Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.542.420
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Uuu bravo, može i to, Nexus 5!{#}

0 0 hvala 1
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Fabregas4 kaže...

za 1000kn od nasih bi uzeo huawei y300 a od kineskih cubot gt99
do 2000kn uzeo bih s3 preko oglasnika ili iPhone 4s (bolje s3)
za 2500kn samsung galaxy s4 mini
za vece novce od 3000kn mozes birat sto hoces 

Ja ne bih ni platio više od 1500 kn za mobitel. Zadnji i jedini skuplji od toga bila je Nokia 3310.

14 godina
Genoxxx kaže...

pozdrav, planiram uzet novi mob i dvoumim se između: iphone 5, 5s, lg g2, galaxy note 2, note 3, galaxy s4, htc one max ili nokia 1020... e sad, trazim ovo: brz os bez blokiranja, kvalitetna izrada, jak wifi, velik ekran (iphone je izuzetak sto se tice toga), i najvaznije, to da ima lock screen notifikacije kao iphone i bilo bi pozeljno da baterija izdrzi barem 2 dana.

Gledaj, ako hoces os stvarno bez blokiranja to s andoridom neces dobiti, na androidu ce uvijek biti malo tog stuckanja, cak i na high end uredajima ali nije strasno. Ipak ako ti to tako smeta uzmi iPhone ili lumiu. Svi navedeni uredaji su kvalitetno izradeni, svi moderni high endovi imaju jako wifi, i nitko osim iphona nema notifikacije kao iphone (onako da kada stigne ekran se upali i pokaze ti notifikaciju, a kad opet otkljucas da su i dalje na ekranu, kod androida je to rijeseno tako da dobijes zvuk mob zavibrira i svjetli ti ledica, ali kad otkljucas notfikacija je u notification baru (jedino htc na sensu 5 ima da ti se na zaslonu prikazuju pozivi, poruke i mailovi). Ovo bi ti bila moja preporuka po os-evima:

iOS: iPhone 5s

WP8: Lumia 1020, ili ako netrebas takvu kameru 925

Andorid: HTC One ili LG G2

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Genoxxx kaže...

pozdrav, planiram uzet novi mob i dvoumim se između: iphone 5, 5s, lg g2, galaxy note 2, note 3, galaxy s4, htc one max ili nokia 1020... e sad, trazim ovo: brz os bez blokiranja, kvalitetna izrada, jak wifi, velik ekran (iphone je izuzetak sto se tice toga), i najvaznije, to da ima lock screen notifikacije kao iphone i bilo bi pozeljno da baterija izdrzi barem 2 dana.

Gledaj, ako hoces os stvarno bez blokiranja to s andoridom neces dobiti, na androidu ce uvijek biti malo tog stuckanja, cak i na high end uredajima ali nije strasno. Ipak ako ti to tako smeta uzmi iPhone ili lumiu. Svi navedeni uredaji su kvalitetno izradeni, svi moderni high endovi imaju jako wifi, i nitko osim iphona nema notifikacije kao iphone (onako da kada stigne ekran se upali i pokaze ti notifikaciju, a kad opet otkljucas da su i dalje na ekranu, kod androida je to rijeseno tako da dobijes zvuk mob zavibrira i svjetli ti ledica, ali kad otkljucas notfikacija je u notification baru (jedino htc na sensu 5 ima da ti se na zaslonu prikazuju pozivi, poruke i mailovi). Ovo bi ti bila moja preporuka po os-evima:

iOS: iPhone 5s

WP8: Lumia 1020, ili ako netrebas takvu kameru 925

Andorid: HTC One ili LG G2

zapravo, notifikacije na wp su drukcije ako se koristi glance screen

tj stalno je upaljena sacica pixela koji pokazuju sat, a odnedavno i notifikacije

vrlo korisna stvar, jos sa symbiana

15 godina
apoteka kaže...

tj stalno je upaljena sacica pixela koji pokazuju sat, a odnedavno i notifikacije

frend ima nokiu sa symbianom i uvijek mu se prikazuje sat, vrlo korisno za npr brzo pogledat na sat ili po noci kad ne zelis da ti svjetlina ekrana iskopa oci, morat cu malo proucit wp... koji je best buy mobitel sa wp? cijena nije bitna.

the sound of engine is cure for everything!
15 godina
neaktivan
Genoxxx kaže...
apoteka kaže...

frend ima nokiu sa symbianom i uvijek mu se prikazuje sat, vrlo korisno za npr brzo pogledat na sat ili po noci kad ne zelis da ti svjetlina ekrana iskopa oci, morat cu malo proucit wp... koji je best buy mobitel sa wp? cijena nije bitna.

iako je samsung ativ sad superjeftin

isto bi preporucio nokiju radi njihovih aplikacija i updateova

920 je jeftina, 925 je vise manje ista stvar, ali novija i skuplja

1020 je opet slicna 920, uz iznimku kamere i vece cijene, jasno

a za par dana ce i phablet...

12 godina
protjeran

takodjer 
uzeo kineza za sveukupno 1000kn 1Gb Ram 4Gb Rom 4-jezgreni procesor 1.2 1280*760 pixela  i zasada sve 5.

No Pain No Gain
14 godina
Na Lumii 820 glance pokazuje samo sat. A i ako pokazuje notifikacije, pokazuje samo ikonicu notifkacije a ne neke podatke kao na ios-u.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
16 godina
neaktivan

Upravo sam dobio ponudu ako cu uzet iz vip-a, na raspolaganju imam 4k kn iako bi dodao još ovih 500 kn za One ako je isplativo...pa bilo bi mi drago da mi pomognete u odabiru pošto nisam neki expert i nikako da sam odlučim.

(znači mobiteli su potpuno novi s 2 godine garancije)

10 HTC One (4499 kn)
3 HTC One mini (2999 kn)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Odi na njuskalo i kupi za 3500 novi htc one. A ima ih i za manje. Dzabe bacat 1000kn u zrak

Pored onea ne bi ni pogledo one mini ako imas para i oces biti futureproof

prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Odi na njuskalo i kupi za 3500 novi htc one. A ima ih i za manje. Dzabe bacat 1000kn u zrak

Hvala na komentaru ali ipak bi novo i po svemu sudeći uzet cu One jer nije baš da mjenjam mobitele ko čarape svaki dan tako da za 2-3 godine ovo mi je više nego dovoljno s obzirom da sam još uvijek zaglavio na HTC Wildfireu (već cca 3 god) jer mi mob do sad nije bio prvi od prioriteta.  Čini se da je došlo vrijeme i za to. {#}

12 godina
-zip- kaže...
maks0806 kaže...

Hvala na komentaru ali ipak bi novo i po svemu sudeći uzet cu One jer nije baš da mjenjam mobitele ko čarape svaki dan tako da za 2-3 godine ovo mi je više nego dovoljno s obzirom da sam još uvijek zaglavio na HTC Wildfireu (već cca 3 god) jer mi mob do sad nije bio prvi od prioriteta.  Čini se da je došlo vrijeme i za to. {#}

Covjek je napisao, kao sto i je, da na njuskalu imas za 3500kn novi sa jamstvom...ista stvar kao u ducanu samo sto ustedis 1000kn...a ako tih 1000kn zelis bas potrositi, provedi se sa curom

12 godina
Kupljena Lumia 925...slike vrhunske, sustav klizi kao podmazan, aplikacije odlicne...ovo su trenutni dojmovi
17 godina
-zip- kaže...

Upravo sam dobio ponudu ako cu uzet iz vip-a, na raspolaganju imam 4k kn iako bi dodao još ovih 500 kn za One ako je isplativo...pa bilo bi mi drago da mi pomognete u odabiru pošto nisam neki expert i nikako da sam odlučim.

Te "ponude" iz vipa su ti teški lopovluk. Uzmi mobitel na njuškalu ili prek mobileshop.eu.

Dakle ne mislim na rabljeno, nego novi uređaji s jamstvom....

Pa za 3800 na mobileshopu dobiješ LG G2 koji je jači telefon od HTC Onea.

Ak ti misliš da mobitel u vipu vrijedi 1000kn više jer je kupljen u vip poslovnici onda dobro {#} Još ćeš im i ugovorom platit par tisuća kuna više, a odmah u startu ne da ti daju popust, nego ti još dignu cijenu telefona. Imaju totalno nerealne cijene, na žalost ima ljudi koji to i kupe...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 10:59 (lllnuclearlll).
14 godina
MatijaZG kaže...
Kupljena Lumia 925...slike vrhunske, sustav klizi kao podmazan, aplikacije odlicne...ovo su trenutni dojmovi

Za jedno mjesec dana ocekujem kako je mob sranje, kak osu high endovi sranje, kako se to nis ne isplati i netreba ti i kako se vracas na svoju staru jeftinu nokiu e72. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 11:28 (gamer34).
12 godina
neaktivan
gamer34 kaže...{#}
MatijaZG kaže...

Za jedno mjesec dana ocekujem kako je mob sranje, kak osu high endovi sranje, kako se to nis ne isplati i netreba ti i kako se vracas na svoju staru jeftinu nokiu e72. {#}

Haha... {#} Matija legenda {#}... .. ja sam isto u zadnje vrijeme dosta mobitela promijenio..trenutačno koristim Huawei Ascend P6 .. Matija kakva je ta lumia? Imao sam samo lumiu 920 {#}  Vjerovali ili ne ja možda sljedece uzmem BZ30 .. imao sam blackberry z10 i mogu reći da sam bio oduševljen BB10 os-om..  samo mu je kamera i baterija bila mana.. Nadam se da će u Z30 to promijenit ..  Samo da cijena bude normalna .. 

16 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
-zip- kaže...

Te "ponude" iz vipa su ti teški lopovluk. Uzmi mobitel na njuškalu ili prek mobileshop.eu.

Dakle ne mislim na rabljeno, nego novi uređaji s jamstvom....

Pa za 3800 na mobileshopu dobiješ LG G2 koji je jači telefon od HTC Onea.

Ak ti misliš da mobitel u vipu vrijedi 1000kn više jer je kupljen u vip poslovnici onda dobro {#} Još ćeš im i ugovorom platit par tisuća kuna više, a odmah u startu ne da ti daju popust, nego ti još dignu cijenu telefona. Imaju totalno nerealne cijene, na žalost ima ljudi koji to i kupe...

Zapravo ispast ce me vjerojatno još jeftinije od onih 4499 koje sam gore okvirno naveo tako da ga uzimam, naime mob cu uzet preko firme (ne moje već od strica) tako da on normalno produži svoj ugovor i s obzirom da on trenutno ne želi nov mob ponudio je meni ako cu uzet samo mob, znači on proudužuje svoj ugovor i normalno nastavlja plaćat isti, samo ja dobivam mob koji normalno ja platim...finalnu cijenu cu saznat u ponedjeljak jer ima 3 tarife unutar firme tak da će mi javit u kojoj ima trenutno pravo na novi mobitel. {#}

13 godina

Kakve su to mućke tarife gdje je mob 4500kn. Gle na njuski vec za 3300 mozes nove s4 ili one nac. Znaci ista stvar racun jamstvo samo kaj 1000+kn jeftinije. Samo savjet dude ;)

prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
0 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Kakve su to mućke tarife gdje je mob 4500kn. Gle na njuski vec za 3300 mozes nove s4 ili one nac. Znaci ista stvar racun jamstvo samo kaj 1000+kn jeftinije. Samo savjet dude ;)

Ok je to sa njuškalom i sam vidm da su kod svih operatera ove pretlapte čista pljačka, a ovo za 4500 kn je čisto okvirno rečena cijena kao najgora solucija odnosno u najjeftinijoj tarifi (55 kn) koju mi trenutno stric ima, pričekat ću do ponedjeljka jer mi se ne žuri pa da vidim tu finalnu cijenu, da "teta" u vipu točno pogleda na kojoj tarifi mogu uzet mob pa ako i bude skuplje lako pogledam na njuškalo kao plan B. Svakako hvala na savjetima i javima se ovdje u pon kad saznam cijenu. {#} Ugodan vikend!

16 godina
moderator

Držite se teme!

Offtopic pobrisan.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica.
Moj PC  
0 6 hvala 0
14 godina

Pozdrav , u procesu sam nabavke novog telefona .... ovo mi je prvi smartphone , i ne kuzim se bas  pa  molim pomoc u izboru ...

U ponudi su:

Huawei G510

Sony Experia M

LG Optimus L7 II   

LG L7 Optimus P700

Samsung Galaxy S Duos S7562

Samsung Galaxy Core i8262

Samsung Galaxy Ace 2 i8160

Koji od ovih preporucujete , na sta obratiti paznju , i koji bi bio redosljed od najboljeg do najlosijeg (radi orijentacije) ?  Da li ima mozda neki od ovih koji treba zaobici u sirokom luku ?

Hvala.

EDIT: Izvinjavam se  , zaboravio sam ubacit i HTC DesireX .

0 Sony Experia M
11 LG Optimus L7 II
0 LG L7 Optimus P700
1 Samsung Galaxy S Duos S7562
0 Samsung Galaxy Core i8262
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 0:27 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
error_666 kaže...

Pozdrav , u procesu sam nabavke novog telefona .... ovo mi je prvi smartphone , i ne kuzim se bas  pa  molim pomoc u izboru ...

U ponudi su:

Huawei G510

Sony Experia M

LG Optimus L7 II   

LG L7 Optimus P700

Koji od ovih preporucujete , na sta obratiti paznju , i koji bi bio redosljed od najboljeg do najlosijeg (radi orijentacije) ?  Da li ima mozda neki od ovih koji treba zaobici u sirokom luku ?

Hvala.

U najuzi krug

0 Samsung Galaxy Core I8260
4 Sony Xperia M
14 godina
dinos3 kaže...
error_666 kaže...

U ponudi su:

Huawei G510

Sony Experia M

LG Optimus L7 II   

LG L7 Optimus P700

Hvala.

U najuzi krug

OK hvala puno kolega , ma nije tesko provjerit koji ima najbolje specifikacije na papiru , ali zanima me koji bi bio najbolji u praksi (gledam po GSM areni misljenja  korisnika za pojedine modele i ima poprilicno puno oprecnih stavova, jedan kaze sve pet ekstra telefon bla bla ,a drugi sve najgore za isti ) . Zato sam i zatrazio savjete na ovom forumu , jer ipak su ovdje ljudi objektivniji . Ugl . svako novo misljenje i savjet vise nego dobrodosli , pogotovo iz prve ruke , tj . vlasnici nekog od navedenih da navedu prednosti i mane {#} Hvala unaprijed .

0 Samsung Galaxy Core i8262
2 Sony Experia M
0 Samsung Galaxy S Duos S7562
0 HTC DesireX
0 LG Optimus L7 II
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 0:48 (error_666).
14 godina
error_666 kaže...
dinos3 kaže...
error_666 kaže...

U ponudi su:

Huawei G510

Sony Experia M

LG Optimus L7 II 

LG L7 Optimus P700

Hvala.

U najuzi krug

OK hvala puno kolega , ma nije tesko provjerit koji ima najbolje specifikacije na papiru , ali zanima me koji bi bio najbolji u praksi (gledam po GSM areni misljenja  korisnika za pojedine modele i ima poprilicno puno oprecnih stavova, jedan kaze sve pet ekstra telefon bla bla ,a drugi sve najgore za isti ) . Zato sam i zatrazio savjete na ovom forumu , jer ipak su ovdje ljudi objektivniji . Ugl . svako novo misljenje i savjet vise nego dobrodosli , pogotovo iz prve ruke , tj . vlasnici nekog od navedenih da navedu prednosti i mane {#} Hvala unaprijed .

Ako ti nitko ne javi, najbolje bi ti bilo na neku popularnu stranicu otici vidjeti review.

A ovo ako po komentarima citas to ti bas ne preporucujem zato jer kao kod appova npr neki daju 5 zvjezdica i kao app je predobar, a neki 1 i prelos.

Sve ovisi od korisnika do korisnika i njegova ocekivanja od moba i njegovo znanje...

13 godina
neaktivan

Danas objavljeno da bi Xperia M trebala u Q1 2014. dobiti update na 4.3., pa eto, još jedan plus za xperiu..

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

1 0 hvala 1
17 godina

molim te odakle ti ta novost da ce xperia m dobiti 4.3? Koliko znam ona je na 4.1.2 trenutno ... to bi znacilo da ce sony preskociti 4.2 update ....

11 godina
neaktivan

Samsung s3 mini...do sada mi se sviđa!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BoTiA kaže...

molim te odakle ti ta novost da ce xperia m dobiti 4.3? Koliko znam ona je na 4.1.2 trenutno ... to bi znacilo da ce sony preskociti 4.2 update ....

Evo od tu: http://www.gsmarena.com/xperia_android_update_schedule_surfaces_through_leaked_image-news-7014.php

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
16 godina
neaktivan

Evo da se javim u vezi onog Htc-a One, ipak mi se posrećilo tako da me mob na kraju izašo 3299 kn (tarifa 444 bez limita) i dolazi do kraja tjedna {#}

Btw hvala svima još jednom na savjetima i sry ako sam bio naporan {#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
-zip- kaže...

Evo da se javim u vezi onog Htc-a One, ipak mi se posrećilo tako da me mob na kraju izašo 3299 kn (tarifa 444 bez limita) i dolazi do kraja tjedna {#}

Btw hvala svima još jednom na savjetima i sry ako sam bio naporan {#}

{#} bitno da si zadovoljan.. ali ja mislim i dalje da si mogao jefitnije proć {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice