Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.539.234
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Možeš mi dat još koji izbor? Malo čitam, neki kažu Nexus 4, neki G2... U svakom slučaju želim mob koji može stat u džep, ne nekakvu gromadu. Nekakva zaštita od pada ne bi bila na odmet, ali nije nužna.

Taj Nexus 5, može li se platiti hr karticom, naručit izravno u HR, kako je s jamstvom (živit ću u njemačkoj u nekoj budućnosti)?

14 godina
Rainalcar kaže...

Možeš mi dat još koji izbor? Malo čitam, neki kažu Nexus 4, neki G2... U svakom slučaju želim mob koji može stat u džep, ne nekakvu gromadu. Nekakva zaštita od pada ne bi bila na odmet, ali nije nužna.

Taj Nexus 5, može li se platiti hr karticom, naručit izravno u HR, kako je s jamstvom (živit ću u njemačkoj u nekoj budućnosti)?

Nexus 5 i G2 su slicni po velicini. Ali G2 tesko da ces nac za 2500kn, zapravo nema sanse, dok Nexus 5 ako mozes uzimat iz njemacke mozes uzet za 350eura s play stora. Sad ne znam dali mozes narucit s hr karticom, ali izravno u HR ne mozes naruciti. Jamstvoe je nesto cudno, zvao sam lg kazu da nema u hr, a onda mi je ovlasteni servis rekao da ima ali ako treba zamjena maticne ili uredaja oni to ne mogu tako da ne znam tocno sta je s tim.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
14 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

troumim se između navedenih mobitela, pa bih molio vašu pomoć, želio bih proći što jeftinije, ali ne bih da na kraju budem nezadovoljan s uređajem, performanse su mi najbitnije, unaprijed hvala {#}

edit: u slučaju odabira Motorole, kupio bih ju na Amazonu http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00ECBREK2/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=electronics

4 Motorola Moto G
18 LG Nexus 4
3 Samsung Galaxy S2
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 13:26 (gigacer).

0 0 hvala 0
17 godina

Hvala svima na pomoći oko izbora, naručio sam Huawei Ascend Y300 u Simpi za 598 Kn na akciji.

Twitter: @191x7
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gigacer kaže...

troumim se između navedenih mobitela, pa bih molio vašu pomoć, želio bih proći što jeftinije, ali ne bih da na kraju budem nezadovoljan s uređajem, performanse su mi najbitnije, unaprijed hvala {#}

edit: u slučaju odabira Motorole, kupio bih ju na Amazonu http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00ECBREK2/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=electronics

vidim da je najviše glasova dobio Nexus 4 kao što sam i očekivao, no on mi je malo poskup, odnosno i kao polovan dođe 700-800 kuna skuplji nego nova Motorola Moto G, pa me zanima da li zaista i vrijedi toliko više, odnosno isplati li se potegnuti još nekih 700-800 kuna za Nexus 4?

17 godina
gigacer kaže...

vidim da je najviše glasova dobio Nexus 4 kao što sam i očekivao, no on mi je malo poskup, odnosno i kao polovan dođe 700-800 kuna skuplji nego nova Motorola Moto G, pa me zanima da li zaista i vrijedi toliko više, odnosno isplati li se potegnuti još nekih 700-800 kuna za Nexus 4?

Zavisi što želiš od uređaja...

Nexus 4 je jači u skoro svakom segmentu (procesor, kamera, RAM) i već radi na KitKatu.

Moto G je također super uređaj. Za 1500kn prek Amazona je stvarno dobra kupnja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 0:27 (lllnuclearlll).
11 godina
neaktivan

S3 Mini vs Xperia L vs Desire 500

jedna od ta tri trebam odabrat, nekako naginjem na Xperiu, al volio bih cut vase mišljenje, osim glasa ako nije problem i komentar zašto neki od ova tri ;)

4 Samsung S3 Mini
2 Sony Xperia L
3 HTC Desire 500
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 2:27 (dino1).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
gigacer kaže...

Zavisi što želiš od uređaja...

Nexus 4 je jači u skoro svakom segmentu (procesor, kamera, RAM) i već radi na KitKatu.

Moto G je također super uređaj. Za 1500kn prek Amazona je stvarno dobra kupnja.

Ma kamera na Nexusu je ocajna.. al za ostalo si upravu.

Moto G je po meni super izbor za stvarno bagatela pare i Nexus mi ne vrijedi u tom slucaju nadoplate bez obzira sto je dosta jaci..

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
13 godina
191x7 kaže...

Hvala svima na pomoći oko izbora, naručio sam Huawei Ascend Y300 u Simpi za 598 Kn na akciji.

Evo i ja isto uzeo jednog. Zanimljivo, prvi dan navecer su bili svi rasprodani, a sad opet imaju zalihe.
Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
17 godina
assassin.st kaže...
191x7 kaže...

Evo i ja isto uzeo jednog. Zanimljivo, prvi dan navecer su bili svi rasprodani, a sad opet imaju zalihe.

Pitao ih ja na fejsu. Stigla im jučer nova pošiljka, navodno zadnja/najnovija serija drito od uvoznika.

Twitter: @191x7
17 godina
neaktivan

Opet ja :D
Kak trenutno stoji stanje s RAM-om?

Frendovi mi vele da je giga minimum, a vidim da većina modela ima 512 ili do gigu, pa mi nije baš najjasnija situacija :-/ 

Prodajem jednotipkastu tipkovnicu. Povoljno!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
s0va kaže...

Opet ja :D
Kak trenutno stoji stanje s RAM-om?

Frendovi mi vele da je giga minimum, a vidim da većina modela ima 512 ili do gigu, pa mi nije baš najjasnija situacija :-/ 

zavisi o koristenju, za android 1gb je minimum

ali opet zavisi o broju aplikacija u pozadini

i dobro je imat 1gb radi vece kompatibilnosti aplikacija

za sam rad os-a nema velikog znacaja

17 godina
neaktivan
apoteka kaže...

zavisi o koristenju, za android 1gb je minimum

ali opet zavisi o broju aplikacija u pozadini

i dobro je imat 1gb radi vece kompatibilnosti aplikacija

za sam rad os-a nema velikog znacaja

Ja sam zapravo jako light user, kaj se tiče aplikacija. Standardno - gmail, hangouts, facebook (ili friendcaster ako su ga popravili), fb messenger neki bog za zapisivanje stvari i par bankovnih aplikacija.

Trenutno sam na Galaxy Youngu (prvom) koji ima 256 rama, pa mi se nekak taj skok činio velikim, al ok - giga rama.

Bio sam neki dan u dućanu i isprobavao Galaxy Core i S3 mini i razlika je nebo i zemlja u korist minija, iako je hardver zapravo jaaaaako sličan, Core je brutalno trzav. I to već u izborniku.
Tak da vjerojatno kupujem s3 mini onda. 

13 godina
neaktivan
s0va kaže...
Ja sam zapravo jako light user, kaj se tiče aplikacija. Standardno - gmail, hangouts, facebook (ili friendcaster ako su ga popravili), fb messenger neki bog za zapisivanje stvari i par bankovnih aplikacija.

Trenutno sam na Galaxy Youngu (prvom) koji ima 256 rama, pa mi se nekak taj skok činio velikim, al ok - giga rama.

Bio sam neki dan u dućanu i isprobavao Galaxy Core i S3 mini i razlika je nebo i zemlja u korist minija, iako je hardver zapravo jaaaaako sličan, Core je brutalno trzav. I to već u izborniku.
Tak da vjerojatno kupujem s3 mini onda. 

S3 mini + maclaw cm 10.2 = mobitel radi brže od mog Notea2 na stock Samsungovom. Da se razumijemo, moj Note2 radi besprjekorno i iznimno fluidno, ali za s3 mini... Iznenadio sam se koliko je brz u toj kombinaciji...

No i da ga ne rootaš niti išta prčkaš po njemu, s3 mini je sasvim oke ;)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
16 godina
neaktivan

Dobio danas ktc-ov katalog pa vidim da imaju neki jeftini smartphone-i.Nekakav Smartphone Fresh po cijeni od 699 kn i Smartphone Twist H18  549 kn.Jel se isplati uzimati koji od ta 2 s obzirom na cijenu?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 13:21 (big_guy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
big_guy kaže...

Dobio danas ktc-ov katalog pa vidim da imaju neki jeftini smartphone-i.Nekakav Smartphone Fresh po cijeni od 699 kn i Smartphone Twist H18  549 kn.Jel se isplati uzimati koji od ta 2 s obzirom na cijenu?

ja bi rađe kupio ovaj Huawei dok ga još ima

17 godina
neaktivan

Jel netko vidio ovo čudo?

http://www.motorola.com/us/shop-all-mobile-phones-1/Moto-G/moto-g-pdp.html 

quad core, 8gb, isus ekran, stock android s kitkatom u siječnju... 180€
Mislim da ne može bolje od toga ikad igdje, sam da dostavljaju u domovinu.

Ekran je malo veći, al za te pare takav mob... 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hvala svima na pomoći, odluka je pala na Moto G, prvenstveno zbog cijene

17 godina
neaktivan
gigacer kaže...

hvala svima na pomoći, odluka je pala na Moto G, prvenstveno zbog cijene

Službeno još nema u Europi, osim UK-a, al našao sam UK dućan s Motorola stranice koji šalje u Hrvatsku.
http://www.unlocked-mobiles.com/sim-free-mobile-phones/motorola-moto-g-sim-free-p-84582.html

Ispadne mi 156 funti sa šipingom :')

Carinu više ne plaćamo, pošto smo sad Europa, jel da? 

EDIT: Sorry, sad sam tek skužio da si već prije spomenuo mob. Mojbed.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 15:36 (s0va).
15 godina
neaktivan

Može neke prepruke za mobitel do 2000 kn, a da nije preko njuškala i da je iz hr dućana.

Trenutno mi je favorit Nokia Lumia 820

0 1 hvala 0
17 godina
qwe_3 kaže...

Može neke prepruke za mobitel do 2000 kn, a da nije preko njuškala i da je iz hr dućana.

Kupovanje mobitela u RH dućanima ti je slično kao da ideš kupit čunga lungu i platiš 10kn umjesto 50lp kolika joj je realna vrijednost {#}

Za taj novac na mobileshop.eu dobiješ Lumiu 920/Nexus4 s besplatnom dostavom...

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 18:56 (lllnuclearlll).
11 godina
neaktivan

http://amazon.com/  http://m.mediamarkt.at/shop/catalog

ove 2 stranice imaju povoljnije mobitele :))

17 godina
Ramms+ein kaže...

A dostava?

11 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Ramms+ein kaže...

A dostava?

tamo si moj brat narucuje stvari al njega nema doma tako da ne znam

13 godina
qwe_3 kaže...

Ne znam samo sto su ljudi zapeli za Nokiu u zadnje vrijeme pogotovo na forumu. Telefon ne koristi android operativni sistem kao prvo (znaci nedostatak aplikacija je neizbjezan), drugo Nokia je propala Microsoft ju je kupio i da planiras prodati taj telefon kad ti dosadi za godinu dvije tri, nece ga apsolutno niko kupiti jer i danas ga zaobilaze svi.
Dok Microsoft ne izda nesto novo, Nokiu zaobilaziti u sirokom luku. 

A ako kupujes direktno u radnjama u HR, slazem se sto je gore receno

Cunga lunga zvaka 10kn.

P.S. nisam Nokia hejter ali to su cinjenice

From hero to zero.
To je nokia danas 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 19:22 (chaselol).
15 godina
neaktivan
ne pricaj svasta, nokia je jos itekako aktivna. a to sto je kupio ms ne znaci krajnjem korisniku nista, osim boljeg supporta.
istina aplikacija ima manje, al os je kudikamo stabilniji i brzi od androida, a to je, gle cuda, nekome bitno...
17 godina

Mislim da prepucavanje WP >> Android na ovoj temi stvarno nema smisla.

Svi znamo što koji OS može, a što ne može. Svatko će si uzeti ono što mu više odgovara i to je to...

14 godina
qwe_3 kaže...

za 1900 kn imaš samsung ativ s koji je hardverski isti galaxy s3 sa windows os

14 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Ne znam samo sto su ljudi zapeli za Nokiu u zadnje vrijeme pogotovo na forumu. Telefon ne koristi android operativni sistem kao prvo (znaci nedostatak aplikacija je neizbjezan), drugo Nokia je propala Microsoft ju je kupio i da planiras prodati taj telefon kad ti dosadi za godinu dvije tri, nece ga apsolutno niko kupiti jer i danas ga zaobilaze svi.
Dok Microsoft ne izda nesto novo, Nokiu zaobilaziti u sirokom luku. 

A ako kupujes direktno u radnjama u HR, slazem se sto je gore receno

Cunga lunga zvaka 10kn.

P.S. nisam Nokia hejter ali to su cinjenice

From hero to zero.
To je nokia danas 

Ajde molim te danas Lumije za 2200kn (L920 npr) je jedan od best buy mobitela, a nema smisla raspravljat o dvije razlicite platforme, WP je jos u razvoju i ima itekako potencijala.

Pogledaj npr L920 i Ativ S, je da su WP al su jedni od najisplativijih mobitela dns u hr za svoje novce

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice