Prije par dana otvorio sam temu,pregledao internet i zakljucio da cu uzet n95 8 gb. E sad,muci me da ja ne bi uzeo kopiju. Koje su razlike izmedju fake-a i originala?? Jel to samo symbian ili?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prvo i osnovno je kvaliteteta zatim je symbian jer ga kinezi nemaju a i njihove specifikacije nisu točne npr. kamera piše 5mpx a možda je 3,2 ili 2.
To nemoj ni u ludilu uzimat
Sam ću reći LOŠ ODABIR, požalit ćeš.
Ja ne bih uzeo NI original NI kopiju...
samo me zanima zasto je nebiste uzeli? n95 8gb je i dan danas jako dobar uredaj sa svime sto treba jedan top model da ima...
jedina mana joj je ne bas cvrst slide, al uz normalno koristenje moze i on dugo...
mob ima 5mpx kameru, wifi, gps, dovoljno memorije, 3.5mm utor..... nista bolji po tom pitanju nisu ni Desire ni Iphone koji su 2-3 godine mlađi...
Noki N95 8GB je zaista extra mobitel. Ne vidim razlog zasto nekome ne valja ovaj mob.
To je po meni najbolji klasičan mob koji je bolji i od mnogih TS.
samo me zanima zasto je nebiste uzeli? n95 8gb je i dan danas jako dobar uredaj sa svime sto treba jedan top model da ima...
jedina mana joj je ne bas cvrst slide, al uz normalno koristenje moze i on dugo...
mob ima 5mpx kameru, wifi, gps, dovoljno memorije, 3.5mm utor..... nista bolji po tom pitanju nisu ni Desire ni Iphone koji su 2-3 godine mlađi...
Ma dobar je to mob, ali ja bih više uzeo neki mob koji ima Flash, te sada je doba Touch Screen-a, koji bih više uzeo, jer su 90% tiši, te me živcira zvuk tipki.
doba TS jest, al nije ih svatko ljubitelj... a i manje su u svakodnevno radu prakticni vec non-TS uredaji (kao rad s uredajem u pokretu, u tramvaju, u voznji i sl....)..
sto se flasha tice... nije mi vazna stavka kad biram mob iako mi trenutni mob ima podrsku za flash (samsung Monte)..
Nisam reko da je loš, nego da ga prema današnjoj ponudi na tržištu taj telefon spada u classic i ne bih uzimao, nisam nigdje rekao da ne valja i da je šrot,da sad uzimam neki mob bio bi to smartphone..
a N95 8gb nije smartphone?? sta poradzumjevas po time klasicni mobitel?
Kao prvo za sta ce ti sluziti taj mobitel?
Noki N95 8GB je zaista extra mobitel. Ne vidim razlog zasto nekome ne valja ovaj mob.
Nekažem ja da je on loš, ali mora se priznat da je star. Uostalom autor ove teme se troumio između N95, N96 i XM5800 i odabrao je N95 iako mu XM5800 najviše od sviju odgovara (video, surfanje i glazba). Tu XM5800 šije te obje nokije.
Uostalom ima i drugih mobitela boljih od N95, njih nije ni uzimao u obzir.
vidis ja ne smatram da je 5800 bolji mob od n95 8gb... ok ima TS i bolja je po pitanju surfanja, al opet taj je display rezistentni i nije bas ugodan za rad s prstima... samo uzmi Samsung Monte i poslije njega 5800 pa vidi koja je razlika ;)
za gledanje videa je sasvim solidno veliki 2.8" display u n95 8gb, a ne gledam filmove a mobu da mi treba sad neki ogromni display, a ne vidim koja je prednost slusanja glazbe na 5800?
n95 8g je puno prakticnija za koristenje i u pokretu i u svim situacijama ;)
ja bi jos preporucio Samsung innov8...
vidis ja ne smatram da je 5800 bolji mob od n95 8gb... ok ima TS i bolja je po pitanju surfanja, al opet taj je display rezistentni i nije bas ugodan za rad s prstima... samo uzmi Samsung Monte i poslije njega 5800 pa vidi koja je razlika ;)
za gledanje videa je sasvim solidno veliki 2.8" display u n95 8gb, a ne gledam filmove a mobu da mi treba sad neki ogromni display, a ne vidim koja je prednost slusanja glazbe na 5800?
Pa da nema prednosti nebi se zvala Xpress Music ;)
Ona je fakticki i namijenjena za slusanje muzike,to joj je i najveca prednost...
pa dobro koja je to prednost?
n95 8gb ima 3.5mm utor kao i 5800, cak mislim da n95 ima jace zvucnike (mozda uz N73 najjaci zvucnici na mobitelu), ima player koji sve podrzava i sasvim je dobro uraden (bar ja nikad nisam morao instalirat neki drugi player sem tvornickog)...
reprodukcija mp3 u sluskama dosta ovisi o samim sluskama...
sad mi recite koja ej to prednost sto se ova zove xpres music?
jel mislite da 5800 navigation edition bolje hvata satelite od obicne 5800 ili n95 8gb koja se ne zove sattelite edition?

A ti ga imaš pa to možeš reći? Touch Screen je zakon i nije uopće loš, a rad s prstima je ugodan.
3.2" i 640x360 reza nadmašuju N95 u svakom pogledu, te 434MHz procesor, kvalitetniji zvučnici. XM5800 nije praktična? LOL
Bolja je u prelistavanju glazbe zbog TS-a i kinetic scrolla te xpress music tipke. Jedina prednost N95 je u kućištu ničem drugom.
Nevidim zašto bi uzeo costitution klasu kada može excelsior klasu (star trek, jer se nekužim u aute)?
nosao sam je 3 mjeseca pa znam o cemu govorim... probaj neki kapacitivni display pa ces vidjet razliku ;)
procesor jest jaci, al mob nije uopce brzi od n95...
zvucnici nisu kvalitetniji, sigurno nisi nikad pojaao n95 do kraja...
sto se prakticnostoci tice... bit ce da nisi zaposlen i stalno u pokretu pa neznas kako je supat po TS dok se vozis autom (znam da je nezakonito), u tramvaju napisat poruku i drzat se jednom rukom da ne padnes, pisat poruku pri hodu a da ne gledas u mob ;)
n95 8gb i 5800 su klase za sebe... dok je 5800 vise namjenjena tinejdzerima zato je svi vi preporucujete, ali osim surfanja netom (koje je na n95 sasvim solidno) i eto lakseg lsataj glazbe ja ne vidim nikakvu prednost u 5800 nad n95 8gb...
Ja mislim da je to opcenito stvar ukusa.. Samo su mi 2 ponudila odgovor izmedju razlika n95 8 gb origigi i n95 8 gb obicno.. Mogli ste raspravljat na onoj temi :)
Po tome,zar ne bi bilo najpametnije uzimat mob NOVI u ducanu?