziju...
SRETNO!!!!!!!!!!! :D

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Samo što taj CM7 je spor naspram kombinacje cm7.2+naA11 ili gingerdx23b + alf08 i za cm 7.2 treba kernel.A kompletni reset nije potrebno uopče napravit.Kad več ima mogučnost stavljanja kernel neka stavi kernel.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 14:39 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
vijerovatno si iskusniji u tome pa se slazem sa tobom u potpunosti... Ma da sam ja imao problema (lagovi itd...) sa mijenjanjem kernela.... I uvijek mi je najbolje radio sa kernelom koji dolazi uz software... Nebi ga oni badava stavljali da nije dobar... Baterija slabije traje al uz svaku promijenu roma dolazi i kalibracija baterije (battery stats reset)....
Vijerovatno su kustom kerneli dobri ali mislim da nisu za pocetnika poput mene i njega, a mozda sam i u krivu.....
Ja koristim: HTC Desire 2gb Interne memorije (original dolazi sa 256mb)
sustav: 2.3.7 Gingervillian 3.3 INT2SD integriran
Defrost kernel
I sve je to bilo u jednom romu...... Pa ako preporucujes sta bolje PM me.....

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo dečki za one koji nisu baš stručni nešto o flashanju androida http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/faq-android-flash-custom-rom-root/113178.aspx, pogledajte malo da uvidite što je potrebno i kako se to donekle radi.

Lp !

Sve se nema.Možeš mislit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

zašto jednostavno ne staviš neki ROM za stock kernel? evo ja sam danas flashao Android PrimeHD (baziran na CM7.2) i ROM je odlican, brz, stabilan..preporucujem..ako zelis link reci

2 0 hvala 0
16 godina
ya-sam-ya kaže...

zašto jednostavno ne staviš neki ROM za stock kernel? evo ja sam danas flashao Android PrimeHD (baziran na CM7.2) i ROM je odlican, brz, stabilan..preporucujem..ako zelis link reci

daj meni rom i ja isto imam stock kernel i koristim gingerxperia v23 (cm 7) i nije baš najstabilniji al nije loš

13 godina
neaktivan
ya-sam-ya kaže...

Samo što je dosta sporiji u usporedbi kad ga koristiš s kernelom.Jer imaš verziju za nAa i za stock.Kad več imaš mogučnost bolje staviti kernel gore i miran si.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 18:21 (WrongType).
15 godina
neaktivan

Evo, instalirao sam gingerdx23b + alf08.

Mogu reći da je dobar (za sad), lijepo izgleda i sve to, ali najbolje ću znati nakon par dana, kad ga malo proučim.

Jedino što mi status bar (onaj što se odozgo izvlači) lagga, a i aplikacije neke štekaju malo, market je dosta spor.

Jeli mogu kako ubrzati to?

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima li tko iz Rijeke da zna štavit Android 2.3.7 na SE x8?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi. Zanima me kako mogu otključati ovaj mobitel da radi na sve mreže? Čuo sam da se to napravi kada se unlocka bootloader ili kada se flasha baseband? Ili možda treba nešto drugo napraviti?

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nj0fra kaže...

Pozdrav ljudi. Zanima me kako mogu otključati ovaj mobitel da radi na sve mreže? Čuo sam da se to napravi kada se unlocka bootloader ili kada se flasha baseband? Ili možda treba nešto drugo napraviti?

Nije da bi ga otključao na sve mreže moraš platiti 20$ ili ga negdje u HR otključaš na sve mreže.

15 godina
neaktivan
Zar se ne može nikako besplatno otključati?
Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Naravno da se moze otkljucat samo se trebas malo namucit, i prosurfat... Ja sam svoj HTC Desie uspio otkljucat jednim programom koji sam nasao na ovoj stranici: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=594   Potrazi na toj stranici i otkljucat ces mobitel bez poblema..... 

13 godina
neaktivan
4L4N kaže...

Naravno da se moze otkljucat samo se trebas malo namucit, i prosurfat... Ja sam svoj HTC Desie uspio otkljucat jednim programom koji sam nasao na ovoj stranici: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=594   Potrazi na toj stranici i otkljucat ces mobitel bez poblema..... 

Ne možeš otključati SIM besplatno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice