Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.047
|
čitano: 11.678.223
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Xiaomi 13T novi se nađe u trgovini i ispod 400 eura

Moj PC  
1 1 hvala 1
15 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Jure123321 kaže...

Koji je trenutno best buy (value for money) mobitel s velikim ekranom (6.67 incha i veće), a da nije preskup do 300-400 eura.

Trenutno vidim da se preporučuje redmi note 13 pro+, honor 200 a usput sam vidio da postoje i: poco f6, realme 12 pro, xiaomi 13t, 14t

Nije mi toliko važno koji je daleko najjači, a da je blizu 400 eura granice, nego samo da je najbolji omjer uloženo dobiveno.

Po svemu što vidim da pišete ispadne da je trenutno redmi 13 pro+ najbolji omjer uloženo dobiveno. Ispravite me ako griješim.

Isplati li se čekati poco x7 pro. Hoće li on biti još bolji value for money?

Imaš još Oppo Reno 12 PRO

5 godina
Jure123321 kaže...

Koji je trenutno best buy (value for money) mobitel s velikim ekranom (6.67 incha i veće), a da nije preskup do 300-400 eura.

Trenutno vidim da se preporučuje redmi note 13 pro+, honor 200 a usput sam vidio da postoje i: poco f6, realme 12 pro, xiaomi 13t, 14t

Nije mi toliko važno koji je daleko najjači, a da je blizu 400 eura granice, nego samo da je najbolji omjer uloženo dobiveno.

Po svemu što vidim da pišete ispadne da je trenutno redmi 13 pro+ najbolji omjer uloženo dobiveno. Ispravite me ako griješim.

Isplati li se čekati poco x7 pro. Hoće li on biti još bolji value for money?

Mislim da ti je poco f6 pro daleko bolji omjer ulozeno dobijeno ako se uklapa u budzet....

7 godina

Nakon što me 13T naživcirao HyperOS-om, podignuo sam sidro i prešao u Honor kamp.

Magic 6 Pro - već sam zaboravio da flagship nije samo najnoviji čipset i najviše RAM-a. Neki su se žalili na Magic OS, ali u usporedbi s Hyper OS-om, ovo je sedam razina iznad. Neusporedivo iskoristivije.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Imao sam Xiaomi 13t do prije koji dan. U početku se sve činilo ok, ali uspio me naživcirat...Nije loš generalno, samo mi ne odgovara HyperOS.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Šta vas točno živcira?

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Prekidao mi je konekciju sa satom, kad izlazim iz kamere ponekad se nakratko zamrzne, telefoto po noći dosta lošiji od P60 Pro, punjenje nije baš brzo s njegovim punjačem 67W. Kod skrolanja tu i tamo štucne, animacije sam postavio na brzo, ali i dalje je to lijeno. Buraz ga uzeo od mene i slični problemi. Njega živcira sitan font na Facebooku iako je u postavkama namjestio veliki font zbog problema s vidom.
Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina
BinHex kaže...

Šta vas točno živcira?

Na HyperOS 2 ždere bateriju bez nekog vidljivog razloga.

Widgeti su na stock launcheru "zgužvani" i ne mogu se proširiti na npr 5 stupaca širine. Na 2 reda visine, gdje je na Hyper OS 1 widget prikazivao sve informacije, na Hyper OS 2 pokazuje jedan red.

Staro Xiaomijevo forsiranje stock launchera za korištenje gesti za navigaciju.

Sučelje appleovsko, ali sve najgore strane istog.

Kameru nahajpali korisnici i novinari, a ono jedva neki prosjek.

Dimensity solidan po performansama, ali zbog njega (točnije, Mediatekovog odbijanja puštanja dokumentacije u javnost) ne mogu čak ni otključati bootloader i maknuti sve što me smeta.

I tak...

6 godina

Imate li prijedlog za mobitel oko 300 - 350€ u trgovini, uvjet dobra kamera, slot za sdcart i baterija da izdrži cijeli dan, osim Samsunga A55?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

a šta fali samsungu A55?

15 godina
Nemo nemo kaže...

Imate li prijedlog za mobitel oko 300 - 350€ u trgovini, uvjet dobra kamera, slot za sdcart i baterija da izdrži cijeli dan, osim Samsunga A55?

Honor 200 379 eur u Tia + neki poklončići. Ima 512gb memorije, tako da ne trebaš micro sd slot. Baterija je top, a kamera jedna od najboljih u klasi...

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 19:46 (vepar).
4 godine
robogo kaže...
BinHex kaže...

Šta vas točno živcira?

Na HyperOS 2 ždere bateriju bez nekog vidljivog razloga.

Widgeti su na stock launcheru "zgužvani" i ne mogu se proširiti na npr 5 stupaca širine. Na 2 reda visine, gdje je na Hyper OS 1 widget prikazivao sve informacije, na Hyper OS 2 pokazuje jedan red.

Staro Xiaomijevo forsiranje stock launchera za korištenje gesti za navigaciju.

Sučelje appleovsko, ali sve najgore strane istog.

Kameru nahajpali korisnici i novinari, a ono jedva neki prosjek.

Dimensity solidan po performansama, ali zbog njega (točnije, Mediatekovog odbijanja puštanja dokumentacije u javnost) ne mogu čak ni otključati bootloader i maknuti sve što me smeta.

I tak...

Znači, ne instalirati Hyper OS 2?

6 godina
BoTiA kaže...

a šta fali samsungu A55?

Nisam oduševljen procesorom.

6 godina
vepar kaže...
Nemo nemo kaže...

Honor 200 379 eur u Tia + neki poklončići. Ima 512gb memorije, tako da ne trebaš micro sd slot. Baterija je top, a kamera jedna od najboljih u klasi...

Njega sam i ja predložio ali je uvjet da ima i slot za sdcart. Zato me zanima, imali li, osim Samsunga A55, još koji mobitel.

15 godina
BoTiA kaže...

a šta fali samsungu A55?

Kad vidim te bezele na a55 jednostavno mi se s..e. Kao da je mob od 100-tinjak eura.

7 godina
Zaboravio sam dodati još neke stvari na 13T:
- splash screen kod svakog pokretanja aplikacija - zašto?? Ne želim logo 2 sekunde, trebam aplikaciju odmah
- kamera je u nekim situacijama znala postati toliko spora da je postala neupotrebljiva, i da stvari budu gore, restart cijelog telefona nije rješavao problem.

Hyper OS je dobra ideja, ali ima tu još puno posla.
9 godina
Koristim 12 pro cca 2 godine, zena koristi obicni 14 i nigdje nikakvih problema...
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 9:15 (deepshitcro).
4 godine

Jel se isplati dat 100 eura više za Galaxy A55 ili da uzmem A35 za 300 eura? Čini mi se da je razlika što je ovaj plastičan i nema HDR?

0 0 hvala 0
13 godina

Skoro pa isti su, ali ja pored A55 nebi uzeo A35. Jedino što vjerojatno je A35 verzija 256/8GB, a A55 128/8GB. A ima i pametniji izbor za te novce ako ne mora biti Samsung. Inače A55 je dobar, ali je stvarno velik i težak, pa kad staviš maskicu i kaljeno još na njega, baš je težak i širok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
DiRT kaže...

Skoro pa isti su, ali ja pored A55 nebi uzeo A35. Jedino što vjerojatno je A35 verzija 256/8GB, a A55 128/8GB. A ima i pametniji izbor za te novce ako ne mora biti Samsung. Inače A55 je dobar, ali je stvarno velik i težak, pa kad staviš maskicu i kaljeno još na njega, baš je težak i širok.

Ok. Koji bi po tebi bio bolji izbor za 250 eura(A35 Smartlab)? Ovo mi se čini kao dobar allrounder, ok kamera, velika baterija, oled, IP67. Igrice ne igram, tako da mi neki brzi čip ne igra ulogu.

12 godina
Magic 6pro- slabo hvata signal operatera. Najsporiji mu je odaziv na obavijesti. Svi mobiteli cvrce i onda tek on sa odmakom od 3 sekunde.
Nekad sam rotira ekran iako je ta funkcija ugašena i onda ne možeš nikako vratit u pravi polozaj, već ga ugasiti.
Ostale stvari su ok. Ali ovo je prevelika mana da bi ga ikad više kupio.

1 1 hvala 0
15 godina
buzzy kaže...
Magic 6pro- slabo hvata signal operatera. Najsporiji mu je odaziv na obavijesti. Svi mobiteli cvrce i onda tek on sa odmakom od 3 sekunde.
Nekad sam rotira ekran iako je ta funkcija ugašena i onda ne možeš nikako vratit u pravi polozaj, već ga ugasiti.
Ostale stvari su ok. Ali ovo je prevelika mana da bi ga ikad više kupio.

Meni baš suprotno za signal telefon je top što se tiče signala ... sa ovim ostalim nemam problema jedino možda obavijesti ali to nisam uspoređivao. Telefoto mu ne valja nije baš neš ali dolazi update i za nju. Inače supprt im je naglo skočio ... prvi je dobio android 15 i već uskoro dolaze ostala poboljšanja.

15 godina
But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
13 godina
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
13 godina
Zeppelin Graf kaže...
DiRT kaže...

Ok. Koji bi po tebi bio bolji izbor za 250 eura(A35 Smartlab)? Ovo mi se čini kao dobar allrounder, ok kamera, velika baterija, oled, IP67. Igrice ne igram, tako da mi neki brzi čip ne igra ulogu.

Ma dobro ak je u pitanju 250€, A35 128/6GB je model za te novce. A gle, ok je mob, taj proc je i u A54 koji je još uvijek ok mob, sve je to jako slično. Ak baš hoćeš Samsung uzmi, ja nebi previše razmišljao za te novce. Al ak je već akcija tamo neka na A55 256/8GB, rađe to onda 358€ je cijena. Po meni 100€ više vrijedi A55 prema A35.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 22:12 (DiRT).
15 godina

Uzeo sam ja starom A35 za Žićbo 250€ ... ako nisi zahtjevan korisnik ne treba ti ništa više od toga.

1 0 hvala 0
15 godina
7 godina
Smije, ali mora biti USB-C.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice