Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.033
|
čitano: 12.510.280
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Domdom32 kaže...

Pozdrav, riknuo mi je ekran na mobitelu, pa bih uzeo novi, otprilike istih specifikacija.

Do sad sam imao Jiayu G4S, znači octa core, 2gb rama i 16 gb memorije.

Može li neka preporuka do nekih 1300 kn?

Trenutačno gledam Redmi 3S, i sve mi se sviđa osim što vidim da nema Gorilla glass, ima li netko ikakva iskustva s njim?

Kakakv gorilla glass? Sve je to isto

Nema labavo...xDD
9 godina
protjeran
Fr3nk1 kaže...
Hm , buduci da te zanimaju mobiteli jake građe , preporucio bi ti da pogledas uređaj blackview bv5000, kosta nekih 1300 kuna , ali ima onlicne specifikacije, poput 5000mAh baterije (pomocu koje mozes puniti drugi uređaj) ima IP 67, 2 gb rama i 16 gb roma ( ima sd slot) i imas na ytb videe di ti pokazuju ozbiljnu jacinu uređaja , vrlo jak mobitel ( iz vana a i iz nutra ).. On ima i nasljednika bv6000 al nema u Hrvatskoj za kupit

To je neki kinez? Jesi ga osobno probao?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
11 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

nude mi iz t coma alcatel pixi 4 za 100 kn , ako produzim ugovor . vrijedi li to uzimati ? zaslon s 196 ppi zvuci kriminalno

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
dos2074 kaže...

nude mi iz t coma alcatel pixi 4 za 100 kn , ako produzim ugovor . vrijedi li to uzimati ? zaslon s 196 ppi zvuci kriminalno

Jesu se isprsili. Radije budi bez ugovora i čekaj novu akciju, možda bude nešto bolje.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina

Ima netko Lenovo K5 Note da podjeli iskustvo? Isplati li se uzeti taj mob ne gledajuci na kineze vec samo sto se nalazi u nasim trgovinama zbog kupnje na rate.

Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mighty kaže...

Možda nije ni mjesto al nisam pronašao niti jedno drugo mjesto na ovom forumu...

Ugl, tia bi kupiti neki pametni sat, pa ako mi more neko reći jeli se isplati, jeli to toliko dobro koliko izgleda u trgovinama i naposljetku da mi preporuči neki?

Zahvaljujem puno ako ima tko kakvu ideju.

Ne isplati se, potpuno beskoristan gimmick. Kupi si radije normalan i kvalitetan sat ako ga nemaš.

14 godina

Pozdrav društvo. Dvoumim se između OnePlus 3 i Huaweija P9 Lite mobitela. Najviše mi se sviđa kod Huaweija što ima izmjenjivu bateriju i radio te utor za micro SD karticu, dok smatram da je OnePlus hardverski jači i sviđa mi se Amoled ekran, ali nema utor za SD karticu i izmjenjivu bateriju. Trenutno budžet nije bitan. Koji biste vi preporučili? Unaprijed hvala svima na savjetima :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja osobno bi isao na O+3, Amoled ekran, odlicne perfomanse, kamera je isto super :)

edit: + sto imas dash charge kod oneplus 3, tako da ga mozes za cas napunit 

Iako mi je Nexus 6P san: :D 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2016 20:10 (mrbean).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
alen4430 kaže...

Pozdrav društvo. Dvoumim se između OnePlus 3 i Huaweija P9 Lite mobitela. Najviše mi se sviđa kod Huaweija što ima izmjenjivu bateriju i radio te utor za micro SD karticu, dok smatram da je OnePlus hardverski jači i sviđa mi se Amoled ekran, ali nema utor za SD karticu i izmjenjivu bateriju. Trenutno budžet nije bitan. Koji biste vi preporučili? Unaprijed hvala svima na savjetima :)

Koliko ja znam, a znam ga jer ga upravo gledam sa 25cm udaljenosti i 28 dana koristenja, p9 lite nema izmjenjivu bateriju.

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
12 godina
BlackDwarf kaže...

Ima netko Lenovo K5 Note da podjeli iskustvo? Isplati li se uzeti taj mob ne gledajuci na kineze vec samo sto se nalazi u nasim trgovinama zbog kupnje na rate.

Lp

Frend uzeo u eurotrejdu, model s 3GB jer mislim da 4GB jos nije doso. Iskeširo 1600kn kolko se sjecam. Al ima i za 1490kn vec na nabavi. Njemu buduci je preso s nekog samsung krumpira s valjda 512mb ili 1gb rama je bilo ko upgrade s fičeka na lamborghini aventador. Uglavnom, fakat sve leti. 2GB free od 3GB. Ima onaj hibridni slot u koji guras dva sima ili sim+sd (tehnicki moze sve troje raditi ako uspijes sjebat da u jedan slot ide sim i sd - kazem moguce je ali zabavno je :D ) Iz nekog cudnog razloga stock je android 5.1 dok recimo K3 note koji je "baza" K5 note ima vec sluzbeni android 6 :D Lijepo lezi u ruci, ono pristojan telefon. Lenovo je ok. Usudio bih se reci ok zamjena za xiaomi ako su ti pare problem. Recimo redmi 3 note pro s 3GB je kod nas oko 1900 ak se ne varam. 300-400kn su nekom pare, nekom kikiriki.

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
14 godina

5,5", dobra baterija, i noviji Android.

Redmi Note 3 Pro ili Note 4?

Nešto treće?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CyberDemonVZ kaže...

Nešto treće?

Hmm, N3 ima android 5.1, N4 ima 6. Kako N4 nije pro, nema microSD slot. Sad ovisi, ak imas dva sima, SD mos zaboravit (osim ak ne slozis kartice da stane sve troje - vidio, ali ne i probao). Mozda pricekat N4 pro? Jer osobno mi draze imat SD slot. Sestru je to spasilo dok je redmi note 2 proplivao u moru :D Telefon je fubar, ne pali nemos nis s njim (cistio u kadici, destiliranoj vodi), sad zamisli da nije imala slike i video na SD kartici (vukojebina na moru, tih tjedan dana slika i videa nije otislo u oblak jer ak ulovis edge je grom :D). Ako ne koristis dva sima, mozda pricekat N4 pro, tak bi ja barem. 

14 godina
srcipesak kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Nešto treće?

Hmm, N3 ima android 5.1, N4 ima 6. Kako N4 nije pro, nema microSD slot. Sad ovisi, ak imas dva sima, SD mos zaboravit (osim ak ne slozis kartice da stane sve troje - vidio, ali ne i probao). Mozda pricekat N4 pro? Jer osobno mi draze imat SD slot. Sestru je to spasilo dok je redmi note 2 proplivao u moru :D Telefon je fubar, ne pali nemos nis s njim (cistio u kadici, destiliranoj vodi), sad zamisli da nije imala slike i video na SD kartici (vukojebina na moru, tih tjedan dana slika i videa nije otislo u oblak jer ak ulovis edge je grom :D). Ako ne koristis dva sima, mozda pricekat N4 pro, tak bi ja barem. 

Hvala!!

Ali, nejde čekanje. Ženi Ecoo E04 pao na pod, puklo staklo. Na netu vidim da je cijena za digitizer od 80$ na više.

Onda radije uzmemo novi. I da, koristi dva SIMa.

I za N4 vidim da postoji flip cover sa "ekranom", a to je do sad imala, tak da će joj se dopasti.

Najviše joj se dopada crna boja za mobitele, vidim da Note-i ne postoje u toj boji, al i ova tamno siva izgleda ok :D

Znači, Note 4? Il to još nešto pada na pamet? Vidim da o svim aspektima razmišljaš.

P.S. Navukla se na Pokemone Treba fakat dobra baterija.

EDIT:

http://www.xiaomidevice.com/xiaomi-redmi-note-4-pro.html

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 10:15 (CyberDemonVZ).
12 godina

Eventualno Lenovo K5 Note s 3GB. Hibridni slot ima, ko i xiaomi. Baterija mislim da je 4k. Suzdrzavao sam se od preporuke Lenovo telefona, jer imam vec godinu dana K3 note i sve 5 osim sto je serijska greska touch koji il ne radi na nekom dijelu ekrana (meni ne lovi neka slova s desne strane tipkovnice, onak random pocne) il nesto.. Guglaj pa vidi kolko problema ljudi imali na K3 note haha. Ali ako uzmes K5 note kod nas za 1500kn, bacis ga na servis ako se slucajno opet pojavi pi**arije s touchom - iako bolje za njih da je to bio izolirani slucaj na K3 note :P

Mislim da bih osobno kupio Note 4 pro jer snapdragon mislim da stedi energiju bolje od mediatek procesora. Cura ima redmi 2 2/16 i baterija drzi i drzi (SD 410 unutra mislim). 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 11:03 (srcipesak).

1 0 hvala 1
11 godina

Pozz.

OFFTOPIC!!!

Ima netko iskustva sa neutrino mobile, sestra bi si narucila redmi 3s. Kaze da joj se svida. Operativni sustav je android koliko vidim, jer to neki mod ili kako se vec zove(tipa cynogen ili.kako vec) ili bas origigi android.

Hvala puno!

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
LLAMABOY kaže...

Pozz.

OFFTOPIC!!!

Ima netko iskustva sa neutrino mobile, sestra bi si narucila redmi 3s. Kaze da joj se svida. Operativni sustav je android koliko vidim, jer to neki mod ili kako se vec zove(tipa cynogen ili.kako vec) ili bas origigi android.

Hvala puno!

Dorađeni android, zvan MIUI je na xiaomi telefonima. Dost dobra stvar iako tek na 3GB radi kako spada. Na 2GB cak i na xiaomi telefonima se "malo vuče". Vrlo vrlo vrlo slično iOS-u. Prilicno je intuitivno sučelje. P.S. MIUI je "ispred" androida, tipa miui s androidom 5 ima pola funkcionalnosti androida 6.. Tak da ne treba plakati ako telefon dolazi s androidom 5 ako je miui gore :)

14 godina
marijanooo kaže...

FRend traži mob.. Kaže -  treba mi 3000 mAh baterija, kvalitetan fotic i kamera, 5.5" ekran i da kosta manje od 2000kn.

Koji je best buy u tom rangu?

9 godina
neaktivan
LLAMABOY kaže...

Pozz.

OFFTOPIC!!!

Hvala puno!

Imam ja, 2 uređaja sam tamo kupio, oba su radila (1 još radi, za 2. ne znam gdje je) uredno, dolazili sa eu jezicima (hrvatski također) bez kineskih aplikacija.

Dosta su jeftiniji od konkurencija, koja i nije neka ako gledamo kupnju samo u HR. Dobiješ normalno sve, račun, u slučaju kvara njima nosiš pa oni dalje popravljaju.

9 godina
neaktivan
marijanooo kaže...
marijanooo kaže...

FRend traži mob.. Kaže -  treba mi 3000 mAh baterija, kvalitetan fotic i kamera, 5.5" ekran i da kosta manje od 2000kn.

Koji je best buy u tom rangu?

To frend može naći i za jeftinije, Xiaomi redmi note 3 (https://www.nabava.net/mobiteli__100/xiaomi-mobitel-redmi-note-3-55-128gb-16gb-32gb__22453041), Samsung galaxy J5 (2016, https://www.nabava.net/mobiteli__100/samsung-mobitel-galaxy-j5-2016-j510-52-android__22377591), Huawei Honor 7 (https://www.nabava.net/mobiteli__100/huawei-mobitel-honor-7-52-android__21683591), LG Neyus 5x (https://www.nabava.net/mobiteli__100/lg-mobitel-nexus-5x-52-android-bijeli-crni-plavi__17764851), Asus Zenfone 2 (https://www.nabava.net/mobiteli__100/asus-mobitel-zenfone-2-ze551ml-55-128gb-16gb-32gb-4gb-64gb__12691731), a ovo su samo ih HR trgovina i to samo neki od njih.

13 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...
Mighty kaže...

Možda nije ni mjesto al nisam pronašao niti jedno drugo mjesto na ovom forumu...

Ugl, tia bi kupiti neki pametni sat, pa ako mi more neko reći jeli se isplati, jeli to toliko dobro koliko izgleda u trgovinama i naposljetku da mi preporuči neki?

Zahvaljujem puno ako ima tko kakvu ideju.

Ne isplati se, potpuno beskoristan gimmick. Kupi si radije normalan i kvalitetan sat ako ga nemaš.

svaki proizvod ima svog kupca. Zanimljiv gadget, preskup ako ides na nesto kvalitetno. Mali ekrani na kojima je nemoguce raditi. NAJVECI MINUS je sto ga moras punit svaki dan.. hebo sat koji mi svaku noc mora biti na punjacu.

kupi nekakav kineski za $10ak i probaj kako ti se sviđa. ako ti je dobro tek onda gledaj potrositi jace novce za kvalitetniji smart watch.

15 godina

Kupujem novi mobitel pa razmišljam između više modela mobitela..razlika u cijeni je mala, cca 300 kn.

Prosječan korisnik, pozivi, emali, web bez igrica..bitna mi je fluidnost, solidan ekran i trajanje baterije

SAMSUNG A5 (2016) - 898 kn

HTC Desire 825 - 898 kn

SAMSUNG J5 (2016) - 798 kn

LUMIA 650 - 498 kn

HTC Desire 626 - 398 kn

Slušam iskustva o bilo kojem aparatu a voljan sam i poslušati savjete i komentare, naravno ako možete da i glasate. Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
13 godina
nansale kaže...

Kupujem novi mobitel pa razmišljam između više modela mobitela..razlika u cijeni je mala, cca 300 kn.

Prosječan korisnik, pozivi, emali, web bez igrica..bitna mi je fluidnost, solidan ekran i trajanje baterije

HTC Desire 825 - 898 kn

LUMIA 650 - 498 kn

HTC Desire 626 - 398 kn

Slušam iskustva o bilo kojem aparatu a voljan sam i poslušati savjete i komentare, naravno ako možete da i glasate. Hvala unaprijed!

Ja bi na tvom uzela Samsung A5 2016, mislim da nećeš pogriješiti...

13 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...
nansale kaže...

HTC Desire 825 - 898 kn

LUMIA 650 - 498 kn

HTC Desire 626 - 398 kn

Ja bi na tvom uzela Samsung A5 2016, mislim da nećeš pogriješiti...

Od ovih A5(2016) je najbolji, ali... jesi siguran da je 2016 god model obzirom da se u slobodnoj prodaji vrti oko 2.500kn? kupi odmah 5kom i preprodaj ih.

15 godina
Dobro je napisano, radi se o modelu 2016.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nansale kaže...
Dobro je napisano, radi se o modelu 2016.

onda nemas sta razmisljat, kupi i meni jednog ;)

13 godina

ne znam gdje da pitam, pa ču to tu učiniti... koji je zakonski rok za poporaviti mobitel u servisu? Znaći predan je uređaj u Tele2

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Molim pomoć i savjet.
Što mislite i kakva su iskustva sa LG FLEX 2.
Trenutno je u slobodnoj prodaji jeftiniji od A6 2016.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Molio bih pomoć oko izbora novog mobitela do 2500 kn (isključivo domaće trgovine). Ovo bi bile neke preferencije: 2 gb memorije, ekran ne veći od 5,2 i dual sim. I još dodatno pitanje, kada gledam ponude i izaberem neki model, usput pogledam i koji rezultat postiže na antutu testu. Dali veći rezultat na antutu testu znači da je mobitel bolji, ili? Unaprijed hvala na prijedlozima!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...

ne znam gdje da pitam, pa ču to tu učiniti... koji je zakonski rok za poporaviti mobitel u servisu? Znaći predan je uređaj u Tele2

okvirno je 2 tjedna. ako ti se ne jave, zovi servis i pitaj ih gdje je zapelo. mozes traziti novi uređaj ako ga ne riješe kroz mjesec dana. A mislim da nakon 2 tjedna mozes (ako ti nisu dali zamjenski mob) i trazit smanjenje iznosa ako nisi koristio uslugu. npr. uzeo si na pretplatu i nisu ti ga vratili nakon 3 tjedna, a ti nisi koristio tu pretplatu... mozes trazit povrat po Čl. 410 ZOO.

13 godina
neaktivan
zeljko6 kaže...

Molio bih pomoć oko izbora novog mobitela do 2500 kn (isključivo domaće trgovine). Ovo bi bile neke preferencije: 2 gb memorije, ekran ne veći od 5,2 i dual sim. I još dodatno pitanje, kada gledam ponude i izaberem neki model, usput pogledam i koji rezultat postiže na antutu testu. Dali veći rezultat na antutu testu znači da je mobitel bolji, ili? Unaprijed hvala na prijedlozima!

ti benchmarking testovi ne znace puno, nemoj to uopce gledat. Kineske marke igraju ulogu ili samo "poznate"?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice