Evo ovako, imam iphone 5 kojeg sam koristio do prije mjesec dana, razlog prestanka koristenja je taj sto se ugasio i kad sam ga htio upaliti blicao mi je apple logo. rekao sam sebi ostavit cu ga u ladicu pa kad skupim vremena pogledat sto mu je. i prije par dana pokusao sam ga restorati i uvijek mi je javljo error 9 par sam dana pokusavao fixati error i na kraju se odlucim da ga odnesem na servis. error 9 je problem sa napajanjem i sve vezano uz napajanje i uglavnom odnesem ga na servis i da bi mi oni rekli istu stvar nakon par dana a to je da je otisla maticna ploca tj onaj dio vezan za napajanje baterija na sto sam sam i sumnjao.
E sada pitanje za vas je kupio bi maticnu plocu negdje preko neta za mob ili na njuskalu nasao neispravni iphone 5 sa ispravnom maticnom samo me zanima dali je sve sto trebam napraviti kad bi imao drugu maticnu zamijeniti ili imaju neki uvjeti npr da je ona vezana cisto za serijski broj moba i takve stavri pa da mi ne bude kompatibilna sa mojim iphoneom kad je stavin u njega.
Hvala!
P.S. nije mi problem zamijeniti maticnu jer sam mijenjao LCD ekrane u 10tak iphonea samo me zanima dali ce mob raditi ako umetnem drugu maticnu u njega koja je ispravna.
jmravak