Pozz,
kupio sam prekljucer Samsung Xcover 2 te sada imam neka pitanja na koja bi volio da mi odgovri netko ko ima taj mobitel ili se kuzi u njega. :)
Prvo me zanima da li se moze koristiti nekakav konverter sa miniUSBa-a na 3.5mm jack te gdje se moze kupiti. Nesto tipa ovog.
Drugo sto me zanima je, postoji li neka skype aplikacija koja bi radila na tom mobitelu (ne pratim bas mobitele u zadnje vrijeme pa nisam ni siguran koji OS ima pa mi otezava trazenje. Mislim da je symbian??)
Opcenito o mobitelu:
Kupio sam ga prekljucer pa jos uvijek ne znam puno o njemu, ali evo ono sto znam:
Pozitivno:
Ono sto mi se svida je kvaliteta izrade, trebao bi biti otporan na vodu do dubine 1m u duljini od 30min, nisam isprobavao, ali po kvaliteti mi izgleda kao da moze izdzat. Dalje mi se svida tipkovnica, velika je, lagano se pogode tipke, fino je mekana, a osjeti se klik. Ekran je dovoljno velik, ima dobru sliku (nista extra) vidi se poprilicno dobro i na suncu, tesko se grebe i u dzepu pored kovanica i slicnog. Zvucnik je dosta glasan, kvaliteta zvuka je srednja, osjeti se kako se malo pogorsa kada se pojaca do kraja, nista strasno. Dobra stvar je i sto ima ugradenu antenu u sebi pa nisu potrebne slusalice kao antena. Takoder se moze snimati sve sa radija. Kvalitetan softver, ima facebook, twitter, gtalk, MSN, yahoo messenger, my space, flick, picasa i photobucket. Jednostavni shortcuti na pozadini veoma korisni, lako se prilagode te dosta ubrzavaju rad. Ima svijetlo (ne blic na fotoapratu)
Takoder treba istaknuti vrijeme trajanja baterije. Ja sam od preljucer popodne potrosio samo jednu od pet crtica (nisam ga jos punio, dosla je puna) a koristim ga dosta jer ga "istrazujem". Po specifikacijama moze izdrzat 19h razgovora te 41.7 dana standby te u prosjeku izdrzi 20 dana.
Negativno:
Lose strane su neke manje zamjerke u softweru, naprimjer ako se radio ne radi, a ukljucen je svjedno se mora ugasit da bi se otvorio fotoaprat. Zamjerio bi mu i sto nema 3.5mm jack za slusalice, sto ne dolazi sa skypeom i sto ne moze pokretat slike vece od 1650x1050
Zakljucak:
Sve u svemu dobar mobitel za cijenu, drago mi je da nisam kupio neki "jadni" na touch. Ja sam super zadovoljan.