SE usb kabel - problemi

poruka: 29
|
čitano: 4.814
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
SE usb kabel - problemi

Ovako, imam problema sa tim kabelom, a usto i mobitelom. Mada se nekad neće ni puniti, pa moram frkat malo kabel da se kontakti dodirnu. Znači, problem je na spoju mobitela i kabela, jer teško ga uspijem spojiti na komp. A i one plastične kopče više nisu što su nekad bile, ali, onako drže. Siguran sam da je u tome dio problema, ali glavni je sigurno zmazanoća kontakata. Pa da vas pitam, sa čime bi bilo najbolje ih očistiti? štapićem za uši i alkoholom? probao sam prije samo sa štapićem, ali nije bilo nekoh efekta. Bilo kakva pomoć je dobrodošla, samo da krene nabolje.

Usput, mob je w580i

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: SE usb kabel - problemi
denix kaže...

Ovako, imam problema sa tim kabelom, a usto i mobitelom. Mada se nekad neće ni puniti, pa moram frkat malo kabel da se kontakti dodirnu. Znači, problem je na spoju mobitela i kabela, jer teško ga uspijem spojiti na komp. A i one plastične kopče više nisu što su nekad bile, ali, onako drže. Siguran sam da je u tome dio problema, ali glavni je sigurno zmazanoća kontakata. Pa da vas pitam, sa čime bi bilo najbolje ih očistiti? štapićem za uši i alkoholom? probao sam prije samo sa štapićem, ali nije bilo nekoh efekta. Bilo kakva pomoć je dobrodošla, samo da krene nabolje.

Usput, mob je w580i

Sony Ericsson ima dosta problema s tim.Bojim se da ti nema spasa...
http://www.njuskalo.hr/oglas380962
16 godina
neaktivan
SE usb kabel - problemi

Ja sam imao K750i i imao sam isti problema!!! Sony Ericssonu je to mana!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SE usb kabel - problemi

Eh, to sam i ja shvatio, nažalost. Bilo bi bolje da stave neki konektor kao samsung il tako neki, onako, da se kontakti jedan na drugi navuku, a ne da se jedva dodiruju. Mislio sam ga sa alkoholom čistiti, ali, hm... nisam da nešto ne zeznem. Sad sam se sjetio, da bih mogao poslati e-mail SE-u.

Ima tko ideju ili iskustvo oko ovoga?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SE usb kabel - problemi

Ja to cackalicom ocistim.

Jer nije kontakt preko cijele povrsine metalnih plocica,samo u sredini.

Ne moze to bez kabla
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
SE usb kabel - problemi

Neces nista dobit ako SE-u posaljes mail.Inace iz iskustva sve kablove koji mi nisu u upotrebi stavim da vise na vjesalici,cavlu ili necem drugom.Takvi kablovi ne podnose motanje po nekim cudnim kutevima.Pogledaj malo po oglasnicima jer ljudi obicno prodaju mob i zadrze kabel pa ga naknadno prodaju za 30-50 kn.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SE usb kabel - problemi

I znas sta sam jos naucio kad sam jedan SE zeznuo,da nikada ne vucem kabal prema dole,nego kore,pri otpajanju.

Jer onda mu "stvorim hod" i kad stavim da punim konektor vuce prema dole i gubi kontakt.

Novi kad sam kupio otpajam samo prema gore,tako da ne gubi spoj pri slobodnom padu kabla kad ga punim.

Ne moze to bez kabla
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SE usb kabel - problemi

I ja imam w580i, ali su moji problemi sa priključivanjem na pc još složeniji. događa mi se dosta često u zadnje vrijeme, nakon prijenosa podataka preko usb kabela na m2 karticu, mobitel više nikako ne vidi nikakve podatke na njoj sve dok karticu ne izvadim i ponovo vratim u telefon. Kao da nije dovoljno što je sama brzina prijenosa podataka preko ovog takozvanog USB 2.0 kabla katastrofalna, onda još i ovo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SE usb kabel - problemi

Kabal je vec proslost.Bluetooth je majka,ko moze da kupi. (a nije uopce skup)

Ne moze to bez kabla
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
niko_vazan kaže...

Ja to cackalicom ocistim.

Jer nije kontakt preko cijele povrsine metalnih plocica,samo u sredini.

hm.... probati ću
F1-IVO kaže...

Neces nista dobit ako SE-u posaljes mail.Inace iz iskustva sve kablove koji mi nisu u upotrebi stavim da vise na vjesalici,cavlu ili necem drugom.Takvi kablovi ne podnose motanje po nekim cudnim kutevima.Pogledaj malo po oglasnicima jer ljudi obicno prodaju mob i zadrze kabel pa ga naknadno prodaju za 30-50 kn.

eh, malo si fulao :D. Nije problem da su se žice negdje otpojile u kablu, nego je problem u spoju na mob.
niko_vazan kaže...

I znas sta sam jos naucio kad sam jedan SE zeznuo,da nikada ne vucem kabal prema dole,nego kore,pri otpajanju.

Jer onda mu "stvorim hod" i kad stavim da punim konektor vuce prema dole i gubi kontakt.

Novi kad sam kupio otpajam samo prema gore,tako da ne gubi spoj pri slobodnom padu kabla kad ga punim.

Eh, čini mi se da i ja prema dolje odspajamIzlanuo se
Schumix kaže...

I ja imam w580i, ali su moji problemi sa priključivanjem na pc još složeniji. događa mi se dosta često u zadnje vrijeme, nakon prijenosa podataka preko usb kabela na m2 karticu, mobitel više nikako ne vidi nikakve podatke na njoj sve dok karticu ne izvadim i ponovo vratim u telefon. Kao da nije dovoljno što je sama brzina prijenosa podataka preko ovog takozvanog USB 2.0 kabla katastrofalna, onda još i ovo...

meni dva puta nije htjelo karticu očitati, jedanput dok mi je pao, a drugi put se nesječam
niko_vazan kaže...

Kabal je vec proslost.Bluetooth je majka,ko moze da kupi. (a nije uopce skup)

E ovo bi moglo biti izvršeno. Ali ima i jedna mana, a to je sporost takvog prijenosa. Kolko će mu trebati da pošalje 100-150 mb podataka? negdje bi bilo 30 min od oka. Od ovog ispada da je onda bolje uzet čitač memorijskih kartica, ali to opet nebi riješilo problem, jer nekada neće ni puniti, malo oslabile kopće, malo zmazanoće i evo ti problema. Huh, nešto ću od ovog napraviti
16 godina
neaktivan
SE usb kabel - problemi

Hm,a sta da ti kazem,dugo ce trajati.

Al' sta te briga zadas prijenos i surfas. (rijetko surfam ispod 1h :) )

Ne moze to bez kabla
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
niko_vazan kaže...

Jedino što se tako šalje i troši baterija, a preko kabela se šalje i puni baterija. Pa sam nekad znao i spojit mob, a da se ništa ne šalje nego se samo puni.
Da iskoristim temu, kakav mora biti taj bluetooth adapter?
jel ovaj dovoljan?
ili pak treba neki ovakav ova cuda
(ako je dobar ovaj jeftiniji, sutra idem po njega možda) ako na njemu piše domet 80m, jel to moguće ostvariti sa mobitelom? ak možete, dajte neki prijedlog bluetooth adaptera, ali ako može da je iz vemila, hg-spota ili power-computersa. Ili je svejedno koji uzmem?
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 16:32 (denix).
16 godina
neaktivan
denix kaže...
niko_vazan kaže...

Jedino što se tako šalje i troši baterija, a preko kabela se šalje i puni baterija. Pa sam nekad znao i spojit mob, a da se ništa ne šalje nego se samo puni
 To je istina da se trosi.
A ja bas i ne koristim te prenose iako imam M2 2GB pa ne osjetim potrosnju.
Imam i kabal i bluetooth i citac u lapotpu.
Od toga mi najbrzi bluetooth.
USB valja cekat na pripremu prenosa.
Za citac treba otvarat mob i vadit karticu.
A za BT 2klika. :)
Ne moze to bez kabla
16 godina
neaktivan
denix kaže...
niko_vazan kaže...

Jedino što se tako šalje i troši baterija, a preko kabela se šalje i puni baterija. Pa sam nekad znao i spojit mob, a da se ništa ne šalje nego se samo puni.
Da iskoristim temu, kakav mora biti taj bluetooth adapter?
jel ovaj dovoljan?
ili pak treba neki ovakav ova cuda
(ako je dobar ovaj jeftiniji, sutra idem po njega možda) ako na njemu piše domet 80m, jel to moguće ostvariti sa mobitelom? ak možete, dajte neki prijedlog bluetooth adaptera, ali ako može da je iz vemila, hg-spota ili power-computersa. Ili je svejedno koji uzmem?
 Kod mene je ovaj drugi,samo 100m domet.
Ne moze to bez kabla
17 godina
niko_vazan kaže...
 Kod mene je ovaj drugi,samo 100m domet.
 jel to onda možeš i ostvariti sa mobom ili se veza prekine nakon 5-10 m?
16 godina
neaktivan
SE usb kabel - problemi

Nemoj samo ovaj uzimat.

Edit:Prekine se nakon 5MB ako uradis upgrade na BlueSoleil stranici.

Traze lovu za upgrade pa vecina odustane i tako je promet ogranicen do 5mb,ali se i to da rjesit,ili ne radit upgrade ili patch.

Valjda moze ne znam.Nisam mjerio.Dovoljno mi je pola od toga.

Perfect Perfect
Ne moze to bez kabla
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 16:59 (niko_vazan).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
niko_vazan kaže...

Nemoj samo ovaj uzimat.

ok. A ono, jel onaj mali, što sma ga prvog naveo dovoljan, ili mora biti neki drugačiji. Jel ima razlike kakve u njima, pošto će biti korišten samo za slanje datoteka na mob? Il mogu samo uletjet u trgovinu i kupit bilo koji?
16 godina
neaktivan
denix kaže...
niko_vazan kaže...

Nemoj samo ovaj uzimat.

ok. A ono, jel onaj mali, što sma ga prvog naveo dovoljan, ili mora biti neki drugačiji. Jel ima razlike kakve u njima, pošto će biti korišten samo za slanje datoteka na mob? Il mogu samo uletjet u trgovinu i kupit bilo koji?
 Ja onaj prvi nisam nikada koristio.Tako da ti o njemu ne znam nista rec.
Po onome sto pise,dovoljan je,sad da li je sve tocno kako i pise,ne znam.
Poz.
Ne moze to bez kabla
17 godina
neaktivan
SE usb kabel - problemi

Kontakti koji vire iz kabla su na pruzinama.

Polako ih izvuci prema napred ali pazljivo,cilj je da ostanu izvuceni za jedno ,05 mm. Upotrebi pincetu

Oprez da ih ne otkines

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban

0 0 hvala 1
17 godina
Lazarus Long kaže...

Kontakti koji vire iz kabla su na pruzinama.

Polako ih izvuci prema napred ali pazljivo,cilj je da ostanu izvuceni za jedno ,05 mm. Upotrebi pincetu

Oprez da ih ne otkines

e to bih prvo mogao testirati na drugom kablu gdje je jedna kopća otrgnuta, pa onda nićemu ne služi. Thx. Sve ću prijedloge kasnije isprobati
17 godina
neaktivan

A zasto   koristiti USB kabel? Teme,*.jar fileove,slike,videa i cega sve ne mozes stavljati na karticu koju si ugurao u USB stick koji u sebi ima slot za M2 ili preko adaptera za M2 na citac.

Instalacija igara ne mora da bude preko SE suitea (ili kako se zove) osim ako svakodnevno uredujes imenik,saljes SMSove preko PC-a.

Ovo je ipak moje (staromodno) razmisljanje :)

Ja USB kabel (SE K810i,X1 i W910) koristim samo kada uredujem imenik i kalendar

Za ostalo koristim taj USB/adapter/stick za M2 i cepam dalje

Koliko je moguce izbegavati formatiranje kartice na PC (ne moguce nego stalno izbegavati) i kreiranje "dubokih" foldera,odnosno grananje istih

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 0:17 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
. Od ovog ispada da je onda bolje uzet čitač memorijskih kartica, ali to opet nebi riješilo problem, jer nekada neće ni puniti, malo oslabile kopće, malo zmazanoće i evo ti problema. Huh, nešto ću od ovog napraviti
  Aleluja! :)
Uzmi USB citac. To ti je isplatljiva investicija za buducnost. Kada kupis Nokiu Belji se   ili fotoaparat moci ces stavljati i SD
17 godina
Lazarus Long kaže...
. Od ovog ispada da je onda bolje uzet čitač memorijskih kartica, ali to opet nebi riješilo problem, jer nekada neće ni puniti, malo oslabile kopće, malo zmazanoće i evo ti problema. Huh, nešto ću od ovog napraviti
  Aleluja! :)
Uzmi USB citac. To ti je isplatljiva investicija za buducnost. Kada kupis Nokiu Belji se   ili fotoaparat moci ces stavljati i SD
 ma i to je zezancija, jer onda moram karticu svaki puta vaditi, pa stavljati. Još kak sam spretan, ispasti će mi koji put i tako...
E dok se šalju igre sam kompa preko bluetootha, jel se onda odma instaliraju kao dok šalješ sa moba na mob ili ti biraš kamo da ih šalje pri slanju?
E daj, taj pc suite ni nemam instaliran, nego ga spojim u modemski rad, pa preko myphoneexplorera to radim, ako trebam, ali ovako, kad sam kod kompa, stavim ga puniti preko kabla, al nije nužno. Zagrijao sam se za bluetooth adapter Cool
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 15:41 (denix).
17 godina
neaktivan

Moja iskrena preporuka ti je da ne koristis BT posto je:

a)   spor (naspram USBa)

b)   ima musicav software

Zasto je problem vaditi karticu? Jednostavno nabavis USB adapter (nalik sticku) i/ili card reader. Igre,odnosno *jar fileovi stavis na stick i prilikom odabira telefon ti ponudi da je instalira. Bonus je sto takve jar fajlove mozes dilati frendovima putem BT

Mana USB kabla je to sto kod SE telefona stradaju kontakti samog kabla/usice ili kontakti na telefonu.

Ako vec moras i imas zelju imati Bluetooth na PC-u onda se osiguraj bar dali ce raditi na Visti i sedmici. Trazi po forumima

Bluesoleil software izbegavati u sirokom luku. Iz licnog iskustva ovo kazem

17 godina
SE usb kabel - problemi

ok, thanks. Malo ću se raspitati o tim bluetooth adapterima. A i ovako dilam igre :D, hehe, jer dok prikopčam usb, onda odaberem razmjena datoteka (ma ono prvo, hehe) i u my computeru mi se pokaže kartica, baš kao kartica, kao da je u čitaću. Vidjeti ću što mi do sutra padne na pamet

0 0 hvala 0
17 godina
SE usb kabel - problemi

Jel postoji koji program da je bolji od bluesoila? Jel' bluesoil komercijalan program? vidim na njihovoj stranici da se treba regati za download, ali samo za download se ne želim regati, pa neznam, a vidim po netu da ima taj program sa c**c*om za skinut, ali to ne želim?

Uf, al' glupo sročeno pitanjeIzlanuo se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
denix kaže...

Jel postoji koji program da je bolji od bluesoila? Jel' bluesoil komercijalan program? vidim na njihovoj stranici da se treba regati za download, ali samo za download se ne želim regati, pa neznam, a vidim po netu da ima taj program sa c**c*om za skinut, ali to ne želim?

E ajde sad procitaj 3 posta prije da vidis jos jednom sta sam pisao o BT. Trazi Toshibia software. Nije besplatan,rudimentaran je ali sjajno obavlja posao. Gde ces ga naci i kako znas vec sam "Google". Ne pitaj za linkove

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long
16 godina
neaktivan

imam i ja problem s tim kabelom rijec je o modelu k800i i nije mi htio 5-6 puta pa je letio kroz prozor i tako mi se pokvario Belji se

Kupujem LG Cookie Smijeh

17 godina
Lazarus Long kaže...
denix kaže...

E ajde sad procitaj 3 posta prije da vidis jos jednom sta sam pisao o BT. Trazi Toshibia software. Nije besplatan,rudimentaran je ali sjajno obavlja posao. Gde ces ga naci i kako znas vec sam "Google". Ne pitaj za linkove

Ma već sam kupio bluetooth adapter. Nekih 79 kn je došao, onako, kad treba, prikopčam ga na usb hub i šaljem. A usb koristim samo za veće poslove. Možeš i preko bluetootha uređivati kalendar i kontakte (što ja nikad ne radim). To možeš iz myphoneexplorer-a. Mislio sam da ima neki free program za ovo što tražim, al ak nema, nema veze (ili ću nešto smislitiSmijeh)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice